10 ting jeg vil lave i september

Hvordan får jeg bevæget mig en smuuuule mere?

Bevæg dig for livet

Reklame for Bevæg dig for livet

Jeg tror, at det er noget, der sker for de fleste gravide, men i takt med at maven bliver større og tungere, så kan jeg godt mærke, at min fysiske aktivitet har en nedadgående retning. Det vil den nok have uanset hvad, men jeg kunne godt tænke mig at holde fast i at være fysisk aktiv på en eller anden måde indtil fødslen. Det er godt for mig og godt for baby. Jeg har heldigvis ikke et job, hvor jeg sidder stille hele dagen (faktisk sidder jeg kun ned i mine pauser), så bevæget mig, det får jeg trods alt gjort lidt. Min motivation er overhovedet ikke vægttab. Den slags gider jeg først at tænke på, når lillesøster først er ude og netop fordi jeg bevæger mig mere på job nu end jeg gjorde under sidste graviditet, så er min vægt kun øget med sølle 3,7 kg, hvor noget af det endda er babys vægt, moderkage og fostervand. Så det er til at overskue! Nej, mit fokus er ren sundhed og velvære. Og så kan man nemt kombinere det med lidt kvalitetstid for familien!

Min idé er nemlig, at vi skal til at gå søndagsture. De behøver overhovedet ikke være lange (igen, det er ikke meningen at vi skal ud og brænde en masse kalorier af) og de behøver ikke at være en stor udflugt. Jeg bor i Skibhuskvateret, hvor der er masser af søer og grønne områder, så det kan nærmest foregå i min egen “baghave”. Lige om lidt begynder farverne at skifte på træerne og selvom efteråret ikke er min yndlings årstid, så er det faktisk altid den årstid, hvor jeg har mest lyst til at gå ture i naturen. Man kan også nemt give turene et formål snart; samle kastanjer og smukke blade, tage en tur på legepladsen osv. Jeg glæder mig faktisk helt til at tage Bella i hånden og nyde en kort stund sammen uden skærme og “white noise”. Som familie går vi den første tur i weekenden, men (børnehavebeskidte) Bella og jeg tyvstartede faktisk i dag, hvor vi gik hen og hentede aftensmaden sammen, imens Tim sad i møde. Som I kan se herunder, så syntes Bella, at det var ret så hyggeligt.

Bevæg dig for livetSvanedammen Odense

At gå er den motionsform langt fleste mennesker kan være med på. Den kræver hverken god form, specielt tøj eller at man dukker op i fitness på et bestemt tidspunkt. Det kan nemt tilrettelægges, så det passer ind i ens liv og føles ret nemt mere som en hyggelig aktivitet end egentlig motion. Desuden er det oplagt at gøre sammen med andre. DGI, Nordea-fonden, Trygfonden, DIF og kampagnen Bevæg dig for livet har som mål, at 600.000 flere danskere i 2025 skal bevæge sig mere. Der står meget mere om kampagnen HER og I kan finde flere gode tips til at gå lidt mere lige HER

Har I nogle gode tips eller ideer I vil dele til at få gået lidt flere ture?

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

8 kommentarer

 • Lyder skønt med søndagsture – jeg arbejder 15-23 en dag i weekenden, som regel, der plejer min kæreste og jeg derfor tit at spise brunch og derefter gå en tur et nyt sted i en tre kvarters tid. Det er bare skønt, både med lidt luft og lys, men også at få benene igang på en rolig, hyggelig måde, når man skal styrte 8 timer rundt på bosted bagefter 😉

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej det lyder som en vildt hyggelig “vane”! Håber også, at jeg kan få indført søndagsturene permanent.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg regner ikke med, at du udgiver denne kommentar. Men må indrømme, at jeg er forarget over, at du ikke har udgivet min kommentar vedr. BarSushi, som er skrevet i den bedste mening. Kan kun konkludere, at det er pga. et samarbejde, og at du derfor er “til salg”. Yderst suspekt adfærd og skræmmende niveau af censur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh jeg har slet ikke fået din kommentar omkring Bar’Sushi?? På hvilket indlæg har du lagt den?

   Og ro på – den er godt nok en voldsom konklusion at lave! Jeg har intet samarbejde med Bar’Sushi. Jeg har et med Just Eat inde på instagram, men ikke noget med Bar’Sushi, så jeg “skylder” dem skam ikke noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg er også selv blevet opmærksom på gåture som et dejligt afbræk i hverdagen – motion og luft til hjernen, need I say more! Og så et lille tip. Jeg har hentet appen Every Step Counts, hvor der for hver 10.000 skrift, man går på en dag, bliver doneret et måltid til folk i nød. Det giver god motivation til at komme afsted og en god følelse i maven 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, mega godt tip! Det er da ekstra god motivation til at få gået!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Samme problemstilling her 20+ det løse. Men synes når man i forvejen har et lille barn at der kommer lidt “gratis” bevægelse ind på den front. Et lidt random spørgsmål, men har du gode tips til tøj her i den sidste del af graviditeten? Med min første var maven størst da det var sommer, så der var jeg ikke udfordret som jeg begynder at være nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kommer snart med et indlæg med preggo-tøj! Jeg mangler nemlig også selv tøj nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg vil lave i september