OOTD #429: Leopard i Legoland og om hår der ændrer sig

Min weekend: Mini efterårsferie i Næstved

Min weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i Næstved

Inden jeg starter med at fortælle om min weekend, så vil jeg lige lave en hurtig disclaimer. Jeg var i weekenden inviteret på pressetur af Sydkystdanmark, som stod bag vores program (jeg havde selv været med til at vælge lidt til og fra). Indlægget her er dog hverken købt eller sponsoreret, og der foreligger heller ingen aftale om dette indlæg – men mine oplevelser var sponsoreret. Men fordi jeg laver weekendindlæg og fordi det var dét, som jeg lavede denne weekend, så er det jo dét, som det handler om i denne uge. Men så er der klare linjer – det ville jeg bare gerne nævne inden vi gik i gang 🙂 Middagen til sidst i indlægget var “sponsoreret” af gode venner, haha 😉

Jeg knoklede løs først på dagen fredag, så jeg kunne holde fri fra computeren hele weekenden. Men også fordi jeg prøver at forproducere nogle indlæg, som kan udkomme mens jeg er i Skotland i næste uge. Samtidig fik jeg pakket til os alle tre (der er Tim altså en heldig mand – jeg både vasker hans tøj og pakker for ham. Til gengæld gør han så meget andet). Tim hentede Bella fra børnehave og da de kom hjem, kørte vi med det samme mod Sjælland og Næstved, hvor vi skulle tilbringe hele weekenden. Vi ankom til Hotel Vinhuset i Næstved, men nåede kun at tjekke ind (jeg nåede ikke en gang op på værelset, jeg fik bare nøglen), da vi skulle skynde os videre til aftensmad på Café Elysia. Det var et virkelig hyggeligt sted med en skøn indretning! Vi bestilte tapas (som vist er det, som de er “kendt” for) og en rib-eye. Begge dele var rigtig godt. Det var især en rigtig, rigtig god bøf og tapasbrættet var så stort, at selvom vi gjorde en ihærdig indsats, som måtte vi levne 1/3. Virkelig, virkelig mætte begav vi os ud i mørket og ud til Kulturnat i Næstved. Bella fik kigget på brandbiler og leget på legeplads, og vi fik tømt Tiger butikken for legetøj og slik 😉 Tilbage på Hotel Vinhuset ventede der os en skøn overraskelse i form af en kæmpe værelse, hvor vi havde en stor himmelseng med egen stjernehimmel (eller “det er ikke stjerner… det er altså bare lys, mor” som Bella så klogt pointerede. She can’t be fooled). Vi faldt alle tidligt i søvn under stjernerne, så vi var klar til dagen efter.

Min weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i Næstved

Lørdagen startede vi med morgenmad på hotellet. Både jeg og Bella var lidt groggy. At vågne før kl. 9.30 i weekenden er ikke noget, som behager hverken hende eller jeg synderlig meget 😉 Tim var til gengæld så sulten, at han kunne have spist halvdelen af buffeten, tror jeg. Efterfølgende gik vi tilbage på værelset og gjorde os klar til dagens oplevelser. Kursen blev sat mod Vordingborg, hvor vi skulle besøge Danmarks Borgcenter. I Middelalderen var borgen i Vordingborg Danmarks største kongeborg – hvilket jeg overhovedet ikke vidste. Det er også den med Gåsetårnet, hvis det får nogle klokker til at ringe? Vi gik på opdagelse med stedets iPads og audioguides, og jeg var helt opslugt af historierne om datidens konger og magtspillet. Men jeg er også bare en sucker for historie! Bella elskede alle deres middelalderinspirerede legesager og hun var især helt oppe at køre, da hun måtte lave en halskæde af “ægte” middelalderperler 😉 Hun havde halskæden på resten af weekenden og den er stadig et hit. Vi gik på opdagelse på det store område udendørs, men da regnen kom, gik vi indenfor og fik frokost på borgcenterets sted. Jeg var så træt, da vi kørte tilbage mod Næstved, at jeg faldt i søvn i bilen. Og jeg var ikke den eneste, fordi Bella gjorde det samme. Søvnig fik jeg båret en sovende Bella op på hotelværelset, og derefter gik jeg selv kold igen ved siden af hende. Vi vågnede begge inden aftensmad (Tim havde vist bare spillet computer i mens, haha) og fik os hurtigt gjort klar. Middagen stod på italiensk mad hos Peperoncino og vi startede med den populære Aperol spritz. Bella fik is til forret – og vi fik ro 😉 Det er noget, som vi tit gør på ferier. Tippet er hermed givet videre!
Jeg fik en rigtig god seafood risotto (med helt perfekte kammuslinger) og Tim en rigtig lækker and med friske pærer. Og vinen var decideret fantastisk. Til sidst delte vi alle tre en tiramisu. Vi var ret mætte, meeeeen en god tiramisu kan man altid klemme ned 😉 Jeg vil gerne rose stedet for deres virkelig gode service. De var søde, nærværende og holdt hele tiden øje med, om vi manglede noget. De kom også med bøger til Bella, som hun kunne læse i og det første de spurgte om, da vi ankom, var om de hurtigt skulle sætte køkkenet igang med noget mad til Bella, så hun ikke skulle vente for længe. At høre det sidste spørgsmål, når man har en 3-årig, er som at høre englene synge. Mætte, glade og trætte gik vi tilbage til hotellet, hvor Bella faldt i søvn til tegnefilm og vi nappede et par afsnit serier på HBO, som vi begge endte med at falde i søvn til.

