Downtown: Økologisk te

Vidunderlivet: Gør det sammen!

Vidunderlivet: Gør det sammen!

Jeg ville så gerne lave indlæg om at jeg selv gik op og fik de stik i forbindelse med at jeg nu er ambassadør for Veninder for Vidunderlivet. Men jeg må desværre ikke få vaccinen så længe jeg er gravid! (og det kunne jeg jo ikke fortælle jer i sidste indlæg her 😉 ). Til gengæld er det noget jeg gør så snart jeg får grønt lys for det efter babys ankomst.

Imellem tiden er jeg dog “efter” veninderne og sørger for at få så mange af dem afsted som muligt. Jeg tog med min veninde Tina til lægen, da hun skulle ha’ sit første stik. Tina er virkelig, virkelig ikke glad for nåle, så hun synes det var enormt rart at der var en hun kunne holde i hånden og som kunne distrahere hende med andre ting under selve stikket. Hun kom igennem og jeg var så stolt af hende! Hendes læge var også super sød og tog det hele i hendes tempo, da hun godt vidste at Tinas forhold til nåle ikke var på toppen. Tina synes det sved lidt, men slet ikke lige så meget som stivkrampe (som også var det jeg havde hørt). Og selvom hun virkelig ikke er glad for nåle, så bestilte hun med det samme tid til stik nr. 2. Fordi som hun selv sagde – det er det hele værd, når man i sidste ende ved man er vaccineret mod de 2 HPV typer som er skyld i over 70% af tilfældene af livmoderhalskræft. For hende var det en no-brainer at komme i gang!
Da vi var færdige ved lægen, så tog vi på Baresso og nød en velfortjent morgenmad! Jeg synes det var sådan en hyggelig morgen og vil gerne opfordre jer både til at få de 3 stik, men evt også til at få sendt veninderne afsted. I kan jo tage afsted med hinanden lige som vi gjorde og gøre det til noget hyggeligt samtidigt. Så tag I hver fat i en veninde i dag og spørg om hun har fået de 3 stik. Og hvis ikke, så foreslåg at I gør det sammen! I kan jo evt smide linket til dette indlæg på jeres venindes FB væg og opfordre hende til at joine jer til en lignende dag!

Er der nogen af jer der er kommet afsted siden jeg bloggede om det sidst? Og har I fået nogle veninderne afsted også?
I kan iøvrigt læse meget mere om og følge på facebooksiden HER.

Vidunderlivet: Gør det sammen!
Sponsoreret indlæg

bloglovin

13 kommentarer

 • Nej, for jeg er født i 84, men ellers havde jeg gjort det for længst 🙂 Må man gerne når man ammer egentlig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg er også født i 84, men er villig til at betale for den når alt det her baby-halløj er overstået. Den er også blevet billigere her pr. 1/9!

   Mht amning så står der følgende på Statens Serums Institut:

   Må man vaccinere en gravid eller ammende?
   For begge typer af HPV vacciner bør vaccination udsættes til graviditeten er afsluttet.

   Den fire-valente vaccine kan bruges under amning. Den to-valente bør kun gives i ammeperioden, når mulige fordele opvejer mulige risici.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde en tid i morges, men måtte droppe vaccinen fordi jeg var blevet forkølet. Så det må blive en anden gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har allerede fået det første stik også selvom jeg er mega bange for nåle og alt det, men jeg fik lov til og ligge ned og lægen var rigtig sød.
  Men det er bare så vigtigt at man tager imod den vaccine nu hvor den er gratis for os i bestemte årgange, men også andre bør også tage imod den selvom den koster penge. Jeg har en bekendt som fornylig er død af livmoderhalskræft og hun er på alder med os. Det er så forfærdelig den sygdom og hvis man kan forbygge den, så synes jeg man skal gøre det. Så kom afsted piger imens i kan 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal afsted i morgen og er nervøs. Sidst jeg fik et stik var 12-års stik (er 20).. Vil med det samme i morgen bestille en ny tid til stik nr. 2

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh du er sej! Og det skal nok gå! Da jeg fik stivkrampe og Hepatitis A vaccinationer i januar, da havde jeg heller ikke fået stik siden jeg var 12. Og jeg var overrasket over hvor “ingenting” det var. Sender en krammer herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Er også 84er, men har slet ikke været i tvivl om at den vaccine, skulle jeg have. Fik sidste stik for halvandet år siden, og synes slet slet ikke det er noget at bekymre sig om, det er lynhurtigt overstået. Det skal i hvert fald ikke være det, som afholder en.
  Gjorde det på opfordring fra mine forældre, som også var så gavmilde at betale, da der i min familie, har været flere kvinder med celleforandringer.
  Må dog ærligt indrømme, at jeg slet ikke har tænkt over at holde mine veninder i ørerne, men den opfordring vil jeg da bestemt følge, afsted med dem også:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Jeg har fået de tre stik! Dengang det stadig kostede noget, men havde heldigvis nogle søde forældre, der ville betale den for mig! 🙂 Ligemeget hvilket stik jeg får, føler jeg altid jeg har fået den største lammer – så jeg plejer altid at blive stukket i balden, det kan næsten ikke mærkes og den bliver ikke øm 😉 Tip videregivet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oana

  Hey – would this be available to foreigners living in Denmark as well? o.o
  And would you just have to go to your doctor and ask about the HPV vaccines and if they are free?

  Would very much like to get them too.. -_-

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det fint du holder dampen oppe hos folk. Jeg skal også snart have stik nr. 1.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Downtown: Økologisk te