Vores solbriller

Figueres & Dalí

Figueres & Dalí Facaden på selve Dalí museet… kæmpe æg på taget og brød-lignende ting all-over på murene (Dalí har selv været med til at bestemme at det skulle se sådan ud).

Figueres & Dalí Figueres er en hyggelig by – her er det fx gader lige bag selve museet.

Figueres & Dalí
Kø for at komme ind på museet (den fortsat rundt om hjørnet). Selvom det måske ser voldsomt ud, så stod vi ikke i kø mere end 20 min ca. Og det er det hele værd! Køen var faktisk endnu længere, da jeg var der i 1997.

Figueres & Dalí
Dalí potræt af Piccaso… haha, spændende fortolkning!

Figueres & Dalí
Den lille gårdhave i museet er ret spændende og er fyldt med forskellige ting. Blandt denne statue (og skibet i luften oppe over hende), men også en bil, hvor det regner inden i, når man smider en euro i. Elsker gårdhaven!

Figueres & Dalí
Mig foran det KÆMPE maleri “From the Labyrinth” (I kan se hele mit outfit fra denne dag HER). Der er vist nogle moderjord referencer i maleriet her. Lige foran mine fødder er det faktisk Dalís grav…

Figueres & Dalí
… som man også kan komme ned og se sådan her. Han er begravet på museet og levede faktisk også de sidste 5 år af sit liv på museet (som han selv har indrettet). Hans elskede kone Gala dødede i 1982 og i 1984 overlevede han lige knapt en brænd i hans eget hjem Girona (hvor Gala i dag er begravet). Og efter brænden flyttede han til Figueres (hvor han er fra oprindeligt) og ind på museet de sidste 5 år.

Figueres & Dalí
Man kan ofte diskutere om manden var gal eller genial (det ligger tit og vipper 😉 ). Personligt synes jeg oftest at han var genial… og dette her er faktisk en af mine yndlings værker fra ham (hvis vi ikke tæller malerier med, fordi der elsker jeg alt for mange til at kunne nævne dem her!). Det er så crazy at det er godt! Myre, brød, majs og grimt klippet kvinde… I love it!

Figueres & Dalí
Vi sluttede eftermiddagen af med spansk tapas på en lille hyggelig restaurant som lå i en sidegade lige omkring museet. Den hed Catalunya Amor og havde den bedste gazpacho (kold spansk suppe) jeg nogensinde har fået (og gratis WiFi – bonus, når man er på ferie i udlandet!).

Jeg har stadig lidt ferie-lir tilbage at vise jer. Blandt andet har jeg slet ikke fået fortalt jer om vores dag i Figueres. Vi tog til Figueres i Spanien om formiddagen og brugte nogle timer på deres kendte Dalí museum. Jeg havde faktisk været der, da jeg var 13 år, men det havde de andre 3 ikke og jeg havde slet, slet ikke noget imod at gense det. Jeg ELSKER Dalí (generelt spanske surrealister – Gaudi er også en af mine favoritter!) og det at han selv har ombygget hele museet (fra et teater) og indrettet, det giver det en hel extra demission, synes jeg. Hvis I nogensinde er i området, så kan det varmt anbefales. Der er både malerier, smykker, statuer, loftsmalerier (det er SÅ vildt!), møbler og endda hans grav. Der er især mange af hans malerier af hans kone Gala. Dog er der nogle af hans mest kendte malerier der mangler – flere af dem hænger nemlig i USA og flere er ejet af private. Jeg håber en dag, at de finder deres vej til Figueres. Indgang kostede 12 euro pr mand (man kan slippe med 9 euro, hvis man kan fremvise studiekort) og billetten gælder både til selve museet og til hans smykkeudstilling på den anden side af bygningen.

Hvad siger I til Dalí? Er han FOR wacko eller er I også fans?

