Opskrift: Banankage med chokolade

Igår bagte jeg den her banankage (jeg var totalt hausfrau igår – ryddede op, vaskede op og bagte kage). Og der er heldigvis mere tilbage! Nøøøøj, den var god. Banankage har altid været en af mine favorit kager og en banankage skal helst være rigtig dejlig svampet (og så SKAL banankage være med chokolade). Hemmeligheden bag en god banankage er, at man putter rigtig mange bananer i og så synes jeg også, at en banankage smager bedst, hvis den ikke er varm. Hvis I også skulle få lyst til at bage en weekend-kage, så er opskriften på min banankage her:
Banankage med chokolade (ca. 6 personer – eller EN meget kageglad fashionista):
150 gram sukker
3 æg
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
100 gram smør
4-5 bananer
100 gram mørk chokolade
Pynt: En banan eller 100 gram mørk chokolade mere
Smelt smøret og bland det sammen med alle de andre ingredienser – på nær bananerne og chokoladen. Mos derefter bananerne, hak de 100 gram chokolade groft og bland begge dele i dejen. Hæld den i en smør-smurt form (eller put bagepapir i). Hvis du vil pynte med en banan, så halveres denne og lægges forsigtigt ovenpå. Bag kagen i oven ved 200 grader i 35 min. Hvis du vil have chokolade oven på, så smeltes de sidste 100 gram chokolade og fordeler på kagen, når denne er blevet kold. Vent til at chokoladen er størknet (man kan eventuelt sætte den i køleskabet for at få det til at gå lidt hurtigere) og servér så! Velbekomme! Jeg håber, at I kan lide den.
I finder alle mine andre opskrifter HER
I made this bananacake with chocolate yesterday and it was SO good. Luckly there’s still plenty left. And yes, I was too impatient to wait for the chocolate to stiffen.

Banankage ER bare awesome. Og tænkte jeg lige ville dele en rigtig fedtfattig en af slagsen (så kan man nemlig komme chokolade i med lidt bedre samvittighed 😉 ) Og den smager helt fantastisk, og er meget svampet!3 æg, 2 dl sukker, 2 tsk vaniljesukker, 2 dl hvedemel, 1 tsk bagepulver, 3 mosede bananeræg, sukker og vaniljesukker piskes, og resten tilsættes. 45 min v. 175 grader.