Outfit of the day #173

Anmeldelse: The Hunger Games

Anmeldelse: The Hunger GamesAnmeldelse: The Hunger GamesAnmeldelse: The Hunger GamesAnmeldelse: The Hunger Games
I torsdags var jeg inde og se filmen “The Hunger Games”, som der allerede er ret megen hype omkring. Og det er velbegrundet. Shit, den er god. Filmen er baseret på den første bog fra triologien “The Hunger Games”, hvor første bog hedder det samme (nr. 2 hedder “Catching Fire” og nr. 3 “Mockingjay”).

Handling kort fortalt: Vi befinder os i USA i en nær fremtid (ca. 100 år fra nu). Landet består af Capitol (dem som styrer landet) og 12 distrikter (der har været et Distrikt 13 som producerede atomvåben, men det blevet udslettet). Jo højere nummer et distrikt har, jo fattigere er det typisk. Alle distrikterne producerer varer til Capitol og filmens hovedperson, 16-årige Katniss, bor i Distrikt 12 som producerer kul. Hvert år arrangerer Capitol et dødbringende reality show som er meget populært blandt de rige. Det hedder “The Hunger Games” og hvert år udvælges der en dreng og en pige fra hvert distrikt blandt de 12-18 årige. Dvs at 24 unge mennesker skal kæmpe mod hinanden i “The Hunger Games”… vinderen er den der står tilbage… levende! Katniss’ lillesøster Primrose (som lige er fyldt 12 og dermed er med for første gang i lodtrækningen) bliver valgt, men Katniss melder sig frivilligt til at tage hendes plads. Nu skal Katniss kæmpe mod 23 andre unge til døden på et stort stykke land dækket af skov. Sidste mand levende vinder!

Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke kendte til bøgerne eller selve historien inden jeg tog ind og så filmen. Jeg læste lige kort om den inden jeg bestilte billetterne, men det var det. Jeg havde læst flere steder, at anmeldere udnævner serien til at være det nye “Twilight”, men det må jeg indrømme at jeg slet ikke forstår. Jeg ELSKEDE Twilight-bøgerne (knapt så meget filmene – men de skal jo næsten ses, når man først har læst filmene), men “The Hunger Games” er SÅ langt federe og jeg er helt oppe og køre over filmen! Desuden synes jeg slet ikke filmen har samme målgruppe som Twilight. “The Hunger Games” virker lidt mere voksent og samtidigt rammer den også bedre fyrene, som for det meste ikke har gidet at se Twilight. Hr. Kæreste var helt blown away i torsdags også! Desuden ville jeg som forældre måske lige tænke mig om 2 gange før jeg sendte mine 12-13 årige børn ind og se denne film, hvor børn myrder hinanden. Synes bestemt ikke det her er en teenage-film. Der sad faktisk også nogle meget unge piger bag os der dissede filmen ret meget, fordi de synes Twilight var bedre 😉 Jeg følte mig så meget mere draget af dette universe (selvom jeg elsker vampyr-historier) som jeg synes virker SÅ helstøbt. Karaktererne fungerer, historien er fed og der er massere af øjeblikke der giver et fedt sug i maven (jeg elskede især scenen, hvor de skal præsenteres for de rige i hestevogne inden spillet starter… så fedt!). Jeg vil varmt anbefale jer at gå ind og se den! Nok bedste film jeg har set i år til dato!

Næste film i rækken skulle komme i november 2013, så der er desværre længe til. Længere end jeg kan vente, så jeg har lige bestilt alle 3 bøger i en samlet pakke (OBS! De er på engelsk!) på Ebay til en pris af sølle 141 kr inkl porto. I kan finde dem HER, hvis I også vil ha’ dem. De bliver sendt fra England, så der kommer ingen told på 😉

I went to see “The Hunger Games” last thursday and it’s SO good. I can really recommend it!

bloglovin

28 kommentarer

 • Så må jeg jo nok hellere tage ind og se den. Den lyder spændende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg går også og venter på mine bøger… Købte dem på Amazon til den nette pris af £9. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke aa

  Ej da min kæreste fortalte om den syntes jeg den lød røvsygt. Måske fordi han sagde at det var lidt ala twilight, som jeg overhovedet ikke fatter.. Men efter at have læst dette, har jeg lidt mere lyst til at se den! Den lyder virkelig god

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Du skal slet ikke sammenligne den med Twilight!! Den er rigtig god den her!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg var også inde at se den i torsdags – fantastisk film!!
  Men hvis du elskede filmen, så skal du virkelig glæde dig til at læse bøgerne, for universet er jo selvfølgelig meget mere udfoldet over de mange sider. Jeg slugte dem alle sammen over 4 dage, for de er helt umulige at slippe igen.
  Efter min mening er det en af de bedste bog-film adaptions, jeg har set. De har virkelig formået at gribe bøgernes stemning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uhhh jeg glæder mig også… de bøger må godt komme nuuuuuuuu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  JAAA, den er så god, god, god!! Er også helt oppe at køre over den. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Virkelig, virkelig god! Har helt lyst til at gå ind og se den igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bøgerne er fantastiske, 1000x bedre end filmen.
  Filmen var også utrolig, så det siger en del!

  glæd dig til at læse 1’eren, det er klart den bedste af de tre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uhhh jeg glæder mig til de bøger kommer 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det sjovt alle siger bøgerne er så kendte, de er da også gået totalt forbi min næse? Ved ikke helt om jeg vil se filmen, synes det lyder lidt bizart med teenagere der skal kæmpe for at overleve, eller er det bare mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg havde heller ALDRIG hørt om dem før jeg så filmen! Så du er ikke den eneste 😉 Jo, det lyder bizart, men den er så god!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh, heg vil SÅ gerne se den! Har hørt rigtig meget godt om den og det ser ud som om dette er endnu en grund ti a se den!
  http://agoodiebag.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Do it!! Det vil du ikke fortryde. Den er så god!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denise

  Den lyder så fed 🙂 Den skal jeg helt sikker ind og se. Især nu hvor jeg lige har vundet billetter 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej hvor fedt! Bare det var mig… god godt at se den igen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GLÆÆÆD dig til de bøger! Jeg kunne SLET ikke stoppe med at læse dem. Og jeg læser virkelig aldrig bøger, så det var fantastisk. Glæder mig til at se filmen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uhhh nu må de altså godt komme!! Ville rigtig gerne læse dem i påsken 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • naja

   Er helt enig med vanessa, du kan bare ikke ligge dem fra dig, jeg læser normalt heller ikke. Bøgerne har lagt nm. 1 på new timers venteliste i 14 uger i træk. Filmen er set over dobbelt så meget som den første twilligt. Trods filmen ikke kunne komme i nærheden af bogen. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Wow! Den er altså også bare langt bedre end Twilight 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Naja

   Det jeg helt enig i, helt vildt godt film. De har desværre bare sprunget utrolige vigtige informationer over i filmen Den kunne være over dobbelt så god 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh jeg glæder mig virkelig til at læse bøgerne! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • naja

  Syns dvs ikke den lever op til bøgerne, de har taget alt for meget af starten. Tror du bliver skuffet efter du har læst bogen, i nogen hader haymitch katniss, eller han kan bestemt ikke lide hende.
  Syndes også er synd magde ikke er med, hun er borgmestreja datter, og er den der giver katniss sladerdroslen i bogen. De næste to bøger er jo bygget op om magdes familie, distrikt 13, og self katniss, gale og peeta. Det er jo en god film, men de har sprunget alt for mange vigtige detaljer over. 🙁 er glad for du vil læse bøgerne, da de er sååå meget bedre end filmen. 3 eren er så sørgelig.

  Lidt respons herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, der var meget der jeg ikke kendte til! Glæder mig virkelig til at de kommer med posten, så jeg kan komme i gang 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Ved du hvor lang tid det tager med levering ang. bøgerne? 😀 For det er da virkelig et kup!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mine tog 8 dage – jeg har lige fået dem i dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #173