Forårsfarver

Dengang flyforsinkelser næsten ødelagde Tims frieri

Egentlig tror jeg, at jeg har været heldig, når det kommer til flyforsinkelser i forbindelse med ferier. Det har som regel været maks 30-60 minutter og det har aldrig været de gange, hvor jeg har skulle nå et andet fly lige bagefter. Ret heldigt! Der var dog en gang, hvor det endte med at blive en forsinkelse på mere end 4 timer og det ødelagde alle de planer, Tim havde lagt, da han egentlig havde tænkt sig at fri samme aften, som vi ankom. Det endte bare ikke sådan.

Allerede da vi ankom i Kastrup Lufthavn, var der meldinger om forsinkelse på vores fly til Lissabon. I starten hed det sig bare omkring 40 minutter, men som minutterne gik, så blev de forsinkelser til timer. Efter noget tid fik vi tilbudt nogle “madkuponer”, der kunne bruges i lufthavnen, men til de af jer, der kender priserne på mad og drikke i lufthavne, så rakte de ikke særlig langt. Jeg kan huske, at vi ikke engang kunne købe en flaske vand og en sandwich hver for kuponerne. Og efter 3 timers forsinkelse var vi både sultne og tørstige, så de forsinkelser endte jo med at koste os penge i form af køb til mad og drikke i lufthavnen. Oprindeligt skulle vi have været ankommet i Lissabon midt på eftermiddagen og tanken var, at vi lige kunne “lande” på vores hotelværelse og derefter finde en hyggelig restaurant, hvor vi kunne spise aftensmad. Hvad jeg ikke vidste var, at Tim havde tænkt sig at fri samme aften under middagen på en romantisk restaurant. Vi ankom istedet ved aftensmadtid – sultne, trætte og sure. Eller, jeg var i hvert fald i halvdårligt humør over den lange dag og de tabte timer i lufthavnen. Jeg kan huske, at jeg bare ville finde noget hurtig og nem mad – og så tidligt i seng så vi kunne starte på en frisk dagen efter. Men Tim havde andre planer. Han ville SÅ gerne fri samme aften, da det var dét, han hele tiden havde planlagt, men som timerne gik og mit humør blev dårligere, så begyndte han at stresse over sine planer. Han prøvede virkelig at gøre stemningen bedre; han foreslog mange små restauranter og talte meget om det hyggelige i at spise rigtig sent. Han droppede dog sine planer, da vi på jagt efter en specifik (og eftersigende både rigtig god og meget romantisk restaurant), ankommer på adressen og så er restauranten lukket. Der gad jeg simpelthen ikke mere og vi gik derfor ind på den lokale Hard Rock Café. Ikke noget ondt ord om Hard Rock Café, fordi de laver egentlig fin mad til pengene, men det er ikke jordens mest romantiske sted, der er oplagt til frieri. Det hele endte jo heldigvis godt og istedet friede han dagen efter på et flere år hundrede gammelt slot med udsigt udover hele Lissabon by. Det var helt perfekt og måske var der bare en mening med de flysinkelser (selvom jeg da dengang godt gad at have vist, at vi kunne have fået en stor pose penge i erstatning for forsinkelserne). I kan iøvrigt læse om selve frieriet HER. Det var helt PERFEKT <3

Oplever I forsinkelser på fly på mere end 3 timer, så er der store chancer for, at I kan få en god erstatning, da EU har en ret specifik lovgivning på området. Jeg prøvede lige at udfylde den info fra dengang, hvor vi rejste til Lissabon og inde hos AirHelp ser det faktisk ud som om, at vi kunne have fået en erstatning på 400 euro per mand – det er altså mange penge! Og det er en del mere, end de madkuponer (til en værdi af 75 kroner hver), vi fik af flyselskabet i lufthavnen. Det er dog mere end 3 år siden nu, så vi kan ikke få erstatningen længere, men jeg ville virkelig gerne have kendt til AirHelp dengang! Som I kan læse i artiklen HER, så “snyder” rigtig mange passagerer sig selv for den erstatning, som de egentlig har ret til, når deres fly bliver meget forsinket. I kan altid tjekke, om I har ret til erstatning ved at indsende jeres flyinfo lige her: Forsinket fly erstatning

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårsfarver