Outfit of the day #471: Fancy i Corona-land

Opskrift: Toscansk laks med tomat og parmesan

opskrift på toscansk laks med tomatertoscansk laks opskrift oppskrift

Vi elsker heldigvis alle herhjemme fisk og især pigerne er glade for laks. Derfor er denne ret med toscansk laks en, der bliver lavet med jævne mellemrum. Den er et hit hos både store som små! Denne opskrift er kun på selve retten med laks og sauce, men jeg har skrevet ideer til, hvilke typer af tilbehør man kan spise til toscansk laks nederst i opskriften. Bare så I lige er opmærksomme på, at I nok skal lave lidt tilbehør også. Retten er iøvrigt både nem og forholdsvist hurtig at lave.

Opskrift på Toscansk laks til 4 personer:

500-600 g fersk laks (jeg plejer at købe en hel lakseside på 600 g, som jeg selv skærer i passende stykker)
300-400 g cherrytomater
1 løg
3 fed hvidløg
3-4 dl fløde
200 g frisk spinat
100 g parmesan
Frisk basilikum
½ citron
Smør
Olivenolie
Salt
Peber
Eventuelt hvidvin eller bobler, hvis I har en rest i køleskabet. Jeg laver også retten uden, men opskriften her på toscansk laks bliver bestemt ikke dårligere af sådan et lille pift.

Start med at forberede alt det grønne og parmasan; skær hvidløg rigtig fint. Skyld spinaten. Halvvér cherrytomater. Pluk, skyl og skær basilikum i strimler. Skær løget i halv og skær derefter tynde skiver. Riv parmesan fint på et rivjern.

Hvis I også har købt et stort stykke laks, så starter I med at skærer den ud i passende portionsstørrelser. Lad endelig skindet blive på. Giv laksestykkerne lidt salt og peber og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie med “kødsiden” nedad i cirka 5 minutter. Vend derefter stykkerne og giv dem yderligere 2 minutter på skindsiden. Læg laksestykkerne på en tallerken.

Giv den varme pande en god klat smør og kom hvidløg og løg på panden. Kom alle cherrytomaterne på panden og tilføj en smule salt og peber. Steg til at tomaterne begynder at “falde sammen” og blive lidt bløde. Når de er begyndt at blive bløde, så kommer I spinat på panden. Hvis I har lidt hvidvin, så er det nu at I tilføjer det til retten. Lad hvidvin fordampe en smule, hæld derefter fløden på panden og tilføj revet parmesan. Lad retten simre 5-10 minutter til fløden begynder at tykne en smule (jeg skulle have lade den tykne mere her på billederne af min toscansk laks). Skær en håndfuld basilikum i strimler og kom det i retten. Smag lige på saucen og vurdér om der skal mere salt og peber i. Nu kommer I laksestykkerne tilbage i retten og lader det hele simre i et par minutter. Pres saften fra en halv citron udover retten og så er der toscansk laks klar til servering! Kom gerne lidt mere frisk basilikum oven på inden servering.

Jeg serverer toscansk laks med blandt god spaghetti, hvor jeg vender spaghettien med saucen og lægger laksen oven på. Men tocansk laks kan også sagtens spises med kartofler, ris eller med nogle dampede grøntsager, hvis man foretrækker noget mere lowcarb.

Velbekomme! Jeg håber, at I også er vild med min “Toscansk laks”!

Find alle mine andre opskrifter HER – inkl denne på toscansk laks. Og  følg gerne min mad-Pinterest HER (deler både inspiration og egne billeder)

toscansk laks opskrift oppskrift

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #471: Fancy i Corona-land