Min kjole er fra Ganni (nedsat med 50% HER), ruskindsjakken fra ASOS fra sidste år.
Bellas jakke er fra Mini A Ture (HER) og bukserne fra Wheat x Disney (HER).

Min weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i Næstvedgavno-slot-mini-a-ture-vinterjakke-jakke-skattejagt-missjeanett-bloggerMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i NæstvedMin weekend: Mini efterårsferie i Næstved

Åh, hvor sov jeg bare godt i den fantastiske himmelseng. Hvis ikke vi havde 4000 skråvægge i vores soveværelse, så ville jeg have sådan en! For både Bella og jeg var det lidt sorgmodigt, at vinke farvel til sengen søndag formiddag. Bella stod endda i døren og vinkede til den “Hejhej seng, hejhej hotel. Jeg savner dig”, proklamerede hun. Hun spurgte, hvornår hun måtte komme på hotel igen og der kunne vi fortælle en lettet pige, at det skal hun allerede i denne uge. Vi fik tjekket ud af Hotel Vinhuset og inden vi tog tilbage til Fyn, så skulle vi forbi Gavnø slot i Næstved. Slottet er mere end 600 år gammelt og har en virkelig smuk slotshave. Bella var dog mest vild med deres ret seje sørøverlegeplads og deres sommerfugleland, hvor hun fik jagtet de smukkeste, meget store, blå sommerfugle. Vejret var ikke med os søndag, hvor det hele tiden regnede med svingende intensitet. Dog havde vi nogle rigtig hyggelige timer og fik nydt havens smukke efterårsfarver. Da vi sad og spiste frokost på slottets café, ringede vores venner (dem med Agnes og lille Knud) og inviterede os på aftensmad. Ret luksus ikke at skulle hjem og lave noget selv – og at vi så endda fik deres gode selskab med oven i købet. Win win! Pigerne var utrolig trætte (Sørøver Bella insisterede på at have den klap for øjet, som hun havde vundet i skattejagten på Gavnø, på i flere timer. Læg også mærke til, at halskæden fra dagen før også er på 😉 ) og de stenede rigtig meget til tegnefilm, mens de voksne spiste dejlig salat med laks og fik hinanden opdateret på livet siden sidst.

Virkelig, virkelig dejlig og begivenhedsrig weekend. Måske den kunne give lidt inspiration til efterårsferien, hvis I skal tilbringe den i Danmark? Hvordan holder I efterårsferie i år? Næste weekend står for os på Skotland og jeg glæder mig SÅÅÅÅÅ meget.

I’ve been away almost all weekend. We was in Næstved (southern part of Zealand) where we stayed at Hotel Vinstuen. We visited Danmarks Borgcenter which has the largest royal stronghold in Denmark. We ate great food and enjoyed the garden of Gavnø castle. Back in Odense sunday we were invited to dinner at some friends’ housw. Perfect ending to a great weekend! Next weekend we’re in Scotland and I can’t wait 🙂

bloglovin

5 kommentarer

 • Joonas

  Whoa! This Danmarks Borgcenter looks really intriguing. I’m not fluent in Danish yet but I still understood most parts. And will have to add Borgcenter to my “TO DO” list! 🙂 Thanks a ton!

  Regards,
  Joonas
  http://livingincph.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   You’re welcome! There’s a short english resume in the buttom of the blogpost – if that helps a bit?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Åh Vordingborg er min barndomsby og mine forældre bor der stadig. Vores søn elsker borgcentret og han har årskort dertil så han er der tit med mormor.
  Volgraven er anlagt indenfor de sidste ca 5 år og inden da var der bare græs. Og så sad “man” der og drak til den årligt tilbagevendende festuge. Det var tider

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som en rigtig hyggeligt weekend. Jeg får helt lyst til at holde ferie i Næstved! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD #429: Leopard i Legoland og om hår der ændrer sig