Teitur

Den der kropsdebat…

Den der kropsdebat...Jeanett-jeg-er-en-størrelse-det-er-lige-meget-fordi-jeg-har-det-godt-i-min-egen-krop

Jeg har ikke ville blande mig i den kropsdebat der har kørt i blogland indtil nu, da jeg følte alt var blevet sagt og derfor havde jeg intet at tilføje. Men de sidste par dage har hele debatten taget en drejning som jeg synes er SÅ ærgerlig.

Det hele startede så fint, da både Kia (HER) og Katrine (HER) startede en sund debat på deres blog. I tirsdags var de så begge i Go’Morgen DK (se det HER) og derefter gik debatten rigtigt i gang i blogland, hvilket var skønt og jeg har fulgt godt med fra sidelinjen. Indtil i dag, fordi nu synes jeg sgu det er kørt lidt af sporet.

Hvad der startede (for mig at se) som en debat om, at vi alle burde finde os til rette i den størrelse vi nu engang har, istedet for at jagte nogle bestemte mål og idealer (om det så er en tynd kvinde der jagter former eller en større kvinde der jagter en flad mave). Men nu er nu blevet til en tal-debat om hvilken størrelse der er meget normal og hvem der er “rigtige” kvinder. Så ærgerligt og komplet åndsvagt. Vi kunne nå SÅ meget længere hvis vi stod sammen om at få et mere nuanceret kvindeideal, men i stedet sidder de slanke og curvy tøser nu og peger fingre af hinanden og alle føler så trådt på. Virkelig ikke særlig konstruktivt. Stop det nu, og kom istedet ud af selvmelidenheds-boblen og lad os istedet få snakket om HVAD vi kan gøre for at ændre det her. Hvad kan vi sammen gøre for at det bliver mere socialt acceptabelt at være alle størrelser? Jeg tænker især også på de yngre teenage-generationer som lige nu vokser op i en meget mere kropfikseret verden end jeg selv gjorde. DET synes jeg er vigtigere at debattere end hvem der er blevet trådt mest på i debatten af størrelserne. Kom nu piger, lad os stå sammen alle sammen og få skabt en vigtig debat der kunne rykke ved tingene!

bloglovin

106 kommentarer

 • Jeannette

  Super godt skrevet og SÅ rigtigt… Du ser i øvrigt skide godt ud i din bikini. Du kan godt være stolt af din krop 🙂

  Knus fra en der har det bedst når nålen står på 60 kg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Jeannette 🙂 Og jeg er sikker på du er smuk lige meget hvor nålen står på badevægten

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt!!

  Jeg har med vilje ikke gidet følge med i debatterne, for min erfaring er at det ALTID ender med fingerpegning!
  Præcis som du skriver, ender det der kunne have været nyskabende og idealogisk med mudderkastning om hvem der er bedst – tynde eller tykke, og hvor kom dét lige fra?

  Få nu styr på nuancerne, piger, og accepter jer selv OG hinanden som forskellige og vidunderlige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt helt enig… men det er derfor jeg nu laver indlægget her. For at høre hvad vi kunne gøre og for at stoppe det der fingerpegeri!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  AMEN!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvem peger fingre? Alle de blogs jeg følger har en meget sund og sympatisk holdning lige som dig. Kan nogen smide et link til de der modposts?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Der er de sidste par dage dukket mange blogindlæg op fra bloggere der enten synes at de små eller store størrelser favoritiseres som den “rigtige” kvindekrop i debatten. Og disse indlæg er med til at skævvride debattens pointen, synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg må følge med på de forkerte blogs…? Jeg er slet ikke stødt på fingerpegeriet? Men kommer på ingen måde bag på mig, at det er endt sådan! Hvor er det bare pisse ærgeligt, for at sige det på godt dansk.

  Kan kun sige HØRT til det velformulerede indlæg anyway…

  //Louise

  Og lækkert bikini billede forresten 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Har du ikke? Jeg har set masser af størrelses-debatter om hvilken størrelse der er den rigtige kvindekrop og mange “jeg føler mig trådt på på min kropstypes vegne”-indlæg.

   Og tak, det er rigtig sødt af dig at sige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Nej? Og synes ellers min blog-roll er (lidt for) lang, og samtidig spænder rimelig bredt?

   Googlede lige og stødte på et par ‘små-blogs’ med unge unge piger, der vrider debatten i retning af, at det netop er størrelse petit der er hot og det eneste rigtige ideal at ha’, men fandt ikke noget interessant?
   Har det været på andre store blogs end Kia og Katrines?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, det er på lidt mindre blogs… men der har været rigtig mange størrelses-debatter rundt omkring i blogland. Mange endda

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er som om meget af ‘fingerpegeriet’ også har foregået i kommentarfeltet, synes jeg. Men Jeannet, super godt indlæg. Det er en vigtig debat!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det har foregået i både indlæg og kommentarfelter synes jeg. Virkelig ærgerligt.