Og tjek ind i aften – der afslører jeg endelig hvad der var i YSL posen, som jeg købte i Barcelona 😉

While I was on vacation we drove to Figueres in Spain to visit the Salvador Dalí museum. I highly recommend it!

bloglovin

18 kommentarer

 • Jeg er også Dalí-fan! Synes at manden er gal, men genial 😉 Så jeg glæder mig også helt vildt til at besøge museet om en måneds tid.. Og endnu mere nu hvor du skriver, at det er så godt!

  http://missjosie.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh ja glæd dig! Det er et fedt sted og der er især nogle rum der er ret spacy 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke nogle fede billeder og en god oplevelse I har haft.
  Jeg synes Dali er for sej. Jeg elsker ham og synes godt om hans værker. Gik på en speciel spansk skole i DK hvor vi tit rejse til Spanien, så vi fik selvfølgelig meget undervisning om manden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak! Uh det ture lyder altså heller ikke dårlige! Da jeg havde spansk i gym der handlede noget af undervisningen også om ham.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Okay, nu er det besluttet, jeg skal snart til Spanien – eller det vil jeg meget meget gerne 🙂 For at opleve Gaudis genialitet og Dalís wackoness. De er jo geniale!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   God beslutning 😉 Figueres og Barcelona ligger jo heller ikke så langt fra hinanden, så de kan evt godt nappes på samme tur 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dalí er et af mine største inspirations-kilder. Synes simpelthen han er fantastisk og genial. Han surrealisme er så unikt – elefanterne med de spinkle ben er en favorit. 🙂 Har skrevet om ham engang på bloggen, var nemlig engang til en udstilling med hans værker i Prag. Ville dog ELSKE at komme til figueras!

  http://stainsofpaint.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, de elefanter er så smukke… dem elsker jeg også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sjovt jeg var der også da jeg var omkring de 13 år (bare ikke i samme årstal som dig, he he). Jeg synes det var spændende dengang, men havde nok ikke den samme opfattelse af tingene som jeg ville have nu, så jeg kunne da godt tænke mig at besøge byen og museet igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej hvor sjovt! Nej, jeg tror også jeg fik en del mere ud af det denne gang… man ejer heller ikke så meget tålmodighed som 13-årig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har bare altid gerne ville se det! Som lille så jeg en gang et billede af nogle elefanter og andre dyr med meeeeget lange ben og blev lidt skræmt, men nu er jeg bare vild med hans stil.
  Hvor ser det bare fantastisk ud!!

  /G

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, de elefanter er skønne! Hans billeder er bare så fyldt med fantasi, at det er SÅ inspirerende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  mega fedt!

  Ligesom dig er jeg også kæmpe Dali fan.. Uhhh elsker alle hans værker. Jeg var sidste i år i Singapore, hvor jeg fik muligheden for at se på den største udstillingen af Dali og Van Gogh’s værker! SUPER fantastisk!
  Håber på at komme forbi Barca på et tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh har de samlet den fra forskellige steder? Fordi den største permanente udstilling af Dalí skulle gerne være den i Figueres 🙂 Men hvor lyder det som en fed oplevelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lea

   Det tror jeg nok de havde. Det var i hvert fald den største udstilling udenfor Spanien 🙂 Men faktisk var den. Var nok godt begejstret for se Dali’s orginale “Kiss Living Room Sofa” 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Så har de lånt! Fordi den sofa står normalt i Figueres – den var der begge de gange jeg har været der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Huset, han byggede til Gala, ligger faktisk i Pubol, et stykke fra Girona.
  Jeg har sjovt nok lige lavet et indlæg om det på min (ret nystartede) blog, du er meget velkommen til at tjekke det ud. Er selv kæmpe Dali-fan og vil helt bestemt anbefale dig at besøge både huset i Pubol og i Port Lligat!

  http://kbykblog.wordpress.com/2012/07/24/museum-gala-dali-castle/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh jeg læste det bare som Pubol, Girona – altså at det måske var en forstad eller bydel. Men måske er Girona området så? Det ser skønt ud huset!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores solbriller