Skull cardigan

Opskrift: Banankage med chokolade

banankage-opskrift-banana-cake-pia-blogger-missjeanett

Igår bagte jeg den her banankage (jeg var totalt hausfrau igår – ryddede op, vaskede op og bagte kage). Og der er heldigvis mere tilbage! Nøøøøj, den var god. Banankage har altid været en af mine favorit kager og en banankage skal helst være rigtig dejlig svampet (og så SKAL banankage være med chokolade). Hemmeligheden bag en god banankage er, at man putter rigtig mange bananer i og så synes jeg også, at en banankage smager bedst, hvis den ikke er varm. Hvis I også skulle få lyst til at bage en weekend-kage, så er opskriften på min banankage her:

Banankage med chokolade (ca. 6 personer – eller EN meget kageglad fashionista):

150 gram sukker
3 æg
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
100 gram smør
4-5 bananer
100 gram mørk chokolade

Pynt: En banan eller 100 gram mørk chokolade mere

Smelt smøret og bland det sammen med alle de andre ingredienser – på nær bananerne og chokoladen. Mos derefter bananerne, hak de 100 gram chokolade groft og bland begge dele i dejen. Hæld den i en smør-smurt form (eller put bagepapir i). Hvis du vil pynte med en banan, så halveres denne og lægges forsigtigt ovenpå. Bag kagen i oven ved 200 grader i 35 min. Hvis du vil have chokolade oven på, så smeltes de sidste 100 gram chokolade og fordeler på kagen, når denne er blevet kold. Vent til at chokoladen er størknet (man kan eventuelt sætte den i køleskabet for at få det til at gå lidt hurtigere) og servér så! Velbekomme! Jeg håber, at I kan lide den.

I finder alle mine andre opskrifter HER

banankage-opskrift-missjeanett-den-bedste

I made this bananacake with chocolate yesterday and it was SO good. Luckly there’s still plenty left. And yes, I was too impatient to wait for the chocolate to stiffen.

bloglovin

12 kommentarer

 • Banankage ER bare awesome. Og tænkte jeg lige ville dele en rigtig fedtfattig en af slagsen (så kan man nemlig komme chokolade i med lidt bedre samvittighed 😉 ) Og den smager helt fantastisk, og er meget svampet!3 æg, 2 dl sukker, 2 tsk vaniljesukker, 2 dl hvedemel, 1 tsk bagepulver, 3 mosede bananeræg, sukker og vaniljesukker piskes, og resten tilsættes. 45 min v. 175 grader.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøøøøj den ser lækker ud!! Endnu mere fordi chokoladen ikke er størknet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hello there, is it possible for you to post the recipe also in english? xxGreetings from Slovakia, Veronika

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] været vores yndlingsopskrift på kageværk de sidste mange år. Opskriften er i sin tid fundet hos søde Miss Jeanett, og er en vinder hver gang vi skal […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hej!
  Jeg ville bare give den her opskrift den vildeste ros. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet den – og den er bare super god hver gang!
  Tusinde tak, fordi du har lagt verdens bedste banankage opskrift op!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak Lisa!! Det er også min kærestes yndling 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Virkelig virkelig god og svampet kage 🙂 mums den er bare lækker og mega nem at lave! Tak for opskrift..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det var så lidt! Er glad for at du kunne lide den… det er også en favorit herhjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hvor mange personer er der ca. til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og jeg fik bagt en lækker banankage. Jeg kommer med en opskrift snarest, men jeg brugte min anden banankage opskrift HER som “base”, men har ændret nogle ting i den. Denne nye version er lidt sundere […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] ikke så længe siden bagte jeg denne sundere banankage. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, som også er min, men jeg har skruet ned for sukker, op for bananer og tilsat en masse nødder. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skull cardigan