   Men mange tak Christine 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nemlig! Det er fint, debatten har været oppe, og man må da håbe, at eftermæglet bliver hængende, men nu synes jeg helt ærligt bare, der bliver tærsket langhalm og gentaget gentagelser. Kan vi komme tilbage til de materialistiske goder nu? Tak. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha don’t worry, jeg skal nok være materialistisk de næste par dage igen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har fulgt med i debatten, men har egentligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kunne absolut ikke være mere enig! – super godt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Nicoline, det er jeg glad for at høre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Du har så meget ret i at den nye teenage generation har et forskruet syn på kvindekroppen (også mandekroppen for dan sags skyld) Jeg er selv en del af den generation. Jeg er 15 år og har en helt normal krop. Jeg er 170 høj og vejer 59, men alligevel har jeg fået kommentarerne “du skal da vist nok blive stor”, “Du er ikke tyk, men du har da lidt på sidebenene” og “har du overvejet at gå på kur?” Synes at billeder af helt almindelige nøgne kroppe skulle være en del af folkeskolens sexualundervisning. Det er ikke kun os piger der har fået et forskruet forhold til det, også drengene har. Befriende at helt almindelige kvinder står ved deres krop, selvom de ikke er en str. 34, som modeverdnen dikterer man skal være.

  Thumbs up her fra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Mathilde, hvor er jeg glad for at høre fra en som dig. Det er netop lige præcis den alder som jeg er bekymret for. Hvor er jeg glad for at høre at du virker som en fornuftig pige der har det godt med sig selv – og din krop lyder helt som den skal være! 🙂
   Jeg synes det kunne være spændende at lege med tanken om at få det ind i undervisningen i folkeskolen, så de unge lærer at der findes mange forskellige størrelser og alle størrelser skal accepteres!

   Mange tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Jeg tror desværre ikke, at man nogensinde kan få stoppet fingerpegeriet og blive enige om, at vi allesammen er dejlige.

  Modebladene “bestemmer” hvordan kvinder skal se ud, ved at vælge bestemte typer piger. Hvis nu de satte ALLE kropsformer og vægtklasser i bladene og på catwalken, så tror jeg at det ville være nemmere at acceptere alle.

  Jeg kan personligt ikke forstå, hvorfor alle catwalk-modellerne er så tynde – for hvor mange Danske kvinder ser lige sådan ud? Og hvorfor skal kvinder med lidt ekstra på siddebenene, føle sig udenfor?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Enig! Så måske skulle man finde en måde at lægge noget press på modebranchen og få dem til at bruge alle størrelser?

   Men vil du ikke holde det der tynde vs ekstra på siddebenene ude? Det forvirrer debatten og gør at vi ryger over i størrelses-debat igen, hvilket jeg ikke synes er pointen. Men til gengæld synes jeg det er interessant hvis man på en måde kunne tvinge modebranchen til at blive mere nuanceret og bruge alle størrelser!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bolette

   Det jeg mente var ikke tynd vs. tyk.. Det var bare, at jeg ikke kan forstå, at modebranchen altid vælger piger uden former. Det er ikke alle kvinder der ser sådan ud, og hvorfor ikke smide en pæreformet, en æbleformet, en timeglas osv. på catwalken? Tøjet kan umuligt være pænt på alle figurer.
   Jeg mente bare, at jeg synes at modebranchen burde være mere alsidig. Det kom bare forkert ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh så forstår jeg! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt, Miss J!
  P.S. Du rocker fandme den bikini dér 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt skrevet Jeanett! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie Heiberg

  Hvor har du dog ret Jeanett!

  Jeg har ikke fulgt med i debatten efter de skønne piger Katrine og Kia var i Go’ Morgendanmark – men jeg kunne forestille mig at fingerpegeriet er opstået, fordi de ‘curvy’ føler at vejen mod en accept af deres krop, er længere, end vejen for de ‘slanke’, netop fordi det slanke look er kropsidealet lige nu, samt det der præger blandt andet modeverden.
  Jeg siger ikke hverken det ene eller det andet er lettest, og mener iøvrigt heller ikke at det er relevant at debattere hvilken krop der er smukkest eller mest kvindelig, MEN jeg mener det er MEGET relevant at debattere netop hvordan synet på kvindekroppen er idag, og sende budskaber ud til hele blogland (og resten af befolkningen) med en opfordring til større accept af alle os smukke kvinder.

  Jeg synes desværre debatten om, om det er smukkest eller mest “rigtigt” mellem de ‘curvy’ og de ‘slanke’ vidner om, at budskabet desværre ikke rigtig er sivet ind….. Budskabet handler jo netop om, at hverken den ene eller den anden krop er “rigtig” eller smukkest.

  Alle kroppe er smukke som de er 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Præcis præcis præcis. Du fik lige sat ord på noget af det jeg har tænkt i forhold til curvy vs slank. Budskabet er desværre overhovedet ikke sivet ind og nu sidder folk istedet for og er fornærmet på deres egen størrelses vegne. Totalt plat og ukonstruktivt.

   Tak for din kommentar Sophie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Helt enig!
  Jeg er selv en pige på 15 år, der ikke er en “size 0”, og jeg er ret stolt af det. De piger der går i min klasse er “sugerør”, det er de fleste af mine veninder også. De står tit og siger at de er blevet mega fede. Selvom man kan se deres ribben?
  Jeg synes at, man skal gøre folk mere opmærksomme på – som du selv siger – teenage piger og der (forkerte, måske) kropsidealer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak for din kommentar Karoline… hvor er det dejligt at du har det godt med din krop. Det er virkelig vigtigt og det gør mig glad at læse. Lov mig at du holder fast i det! Og del evt linket til debatten her på din facebook profil og lad os så krydse fingre for at et par klassekammeraterne læste med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig, enig, enig 🙂 Og så ville jeg lige tilføje, at jeg ville ønske jeg havde din mave når jeg havde bikini på, haha. Du ser godt ud!

  Sisselykke.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak Sisse – den er nu langt fra flad og samtidigt er jeg sikker på du er smuk i bikini <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kijo

  Du har bare så meget ret Jeanett.. God du også sætter fokus på det 🙂
  Jeg syntes det er så synd at sådan en sund debat har taget den helt forkerte retning.
  Det er jo lidt som om der er nogen der bare altid skal være Rasmus-mod-sat !!

  Og hvor er det utrolig at vi kvinder altså skal være os selv værst!
  Tænker at vi alle kan være enige om at debatten er vigtig for, at kunne ændre på kvinders syn på vores kroppe. Om vi er en str. 34 el 44, handler debatten jo om at kvinder er smukke ligemeget hvilken størrelse vi er… Syntes det har være ret klart i de forskellige indlæg at det er det, der er budskabet.. Men der må være nogen som kun ser hvad de vil se!!
  -puha det blev en lang smørre 😉 Hehe..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ihh tak for kommentaren søde Kijo! Ja, kvinder er virkelig kvinder værst… utroligt at det sker HVER gang. Og ja, der er altid nogen der skal være rasmus-modsat og misforstå tingene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt enig!! Det, der startede så fint, endte i en “rigtige kvinder er en str 38+” eller “ingen mænd gider have en pind”.. Nåmen mange tak så /: .. Tror nu min kæreste er ret tilfreds. That aside – lad nu hinanden være? Hvis man har det godt i sin krop, er det end of story. Så er man hverken for stor eller for lille.. Christ.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Pas på du ikke hopper over i curvy vs slank igen 😉 De smukkeste kvinder er dem der hviler i sig sel no matter størrelsen. og jeg er sikker på du er en smuk pige med en helt tilfreds kæreste 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har selv fulgt med på nogle få blogs, og er mere end enig i, at det har taget en helt forkert drejning.
  Som jeg også har nævnt på en anden blog, så tror jeg at det bunder i en form for misundelse, samt pigers individuelle syn på “den optimale kvindekrop”. Piger der mener at de har for markante former, ville måske ønske at det var dem som kunne spise hvad de ville, uden at skulle tænke på at gå en tøjstørrelse op, imens mange tynde og undervægtige piger ville ønske at det var dem som havde flere former.

  Desuden så er piger jo altid så selvkritiske, at det til tider kan gå over gevind. Det vigtigeste er vel at man selv har det godt med sin krop, så af og til bør man altså tillade sig selv at være tilfreds, også prøve at udnytte det man har fået tildelt, på bedste vis.
  Jeg er selv 16 år, og ligemeget hvor kropsfikseret verden bliver, så beholder jeg den holdning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det er ærgerligt som det fine fokus er røget og nu istedet er blevet til curvy vs skinny – og hvem der er mest kvindelig!

   Helt enig… det vigtigste er at vi alle er glade og har det godt. Jeg faktisk det er de færreste der bliver lykkelige af at tabe 5 kg eller få sig et par bryster.
   Du virker som en klog og fornuftig pige på 16 år, hold endelig fast i det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Word!
  Lige præcis den debat du omtaler, har jeg frygtet ville komme efter at have læst kommentarer på Kia og Katrines indlæg!
  Har ikke selv læst indlæg som ligger op til det, men det kommer ikke bag på mig at de findes.

  Kæmpe thumps up herfra! Samfundets syn på kvinder er helt forkert! I mine øjne er alle kvinder SMUKKE, hvis de selv tror på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Caroline! Jeg havde faktisk slet ikke nået at tænke på den ville komme… er mest bare ærgerlig over at fokusset har rykket sig fra det vigtige til en masse ligegyldig størrelses-snak.

   Og enig – det smukkeste er sgu kvinder der tydeligt har det godt i deres egen krop!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Jeanett.
  Det der, er vildt godt skrevet. Jeg er som Mathilde også 15 år, og er under evig påvirkning fra omverdenen. Af og til kan jeg da også mærke at den rammer mig lige der, hvor det gør ondt. Jeg er til tider ekstremt fikseret på, hvordan min krop ser ud, selvom jeg inderst inde synes, at folks kroppe passer helt perfekt til netop dem.
  En af de ting der især påvirker mig, er når de drenge, som jeg går i klasse med, snakker kropsidealer for piger. Jeg føler mig ekstremt ramt hvis nu de snakker om en pige, der i deres øjne er fed (.. men som i virkeligheden er tynd, og måske kun er str. 36).

