Tirsdagsønske #32

Sikre fødsler

Sikre fødslerSikre fødsler

Det er helt vildt at tænke på, at det snart er 1 år siden jeg lå i fødsel (I kan læse min fødselsberetning her). Nok en af de vildeste oplevelser i mit liv – på godt og ondt. Som I måske husker, så var jeg igennem et lidt lang forløb; fra mit vand gik til baby B var ude der gik der 51 timer. Over to døgn. Jeg har flere gange siden tænkt på, hvor glad jeg var for at jeg skulle føde i Danmark (Danmark er et af de mest sikre lande at føde i på hele kloden) og med vores sundhedsystem. Jeg tør slet ikke at tænke på hvordan det ville have været i et u-land (99% af alle kvinder der dør i forbindelse med fødsel sker i et u-land). Jeg er sikker på, at det ikke ville have været en helt ufarlig fødsel for mig, hvis der ikke havde været den store overvågning og kontrol. Og ikke mindst gode, rene faciliteter og veluddannet personale.

Sikre fødsler

Men sådan er det ikke over alt i verden. Faktisk så dør der hvert halvandet minut en kvinde i forbindelse med fødsel. Og oftest er det af årsager som meget få penge ville kunne ændre på. Mange kvinder verden over føder under meget forfærdelige forhold – hvad enten det er fordi der er krig, katestrofe eller fattigdom i deres område. Det koster ikke mere end 50 kr at sørge for faciliteter til en sikker fødsel. Jeg får helt ondt i maven over at tænke på begge personer ved en fødsel der går galt. Både på moderen som må ligge fyldt med angst – angst for hvad der skal ske med hendes barn, hvis hun dør. Eller leve med forfærdelige fysiske og psykiske mén efter en forfærdelig fødsel. Og så er der barnet som måske skal vokse op uden en mor.

50 kr er hvad der kan sikre en sikker fødsel for en kvinde og hendes barn. Pengene sikrer en fødende kvinde adgang uddannet fødselshjælp og steriltudstyr. Og I kan hjælpe. I kan faktisk donere en sikker fødsel lige HER og I kan også gøre over sms. Sms FØDSEL til 1231 og så støtter I med 50 kr (+ smstakst). Jeg har netop støttet via deres hjemmeside!

Every time 1 ½ minutes passes a woman dies during the birth of the child.

Indlægget er sponsoreret af Røde Kors

bloglovin

2 kommentarer

 • Katrine

  Den er så vigtig, den kampagne – dejligt, du sætter fokus på den på bloggen! Fødte selv vores datter ved akut kejsersnit, og havde vi boet i en anden del af verden, hvor forholdene ikke havde været så gode, havde ingen af os overlevet. Tankevækkende og lige til at få tårer i øjnene af. Jeg støttede derfor også fluks, da kampagnen blev sat i søen. For hvor er 50 kr. bare uendelig lidt for os i vores del af verden – og hvor kan den 50’er gøre en forskel andre steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, præcis. Ordene “akut kejsersnit” blev også luftet to gange under min fødsel. Jeg tør heller ikke tænke på hvordan det var gået os, hvis vi havde boet i et andet land.
   Og helt enig – for de fleste er 50 kr ikke meget. Og slet ikke hvis man sammenligner hvad man her kan få for 50 kr!! En latte fra en kaffebar virker pludselig helt latterlig ift til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagsønske #32