Outfit of the day #464: Ellos Iconic Collection

The Florida Project

The Florida Project rainbowThe Florida Project Moonee

Et virkelig insta-venligt pastellilla motel med regnbuer i baggrunden og få kilometer til Disneyland i Orlando lyder som en dejlig barnedrøm. Det er det måske også, hvis man bare er på ferie på flugt fra hverdagen, men for Moonee er det hverdagen, da hun bor på motellet sammen med sin mor. Mange af de andre børn, kommer fra lignende fattige familier uden fast bopæl. Moonees mor (der spilles af denne instragram-kendis) har lige mistet sit arbejde som stripper, så hun prøver at hustle sig til dagen og vejen ved at sælge kopiparfume til gæster på de dyrere hoteller, imens hun håber, at en veninde kan skaffe hende et job på den lokale diner. Moonee får dagene til at gå sammen med de andre børn fra motellet og deres mest typiske tidsfordriv er ballade. Døde fisk i poolen, spytte på biler og kaste vandballoner efter turisterne. Børnene hygger sig fuldstændig uvidne om deres forældres triste skæbner.

The Florida Project Moonee

Min anmeldelse: Manden bag filmen, har gerne ville lave The Florida Project for at sætte fokus på en gruppe af mennesker, der er blevet glemt af samfundet i USA. Der er nok ikke mange, der forventer denne type fattigdom lige udenfor Disneylands porte, men den er der og den er stærkt repræsenteret, desværre. Filmen er skudt på et motel, som har mange af samme typer af skæbner boede, så stedet er ret autentisk. Under hele filmen, har jeg lyst til at redde stakkels Moonee, der med sit naive barnesind kun ser sjov og ballade, og slet ikke opfatter alvoren af hendes, moderens og resten af beboernes situation. De lever fra dag til dag og Moonees mor er egentlig også bare et kæmpe barn, der tager den ene umodne og dumme beslutning efter den anden. Når hun en sjælden gang kommer til penge, så brændes de af på unødvendigt plastik ragelse i supermarkedet i stedet for at gemme til hårdere tider (hvilket nok allerede er et par dage ude i fremtiden). Jeg havde konstant lyst til at ruske i Moonees mor og bede hende om at tage sig sammen. Det er omvendt bare nemt at være den, der sidder i sit varme biografsæde med popcorn og dømmer en anden person, der har det svært. Hun kan have mange grunde til, at være endt i den sitution, som de er i. Måske har hendes mor været nøjagtigt som hende selv og det er enormt svært at bryde de mønstre, som man har lært hjemmefra. Især hvis man ikke er bevist om dem selv og det får jeg ofte fornemmelsen af, at Moonees mor ikke selv er. Hendes naivitet er næsten lige så barnagtigt som den hendes datter (naturligt) har. Den person, som jeg forestiller mig, de fleste vil kunne identificere sig mest med, er Willem Dafoes karakter, der er bestyrer af motellet. Man fornemmer nemt hans sympati og medfølelse overfor motellets uheldige beboere, imens han bare prøver at gøre sit arbejde. Han prøver at hjælpe Moonees mor, det han kan, men han har den opfattelse, at hun også selv må hjælpe sig selv. Man ved bare, at hvis der ikke sker noget drastisk, så ender Moonee højst sandsynligt som sin mor. The Florida Project er ikke klassisk i sin opbygning som film. Langt de fleste film i dag er lavet ud fra ideen om 3 akt; en indledning/introduktion, en konflikt introduceres/prøves at løses og så klimaks med afslutning/afrunding. The Florida Project er mere en observerende film, hvor vi bare følger karakterene. Der er ikke et problem, der skal løses i løbet af filmen. Man er bare fluen på væggen i Moonees liv. Den minder egentlig lidt om Call me by your name på den måde, hvor der heller ikke arbejdes hen mod løsningen på et problem. Det er en rejse i hovedpersonens liv, som det er på godt og ondt.

Uden at spoile slutningen for jer, så er den lille bitte sidste bid af filmen filmet med en iPhone og den bid skal forstås som Moonees fantasi, som en flugt fra hendes situation. Det synes jeg selv, er ret vigtigt at få med og den giver slutningen mere mening. The Florida Project får 4 fine stjerner. Jeg skulle have grædt lidt, før den havde fået mere. Måske er jeg løbet tør for tåre til film, fordi jeg har givet dem alle sammen til Call me by your name. Måske manglede The Florida Project bare lige det dér sidste for at få tårene frem. Flere af damerne var berørt af den, men jeg spottede ikke nogle tårene blandt dem heller. The Florida Project fik dog 5 stjerner af flere af de andre damerne, så jeg lå faktisk i den “lave ende” med mine 4 stjerner.

I finder alle filmene, som vi i Damernes Biografklub har anmeldt HER. Flere af dem er nu på de forskellige streamningtjenester, så I kan måske lade jer inspirere til den næste film I skal se.

Følger I Damernes biografklub på instagram? Det kan I gøre lige HER. Vi deler vores anmeldelser derinde, hvor I kan se, hvor mange stjerner (eller faktisk er det popcorn) vi hver især giver hver film. Vi er ikke altid enige 😉 Desuden deler vi hver måned i vores stories, hvilket tre film vi gerne vil se den pågælende måned, så der er masser af inspiration at hente til jeres næste biotur. Profilen er lige HER

The Florida Project Willem Dafoe

The Florida Project is a touching movie about the poverty that a lot of people live in – with Disney in their backyard. Moonee is one of those kids. Her mom have just been fired from her job as a stripper and now trying to make money selling fake parfume to tourist. Moonee doesn’t see the trouble her mother is in and she just enjoys each day with her friends – making trouble. I’m giving The Florida Project 4 out of 6 stars. See reviews of all the movies we have seen in my Ladies Movie Club HERE

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #464: Ellos Iconic Collection