  Du er sej, og så ser du fuldstændig VIDUNDERLIG ud i den bikini! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak for din kommentar Anne, den var virkelig interessant at læse. Er overrasket over at høre det med drengene – fordi normalt er drengene mere vilde med former end vi kvinder generelt er. Ærgerligt hvis de også er påvirket så meget efterhånden.

   Men jeg vil sige til dig, at det vigtigste er at DU finder dig til rette i din egen krop. Det er dig der skal leve med den resten af livet og du kan lige så godt slutte fred med den nu istedet for senere. Drenge kommer og går – og de er jo også unge nu, så de er måske ikke helt klar over hvad det egentlig er de går rundt og siger. Trust me, når I kommer længere op i alderen så vil både din egen og deres opfattelse af kroppe ændre sig. Og heldigvis til det bedre og mere afslappede, synes jeg. Der sker så meget med jeres kroppe i den alder hvor I er lige nu, så jeres fokus på hvordan de ser ud er nok også endnu større end i nogen som helst anden periode i jeres liv. Sådan synes jeg ihvertfald at det har været for mig.

   Og tak for de søde ord… er sikker på du er mindst lige så vidunderlig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

   Ja hvad sker der for de drenge? Har det på præsist samme måde:) Det er jo ikke i orden. Men så tænker jeg bare at, hvis de går op i det, så er de altså ikke helt kloge (misforstå mig ikke, jeg mener bare, er det det virkelig så vigtigt om man har former eller ej)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, skræmmende at der er drenge der går så meget op i det også. Vi skal altså ha’ rykket ved det generelle kropsbillede i vores samfund!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sophie Heiberg

   Jeg tror (heldigvis) kun at det er de ‘yngre’ drenge der har det på den måde, og er så fikseret på hvordan kvindekroppen ser ud, og om man har et kilo hist eller her for meget, eller for den sags skyld for lidt.
   Jeg top faktisk kropsdebatten op med min kæreste forleden aften, og fik af vide, at han sgu ikke rigtig tænkte så meget over, om jeg (eller andre piger) var en str. 34 eller 44, så længe man bar sin krop med værdighed og stolthed. “Selvtilliden er den vigtigste” – og jeg kunne simpelthen ikke være mere enig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, det synes jeg også. Drenge bliver lidt mere “ligeglade” som de også bliver ældre. Heldigvis.
   Og helt enig – selvtillid er virkelig noget der kan gøre en pige 100 gange smukkere!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så vigtig en debat, det her. For modeindustrien skubber aben videre og bliver med få undtagelser ved at booke de androgyne, afmagrede modeller – I modebloggere med alle de unge, påvirkelige øjne på jer, I gør faktisk noget nu. I gør op med slanketyranniet og lollipophoveder og stick figures. Ved simpelthen bare at sige, at selvtillid er sexet – and it comes in any size. Det er lige her hos jer, den vigtige, konstruktive debat bliver taget. Jeg er SÅ imponeret. Modebloggers united. Sejt.

  Kh Dines.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej, mange tak Dines. Virkelig skøn kommentar at få! Nu må vi se om vi bloggere kan rykke ved noget… vi kan ihvertfald prøve 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalie

  Tusinde tak for dit indlæg!!

  Jeg synes også selv at debatten startede fornuftigt, men lige pludselig blev det til en kamp om hvilken kropstype der var den “rigtige” – den kurvede eller den tynde. Jeg følte lidt at flere at de kurvede piger i blogland så lidt ned på kroppen som bl.a. Kenzas, på trods af at denne pige altså har en utrolig flot krop. Lige som at mange kurvede piger også har nogle virkelig flotte kroppe.
  Det handler vel i bund og grund bare om at hvile i sig selv, så tak for et indlæg som endelig tog fat i den mudderkastning som kom imellem de forskellige kropstyper 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var så lidt – og tak for din kommentar Natalie! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Ej men. Helt enig. Der er bare ingen der skal fortælle mig at en tøjstørrelse er mere kvindelig, pænere eller bedre end en anden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, men det er heller ikke det debatten går på her. Vil hellere høre hvad I tøser synes vi skal gøre for at få et mere nuanceret kvindesyn i samfundet! Skal det ind i undervisningen som foreslået tidligere eller skal man lægge pres på modebranchen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

   Jeg synes det er det debatten har handlet om indtil videre. Og det er omsonst – ligesom at diskutere om blå eller rød er pænest.

   Det starter med os selv og vores børn, og jeg tror ikke det er noget man kan ændre på lige med det samme. Og det er jo ret omfattende, det er ikke kun en holdningsændring – man boycutter tøjmærker der bruger afpillede modeller (hej H&M) eller produkter der markedsføres via tynde modeller, man boycutter stort set alle “dameblade” og deres hjernedøde slankehelvede… Det er svært at udføre i praksis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er helt enig mht blå og rød. Men du fortsætter bare lidt når du så nedenunder snakker om tynde modeller og slankehelvede. Det handler jo ikke om at komme af med tynde modeller, det handler om at ALLE størrelser er velkommen. OGSÅ de tynde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så ret så ret… det startede vildt godt, men hold da op hvor blev det til noget fingerpegeri.

  Du har sat ord på de tanker jeg har haft de sidste par dage! Det er ikke et spørgsmål om størrelse, men om HVORDAN vi kan gøre det acceptabelt at være som man er (fuck tal/str.).

  Er så enig og det super godt skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange, mange tak Mathilde! Tak for din kommentar! Hvis du har ideer til hvad vi kunne gøre, så må du gerne skrive dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt!

  Det hele ligger i hvordan man bærer sig selv!
  Ret ryggen, op med hovedet og frem med den gode attitude!
  Ligeyldigt størrelse, højde, hårfarve, you name it..!

  Jeg er selv til den brede side og er da ikke altid henrykt over det – særligt ikke i bikini sæsonen, men jeg er som jeg er og rocker det alligevel!
  Samtidig synes jeg slanke pige kan være gudesmukke!
  Ikke noget skinny vs. curvy, men nærmere sund OG selvsikker! 🙂

  Ladies, love yourselves and each other!
  Nuff said! 🙂

  – J

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt enig… godt budskab 😉 Og ved du hvad – jeg tror det er de færreste kvinder der elsker bikini sæsonen 😉 Og det gælder både dem der ønsker at maven var fladere og dem der ville ønske at der var lidt mere der fyldte bikinitoppen ud 😉 Vi er alle i samme båd!

   I sidste ende tror jeg det handler om at vi slutter fred med os selv og vores kroppe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette O

  Enig!
  Må samtidig også tilføje at du ser fantastisk ud i bikini! Din krop ser virkelig sund ud og passer rigtig godt til dig.. Jeg har før i tiden gået så meget op i krop og udseende at det næsten blev til en spiseforstyrrelse og alle mine tanker gik på at jeg skulle have flad mave og små lår.. Efter jeg fik en kæreste der bankede (ikke bogstavligt! 😉 ) ind i hovedet på mig at jeg er smuk som jeg er, har jeg indset at størrelse er fuldkommen lige meget så længe du stråler i den krop du har og lærer at elske den.. Nu kan jeg se at jeg har været alt for tynd, og at det klæder mig med kvindelige former.. Har ondt af de teenagere der ikke fik det samme wake up call som mig 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh mange tak Mette! 🙂
   Er ked af at høre at du har været igennem spiseforstyrrelse osv. Det er netop sådan jeg ville ønske vi kunne undgå ved at få et mere nuanceret billede på kvindekroppen. Dejligt at høre at du har det godt i dag med en sød kæreste 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej 🙂
  Fantastisk indlæg!
  Jeg er 17 år, og måler ca 175 og vejer omkring 52 kilo. Jeg har altid været ked af, at jeg ikke vejer mere, og ikke har flere former. Indtil for et halvt års tid siden. Dér fik jeg en “åbenbaring” og jeg begyndte at acceptere min krop. Og jeg har aldrig været så glad før! Dog arbejde jeg stadigvæk med det, for jeg kan mærke, der stadigvæk er lidt tilbage af mit gamle billede af mig selv.
  Det er fandme svært at arbejde med, når der er nogle der har ondt i røven, og vende den her debat til noget helt andet!
  Du er virkelig nice, når du skriver et sådant indlæg her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvor er det skønt at høre Lise! Dejligt du har sluttet fred med din krop og er blevet mere glad for den.
   Og tusind tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har nu længe fulgt denne debat, som jeg synes er rigtig god at tage fat i, da der er mange yngre samt også ældre kvinder, der læser jeres blogs.
  Som du selv siger er det begyndt at blive “pege finger af hinanden”, og det synes jeg også er rigtig ærgeligt, da det jo handler om at acceptere sig selv som man er, for hvad er normalt? jov, om du er en str. 34 eller 42 har ingen betydning, når bare du er glad og hviler i dig selv.

  Der har bl.a også være debat omkring Adela sangerinden, og hun er med modeverdens øjne stor, hvilket den opfattelse er synd! Hvorfor kan hun ikke bare være den størrelse hun er, for hun er da stadigvæk et idol man ser op til. Hun er stor og hvad så? Hun synger jo fantastisk og ser jo også fantastisk ud!
  Hvis bare kvinder og mænd vil acceptere at folk er forskellige str, og intet er “ideelt” 🙂
  “thumps op”, alle kvinder burde tage bikini på og demonstrere sammen imod modeverdens billede af at man skal være en str. 32! 😀
  ej, men synes det er et godt indlæg du har lavet, som vi bør fokusere på. pt, har jeg desværre ingen ide til, hvad man skulle gøre, da man ikke bare sådan kan ændre modeverden på en dag 🙂
  Men håber at fremtiden vil bringe på både store, små, tykke og tynde modeller. 🙂
  Det burde være en blandet str model, som ville sælge bedst i blade osv, da det jo rammer den bredeste målgruppe, som er ALLE kvinder. 🙂

  Mvh… Nanna H.
  http://www.blogbyhau.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt enig – det kunne være fedt hvis hvert modeshow bare var en blanding af alle størrelser hver gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Jeg er folkeskolelærer, og har de seneste to år deltaget i “Sex i uge 6” med mine klasser. Det er en kampagne fra Sex og samfund, der skal skabe bedre seksualundervisning. Materialet er super godt og spændende, og indeholder faktisk også lidt om kropsidealer (Bl.a. billeder af forskellige voksne mænd og kvinder uden tøj på), men jeg er enig i, at det ikke er nok.

