Travl tirsdag

Mit fine Odense: Burger på Café Skt. Gertrud

Mit fine Odense #1 - burger på Café Skt. Gertrud

Der er intet i min mailbox, som topper mængden af efterspørgelse på anbefalinger af ting i Odense. Rejsetips og spørgsmål deromkring er nr. 2, men intet kommer i nærheden af det første. Jeg har længe gerne selv ville have mere Odense på bloggen, men har været i tvivl om formen. Den tror jeg imidletidigt, at jeg har fundet nu og vil derfor introducere jer for “Mit fine Odense”. Det er indlæg som vil komme fra tid til anden og de vil indeholder tips, anmeldelser eller bare tanke om byen. Jer som bor her, ved jo at der sker rigtig meget i byen i øjeblikket og det kunne det foreksempel også være et indlæg med tanke om. Jeg forudser dog, at der kommer til at være ret mange tips til og anmeldelser af spisesteder. Byen boomer med nye steder, så det er næsten bare om at gå i krig fra den ene ende af. Puha, sikke en forfærdelig tjans jeg har givet mig selv 😉

I dag handler det om Café Skt. Gertrud. “Gertruds”, som den bliver kaldt i dagligtale i byen, er en af Odenses ældste cafeer (den åbnede 1986). Men hvor andre steder ikke rigtig har fulgt med tiden og har udviklet sig (det synes jeg personligt, desværre, er gældende for konkurrenten overfor), så har Gertruds fulgt med og er i dag stærkt inspireret af den klassiske franske bistro/café. De har rigtig mange gode ting på menukortet, men en af de ting, som de laver rigtig godt, er deres burger. Jeg ved ikke, om jeg vil kalde den Odenses bedste, men den er på min top 3. Perfekt blød og sødlig bolle (ciabattaboller til burgere, vig bort!), lækker saftig og lyserød bøf, bløde løg og god størrelse. Jeg skal selvfølgelig også altid have både ost og bacon i 😉 Dertil selvfølgelig pomfritter og ting at dyppe i.
Når jeg har fået spist mig igennem lidt flere burgere, så tror jeg, at jeg vil dele min top 3 med jer.
Gertruds ligger ved gågaden i centrum i Jernbanegade.

Kommer I på Gertruds og hvor spiser I jeres favorit burger henne?

I’ve come up with this new concept for the blog called “My lovely Odense” where I’ll be sharing my local tips. Today I’m taking you to the café “Gertruds” in the center of the city (near the walking/shopping street) that makes one of the best burgers in town.

bloglovin

12 kommentarer

 • Ih elsker Gertruds – har dog ikke været der i årvis, da jeg har boet i Herning.
  .. Jeg arbejdede faktisk på Gertruds i 3 år, i min teenage tid. Og Mark går virkelig op i at følge med – og til tider være på forkant 🙂

  Jeg er vild med lidt anerledes burgere, så Burger Anarcy er nok på min liste over en af de bedste jeg har smagt efter jeg er flyttet tilbage til skønne Odense 🙂

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Burger Anarchy er også en favorit her, så vi er helt enige. Og man kan virkelig godt mærke at han går op i det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Min favorit når det kommer til burger er Burger Anarchy 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den er også på min top 3 😉 til gengæld er jeg lidt i tvivl om 3. pladsen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg er fået forbi Gertruds og har tænkt “jeg skal også snart tage mig sammen, og komme derind og spise”, og alligevel er det ikke sket endnu! En kæmpe skam, men forhåbentligt sker det en dag 😉

  Hurra for Odenseindlæg. Dem ka’ vi li’ 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det skal du tage at gøre! Det er et rigtig godt sted 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Så lækkert med nogle flere Odense-indlæg og dejligt med en blogger der kan sætte noget mere fokus på vores skønne by! Jeg glæder mig i hvert fald til flere af dem både hvad angår gastronomi, kultur, oplevelser osv.

  Lille (og egentlig ligegyldig) detalje som jeg alligevel ikke kan lade være med at påpege: Det hedder “Café Skt. Gertrud” og ikke “Skt. Gertrud Café” – don’t hate me! 😉

  God aften fra en fellow Odenseaner

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   I don’t hate you og det er hermed ændret 😉
   Fedt du kan lide Odense indlæggene, fordi jeg har planer om mange flere 😉 Vi har nemlig en dejlig, dejlig by!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mit favorit burger sted i Odense er Café Chino. De har virkelig gode burgere og man kan nærmest bestemme alt indhold selv, hvilket jeg er stor fan af 🙂 De har også de bedste pomfritter og lækre sides, så som Mozzarella sticks! Win-win!! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kan faktisk også godt lide Chinos, men jeg synes ikke rigtig at de er på niveau med fx. Burger Anarchy. For mig går der noget af det lækre, når det er “byg-selv”, da der fra kokkens side jo ikke er tænkt over smagssammensætning osv. Ved ikke om det giver mening? Og jeg bliver heller ikke rigtig “udfordret”, som når Burger Anarchy laver nye burgere.

   Ja, deres fritter er gode, men de var endnu bedre, da Chinos i gamle dage lå på Reventlowsvej (jeg boede lige ved siden af). Nøj, de var gode dengang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalie

  Jeg ser frem til flere Odense-indlæg! Vil også meget gerne høre mere om byens generelle udvikling samt tips til nytilflyttere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er noteret! Og tak for at tage så godt imod tiltaget. Indlægget her har været vildt populært!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Travl tirsdag