Thairet med kylling
Her tidligere på ugen havde jeg pludselig lyst til nudler, kokosmælk og chili, så jeg biksede lige denne ret sammen. Det var super nemt, egentlig okay billigt og samtidigt også forholdsvis sundt (masser af grøntsager og magert kød). Det er bestemt ikke sidste gang at jeg har lavet den ret!
Til 2 personer:
400 gram kylling (enten bryst- eller indefilet)
1 dåse kokosmælk
3 gulerødder
5 forårsløg (4 i retten, en frisk ovenpå til sidst)
1 chili
3 fed hvidløg
1 stor rød feberfrugt
Olie (gerne sesam!)
Salt & peber
Lime
Skræld gulerødder og skær dem efterfølgende i lange tynde stykker (ca. 0,5 cm brede). Steg dem i en wok (eller god stor gryde) sammen med lidt olie og kyllingen (som skæres i store “tern”). Hak chili (gerne MED kernerne, så retten får lidt bid) og hvidløg og tilføj det i retten. Skær peberfrugt i lange chunky stykker og forårsløg i store stykker. Smid dem i retten – lad dem kun få et par minutter inden I så tilføjer kokosmælken (der må nemlig stadig gerne være lidt “bid” i både peberfrugten og forårsløgene). Tilføj salt og peber (evt lidt chiliflager, hvis I ikke synes retten er blev stærk nok) og lad det simre i en 7-8 minutter. Smag dertil efter igen – og tilføj mere salt, peber eller chili, hvis det er nøvendigt.
Servér med kogte nudler – og hak lidt frisk forårsløg på toppen samt servér med et par både lime som pressede udover inden der spises 🙂
Reciepe for a thai inspirered dish with chicken and chili. Click on “TRANSLATE” in the top menu to get the whole reciepe translated into your own language.
Mmmmmm, lige min madsmag! 😉 Jeg kopierer straks lige et link ind i mit word-dokument over retter, jeg vil lave! (Ja, for sådan ét har jeg altså!) 😉