  De laver et nyt temamateriale hvert år. Sidste år handlede det om identitet. Måske kunne man kontakte Sex og samfund og opfordre til (endnu flere) billeder af ganske almindelige mennesker, med afsæt i denne debat og se om de kan bruge det til noget? Evt. at det kunne indgå i et nyt temamateriale til næste år?

  Det er i hvert fald et forsøg værd, hvis man gerne vil gøre noget konkret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det lyder slet ikke som nogen dårlig idé! Det lyder også som om det ville passe ind der! Mange tak for ideen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] slå et slag for normaliteten, da det slet ikke er det fokus jeg mener at denne debat skal have. Jeanett har skrevet et fint indlæg hvor hun tager drejningen i debatten op, som jeg synes i skal […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kanon indlæg Jeanett! Jeg har henvist til indlægge, iet indlæg på min blog 🙂 http://www.liseemilia.dk/2012/02/now-shes-too-thick-now-shes-too-thin.html#comment-1229

  Kh Lise Emilia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • saba

  Hårde ord. I know. Men er det ikke lidt underligt at (næsten kun) bloggere med ernæringstilstand over middel tager dette emne op? Både du og de to K piger er lidt buttede. Fedt og sejt, hvis i trives med det. Men hvorfor ynke så meget så? I dont get it.
  Hvorfor spiller vi så hellige? “Vi spreder buskabet om at elske den forbandet krop. Uanset om den er str xs eller xxxl”. Yea, alright.
  Hvis man er så tilfreds med sin buttede krop, hvorfor så al den snak? Ingen af os er moder Theresa, så snakken er ikke for at lære teenage pigerne noget som helst.

  Lad hold snakken til tøj, neglelak, ysl ring mm. Facaden holder bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hvis du seriøst kan se på det billede af mig i bikini og kalde mig buttet/tyk, så er der virkelig, virkelig noget galt med dit syn på kvindekroppen. Virkelig forskruet og virkelig synd for dig. Det må være hårdt konstant selv at skulle leve op til den slags ideal.

   Og jeg håber du hygger dig ude på SDU 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ork er virkelig rystet. det har intet med at vi har ondt af os selv at gøre overhovedet. det har derimod noget at gøre med at folk skal hvile i sig selv. og jeg kan slet slet ikke se at jeanett skal være til den brede side. det er en sund krop det der og jeg kender da så mange skønne tynde slanke tøser som er vild ked af deres krop som kæmper med at tage på eller stadig tror de er fortykke og det er jo det der også skal ændres, så de kan hvile i sig selv og ikke konstant kæmpe med det idial de har sat sig i hoved.. ork bliver helt gal over den kommentar og er virkelig enig med dig jeanett.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tak for kommentaren Victoria 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Både Kathrine, Kia og Jeanett er da ikke buttede. De er da alle 3 normalvægtige? Hvad i alverden vil du så kalde for tynd? Størrelse 32?
   Der er jo ingen af dem der ynker over sin vægt? De prøver bare på at sende et godt budskab.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie Heiberg

  Hvis jeg, som du spørger ind til, skal prøve at komme med nogen forslag, så er en indførelse af det i fx seksualundervisningen i folkeskolen bestemt ikke nogen dårlig idé, desværre tror jeg det er nytteløst medmindre man rykker på de generelle idealer der er i modeverden – og faktisk generelt i hele reklame- og underholdningsbranchen.
  Det kan virke uoverskueligt, fordi kropsidealerne (som pt. er det ultratynde look) er så massivt repræsenteret i alt hvad man får kastet i hovedet, reklamer, tv, mode, osv osv.
  Men vi må stadig huske på, at mens ét lille skridt eller en lille forandring, ét lille blogindlæg eller debat i Go’morgen Danmark nok ikke rykker det vilde på det helt store plan (altså ændre størrelsen på modellerne på catwalken, filmselvskaberne valg af skuespillere osv) så er jeg helt sikker på at det ændre noget ved de enkelte piger.

  Men som der også er forslået skal vi nok have fat i de “helt store drenge” for at påvirke det for alvor. Et boykot af dækningen af modeugen kunne måske være en idé, for at sende budskabet ud om, at vi ikke støtter op omkring deres fastholdelse af kvindekrops idealet som værende “ultra skinny” er det eneste ‘rigtige’ – i stedet for, kunne man opfodre til at der blev arrangeret en catwalk (evt. som den der gik igennem hele KBH for et par år siden) med “helt almindelige” smukke mennesker, hvor budskabet netop ligger på at moden ikke kun tilhører én slags kvinder (eller mænd) men ALLE 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Super foreslag! Jeg prøver lige at se om det ikke er noget man kan gå videre med!
   Og ja, man kan måske ikke ændre det hele på en gang, men hvis man tager små skridt ad gangen og ændrer enkelte pigers holdning hver gang, så rykker vi os langsomt fremad 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Theresa

  Flot indlæg i debatten!

  Jeg tror at en af de ting der bl.a. skal sættes fokus på er sundhed – for en sund krop er smuk, uanset størrelse. Og da det især er de unge piger der bliver påvirker, kunne en ide være at skolens sundhedsplejerske sørger for at have en ordentlig dialog med de unge piger (og drenge), om hvordan kroppe ser ud og hvordan de har de med deres egen krop – det er svært at være teenager, man er enormt påvirket af venner, blade, tv osv og derfor tror jeg at skolen/fritidsklubben mv kunne være med til at påvirke de unge piger og drenge!

  Jeg mærker selv at jo ældre jeg bliver jo mere afslappet får jeg det med min krop – den ser ud som den gør og en fladere mave vil jeg altid gerne have, men om jeg har den eller ej, gør mig ikke lykkeligere.

  Jeg arbejder i hjemmeplejen og har derfor set mange kroppe, unge og gamle, rynkede og glatte, tykke og tynde, kroppe med ar og strækmærker, kvinder uden bryster og hver enkelt krop er unik og på trods af diverse mangler, så har dem jeg har mødt elsket og holdt af deres egen krop, den har givet dem børn, være med dem igennem sygdom og gennem et helt liv med op og nedture – og det vigtigste i alle deres liv er ikke deres krop, men deres venner, hjem, børn, kærester og familier…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt enig – det handler om sundhed og selvtillid! Jeg kan også mærke det samme – jeg har fået sluttet meget mere fred med min krop de sidste par år og jeg er gladere!

   Hvor er det sidste du skriver bare rigtigt og smukt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt sagt! Meget ærgerligt at debatten har taget sådan en drejning. Synes ellers det var et mega godt budskab.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie L.

  Jeg står, ligesom dig Jeanett, i tøjbutik ved siden af studiet, og har gjort det i mange år. Det er virkelig forskelligt, hvordan kvinderne derinde, opfatter deres egen krop. Jeg elsker, når der kommer en kvinde ind som elsker sig selv, og ønsker at fremhæve det gode ved sin krop – det er desværre bare langt fra alle, som har det sådan. Mange fokuserer på deres fejl i stedet for fordele, og der bliver ofte snakket om for store lår eller for små bryster, i stedet for smukke lange ben eller en fyldig numse.
  Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at finde noget, der fremhæver det rigtige, og får hende til at gå ud og føle sig smukkere og mere feminin, men flere kvinder vælger at fokusere på mig og min krop i forhold til hende, selvom det jo slet ikke er det, det handler om. Det er utroligt og enormt sørgeligt, at vi kvinder generelt er så usikre, at vi er nødt til at nedgøre andre og os selv.
  Jeg er ved at begynde at elske mig selv, og elske min egen krop, og det lægger mere ro på. Jeg spiser en kage hvis jeg har lyst – og (næsten) helt uden dårlig samvittighed. Ingen er jo perfekt, men vi er alle smukke på hver vores måde.

  Det blev en lang smøre, men jeg synes, at det er sådan et godt budskab du har 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh ja det kan jeg virkelig godt genkende! Der er virkelig mange der kommer ind med fokus på at gemme eller skjule noget ved deres krop, istedet for at fremhæve det gode!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan Jeanett – DEJLIGT indlæg at læse!
  Ens størrelse er fuldstændig ligegyldigt. Det eneste der betyder noget, det er hvordan man ser sig selv. Håber virkelig der er mange, som har læst dette indlæg, for synes de ting du siger, de er så sande, så forhåbentligt har de givet stof til eftertanke hos nogle.
  Stærkt gået, girl power, wuhuu og hele baduljen din vej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhhh tusind tak Debbie! Det er jeg virkelig glad for du synes <3 Håber også det kunne rykke ved nogle ting hos lidt piger. Så ville jeg blive glad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg har selv taget emnet op, og er blevet så overrasket over folks kommentarer. Det handler jo om at vi skal ændre kvinde idealet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg har så overdrevet meget respekt for alle jer bloggere, der tager dette emne op! Det er virkelig fedt, i skaber opmærksomhed omkring det! Jeg håber, modeverden vil lytte til jeres budskab og tænke sig om, næste gang de vælger modeller eller manipulerer billeder af i forvejen tynde pige.
  Det er nemlig disse piger, vi ender med at danne vores virklighedopfattelse ud fra. -også selvom den derved bliver alt andet end virkelig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Men det gælder jo også den anden vej… så pas på at fokus ikke bliver på at tyndt er skidt. Det her handler ikke om at diskutere tynde modeller – det handler om at vi alle sammen skal acceptere vores kroppe og være glade for det vi har. Og det gælder både de rigtig slanke piger og dem med curves!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kunne ikke være mere enig med dig. hvad med at vi samlede nogle forskellige blog piger og lave et samlede indlæg hvor det så er piger med forskellige størrelser og højder også … hvor alle ser skønne ud så man kan se at det ikke handler om srørrelse, men derimod hvordan man klæder sig efter den og får det bedste frem af det med har.. jeg er helt klart med på ideen .. jeg er lille og en æblerund pige men har altid fået at vide at jeg er smuk, netop fordi jeg klæder mig efter det ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie B

