Tre kjoler fra Ilse Jacobsen

Serieanbefalinger: Downton Abbey og Venner

Serieanbefalinger: Downton Abbey og Venner

Vi er i året 1912 i England på det smukke slot Downton Abbey. Her bor familien Crawley bestående af mor Cora, som er amerikansk, far Robert og deres tre døtre Edith, Sybil og Mary. Da serien starter er familien i det dilemma, at de med tre smukke døtre, ikke har nogen mandlig arving er til slottet. Hvordan kan dette løses så slottet forbliver i familien, men uden at der skal gås på kompromis med pigernes personlige lykke? Dette er bare starten på serien, som kort og godt lader os følge familien igennem mange, mange år. Fokus er klart de tre pigers liv med mænd, forlovelser, hjertesorg, børn, oprør, bryllupper, intern jalousi, skandaler og meget mere. Som ekstra bonus, så følger vi også alle de ansatte i huset, og nogle gange er deres historier faktisk endnu mere spændende!

Er I vilde med storslået kærlighed, smukke kostumer og den engelske adel, så er Downton Abbey et must-see. Jeg havde længe hørt om serien fra venner og bekendte, men havde afskrevet den, da jeg syntes den lød lidt sløv. I just wrong, sorry! Jeg blev efter et par afsnit ret hurtigt hooked, og selvom jeg var ved at slå op efter sæsonafslutningen på 3. sæson (jer der har set den ved hvorfor), så vendte jeg efter en pause på en uges tid ufortrødent tilbage. Jeg kunne ikke slippe familien! Jeg har helt klart mine favorit figurer og man kommer sådan til at holde af dem (jeg har et softspot for Mary, de to gamle damer Violet og Isobel, Anna, Daisy og Carson).

I vil kunne lide den, hvis I er vilde med film som “Fornuft og følelse”, “Stolthed og fordom” og “Young Victoria”. Den får mine varmeste anbefalinger!

Der findes indtil videre 5 sæsoner af serien, men det er bekræftet at der kommer en 6. også. Desværre er det også blevet bekræftet, at den 6. også bliver den sidste. Jeg har set sæson 1-4 som ligger på Netflix. Nogen der har fået nys om hvornår de får sæson 5?

Serieanbefalinger: Downton Abbey og Venner

“Anbefaler hun seriøst Venner? Den er jo herregammel?” – Ja, men den holder stadig 100%. Den er virkelig en serie man kan se igen og igen, og den er med sine korte afnit (cirka 20 minutter lange) perfekt til afslapning efter arbejde. Og fordi man har set den mange gange før, så kan man nemt have den “kørende i baggrunden”. Jeg har genset den for hvem-ved-hvilken-gang de sidste par uger, og har taget mig selv i at grine af den mange, mange gange. Også selvom man har set det hele før. Der er bare noget med samspillet mellem de seks personer og timingen på deres jokes, som bare ikke bliver “old”. Selvom det ikke var min ultimative favorit serie, da den løb over skærmen “back in the days”, så er det skræmmende, hvor mange ting jeg og mine venner efterlignede. Ting de sagde, måderne de sagde det på og ting de gjorde. Da jeg læste religion på uni (ja, det har jeg), da gjorde vi i en periode hele tiden det der med at slå vores knytnæver sammen foran en, som man synes havde sagt/gjort noget tåbeligt (jeg snakker om det her).

Skulle der sidde en enkelt derude, som ikke har set serien, så vil I elske den, hvis I elsker gode komedier!

Der findes 10 sæsoner og de ligger alle 10 på Netflix. Der har siden de sluttede været utallige rygter om en film. Tror I nogensinde, at den kommer?

I recommending two series to watch: Downton Abbey and Friends – both on Netflix!

bloglovin

11 kommentarer

 • Elsker downtown abbey! Kald mig bare gammel, men elsker lørdag aften med det, og så en gang Barnaby 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Downtown Abbey er også awesome. Barnaby har jeg aldrig helt forstået (jeg er åbenbart ikke gammel “nok” hehe)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  knus-elsker oz downton abbey 🙂 og de er igang med at sende sæson 5 over DR1 (afsnit 7 ud af 10 i aften) men går nok et stykke tid før den sæson lander på netflix..
  …jeg måtte oz holde en uges pause efter afslutning på sæson 3…vildt man bliver så grebet af en serie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åh træls at jeg ikke har opdaget at den kørte på DR1! Nu må jeg bare vente…
   Og ja, men den afslutning er virkelig, virkelig også nederen på så mange måder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Fantastiske anbefalinger, har det på præcis samme måde som dig med begge, ser faktisk venner lige nu, og griner ofte højt:)
  Har faktisk for et par uger siden på arbejde set en trailer til venner filmen, mener den skulle komme her i 2015, det så dog ikke ud til at den bliver noget at råbe hurra for, men man kan aldrig vide.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det er en fake en – den er fanmade og er ikke rigtig. Desværre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

   Det er jeg egentlig glad for at høre, den ser virkelig ikke god ud

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Nej, den er ret underlig – man forstår ikke helt handlingen osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg påpeger lige lidt diskret, at serien faktisk hedder Downton Abbey… Selvom jeg også selv kaldte den Downtown det første lange stykke tid. Det ligger bare bedre i munden! 😀 Selv har jeg faktisk ikke fået den set endnu, hvilket er for dårligt, for jeg er en sucker for den tidsperiode der!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fuck, det har jeg aldrig lagt mærke til! Haha, hvor sjovt… ændrer det lige med det samme 😉
   Og så synes jeg helt sikkert at du skal kaste dig over den – du ville kunne lide den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg ELSKER Venner, som er i KNUSELSKER!

  I min vennekreds er det ikke unormalt at bruge udtryk som “unagi” eller “how are you doing?”

  Jeg har altid haft en drøm om, at mine venskaber ville være ligeså gode og tætte, som i venner, den dag jeg flyver fra reden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre kjoler fra Ilse Jacobsen