  Jeg synes også at det er synd at kropsdebatten fik sådan en forkert drejning. Det handler som sagt IKKE(!) om tal og størrelser, det handler om hvordan man har det med sig selv og om at acceptere sig selv og hinanden som dem man er!! Var selv igennem nogle vægtproblemer, for et par år siden, da jeg var omkring 15 år, hvor jeg spiste 1 gang om dagen og tabte mig meget, begyndte at gå i poset tøj for at skjule min krop og var ikke glad.. Er 19 år nu, en str. 38/40, har lidt fedt på maven, elsker tøj der sidder til og så er jeg ligeglad med hvad andre tænker om mig!!
  Det handler både om hvordan man har det med sig selv MEN at man også acceptere andre som de er selvom de ikke har samme krop som éen selv! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke selv deltaget i nogle af debatterne, ene og alene af den grund at man aldrig nogensinde vil komme nogle vegne.
  Jeg må indrømme at jeg synes det er en smule latterligt at den overhovedet er kørt så meget op som den nu er. HVORFOR?
  Uanset hvor meget man prøver, vil man aldrig ændre på folks meninger. Hvis nogle mener at man SKAL være tynd, jamen så kan man ikke ændre på det.. For mig er det fuldstændig spild af tid og energi..

  Du er ikke tyk, du er heller ikke tynd, du er fuldstændig normal..
  “Saba” siger du er buttet, og det er du selvfølgelig ikke.. Du er normal, men man kan aldrig ændre hendes mening (går ud fra det er en hende)..

  Det som er allermest latterligt, er at mange snakker om hvem der er den “rigtige” kvinde.. Forhelvede vi er sku da alle sammen kvinder hvis vi har et hul dernede.. Så er det sku da fuldstændig ligegyldigt hvordan vi så ser ud..
  Det handler kun om om vi har det godt i vores krop.. Føler man sig for tyk, må man jo tabe sig, og omvendt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M.

  jeg er virkelig glad for at debatten blev sat i gang. det har fået mig, en pige på 14 år til at indse at min krop er fin som den er. jeg har i nogle år haft spiseforstyrrelse, og er lettet over det er overstået. for ikke så lang tid siden synes jeg stadig at jeg var tyk. jeg er 166 høj og vejer 154 kg. jeg synes det er skræmmende hvor langt ud man kan komme. jeg har skadet min krop.forbudt mig selv at spise, i stedet for at nyde livet og have det sjovt.
  dit indlæg har også været en øjen-åbner. tusind tak!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Er helt enig i debattens budskab, men må indrømme jeg synes der er en fejl. At man kalde dem fra 38+ for curve og dem fra 36 og nedefter slanke.
  Man kan da godt have kurver og være str. 34 fx. Jeg er en str 34 og jeg har da 30 cm forskel på talje og røv og hvis det ikke er kurver, så ved jeg sgu ikke hvad det er 😉
  Samtidig så kan en størrelse 40 også være slanke. Min søster der er en 40-42 str. har verden mest flade mave på trods af to børn.

  Men helt enig i at alle former er smukke timeglas, pærer, æble, lige-op og ned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dina

  Hej Jeanett,

  Jeg har fulgt med i din blogging i 2-3 år nu. En af årsagene til at jeg vender tilbage er at du er en normal str, som mange af os kan forholde sig til. Nu har jeg desværre taget en del på for tiden men jeg ved også at jeg ved at gøre en aktiv indsat kan rette op på det.

  Jeg er en af dem som desværre aldrig nåede at blive glad for min krop fordi nogle piger i min skoletid konstant fik fortalt mig at jeg ikke var smuk. Det sad fast efterhånden. Jeg er ikke og bliver aldrig en str 32-36. Sådan er det. Jeg har hofter, barm og formerne har jeg lært at leve med. Jeg kan ikke skære dem væk eller trække et par ribben ud. Sådan er jeg nu engang bygget. Derfor er det ærligt talt forfriskende at se en som dig som har en sund og normal krop og trives med det. Så har du iøvrigt en fed stil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Dina, er virkelig glad for at du følger med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jep

  Jeg er ikke overrasket over at en fed pige er træt af et kropsideal, der ikke er dit eget, og som du ikke har selvkontrollen til at opnå.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha jeg kan ikke engang tage din kommentar seriøst. Jeg synes absolut ikke selv jeg er fed og en lam anonym kommentar rykker intet ved det. Jeg har trods alt et godt selvværd 😉
   Fortsat god onsdag til dig! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teitur