Outfit of the day #141

En sundere Jeanett

En sundere JeanettEn sundere Jeanett

Siden vi kom hjem fra NYC har jeg været i gang med et personligt projekt: en sundere Jeanett. Jeg har i 2 år nu trænet og er i dag nok ca. 4-5 kg lettere end da jeg startede for de 2 år siden. Dog svinger min træning meget og det har jeg længe været lidt irriteret over. Så siden vi kom hjem har jeg virkelig prøvet at gøre noget ved det. Og jeg kan mærke det rykker nu – jeg har nok aldrig været i så god form som jeg er nu (ikke udseendendesmæssigt – men konditionsmæssigt). Igår løb jeg ca. 5 km med kun en pause… det er altså stort for mig! Normalt holder jeg 2-4 pauser på sådan en tur.

En typisk omgang træning ser sådan ud for mig (med en forbrænding på ca. 400 kalorier): En hurtigt omgang “opvarming” på crosstrainer i ca. 5 minutter med højt tempo. Derefter en tur på en enkelt styrketræningsmaskine – typisk inderlår eller numse. Derefter skal der løbes! Løber gerne omkring 25-35 minutter på løbebånd, hvor jeg holder et par gåpauser i løbet af “turen” bare lige for at få vejret i et par minutter. Efter løbeturen snupper jeg 2 styrketræningsmaskiner – inderlår eller numse + arme/bryst. Og så slutter jeg af med ca. 10 minutter på en skrå stepmaskine. Alt i alt træner jeg vel godt og vel 1½ time.

Mht mad så er det faktisk mit store “problem”. Siden jeg flyttede hjemmefra som 20-årig der har jeg virkelig spist ulækkert og det er takket være mit forholdvis gode stofskifte, at jeg ikke har taget mere på end jeg har over de 7 år. Jeg spiser slik og kage HVER dag og vores aftensmad består typisk af take-away, da både Hr. Kæreste og jeg har så forskellige skemaer, at vi enten spiser hver for sig eller også spiser vi super sent. Men det har jeg lavet om på nu. Der skal laves mad flere gange om ugen nu og jeg er endda begyndt at spise morgenmad. Mig og morgenmad har ikke været de bedste venner siden gymnasiet. Jeg ved ikke hvad der skete, men dengang begyndte jeg pludselig ikke at være sulten om morgenen og jeg fik tit kvalme hvis jeg tvang mad ned om morgenen. Men det betød så også at jeg havde sværere ved at koncentere mig, når jeg så kom i skole og gik tit sukkerkold i løbet af eftermiddagen (selvom jeg havde fået frokost). Derfor skal der nu indtages morgenmad hver dag! Og det burde altså ikke være så svært det her med maden, fordi jeg er nok en af de mindst kræsne personer i verden.
Den største omvæltning for mig er nok: Ikke mere cola. Jeg drak zero/light stortset hver dag og det er slut nu. Vi har ikke haft cola i huset i 3 uger nu. Og jeg har kun fået cola 2 gange på de 3 uger – begge gange hvor jeg var ude og spise med andre. Der tillader jeg mig selv det. De første 4-5 dage cravede jeg det SÅ meget og det var der det gik op for mig, at jeg var afhængig. Men efterfølgende har jeg slet ikke savnet det. Hvilket er rart for min krop at slippe for alle de E-numre der er i light/zero + at light produkter stimulerer din sult, så du istedet spiser mere. Og jeg kan mærke at jeg har været knapt så sulten den sidste uges tid. Desuden er mine tænder nok glade for at slippe for det syre angreb jeg har udsat dem for hver dag.

Men her er lidt billeder fra mit projekt: Min nye ynglingsmorgenmad er havregrød med blåbær, mandler og lidt kold mælk. Aftensmad igår stod på pesto-marrineret laks med kogt majs (og en LILLE smørklat – jeg gider heller ikke være fanatisk! Jeg skal bare være sundere… ikke være på kur! Kur virker ikke) og bulgur salat med chili, gurkemeje (derfor den blev gul), agurk, persille, tomat og parmasan. Og så har Isklar kastet en masse vand og danskvand efter mig – ikke dårligt, når man prøver at leve sundere!

Nå, sorry for det laaaaaange indlæg, men jeg ville bare lige give jer et lille indblik i mit projekt “Sundere Jeanett”. Hvad med jer? Hvad gør i for at holde jer i form og spise ordentligt?

For the last 3 weeks I’ve been trying to live healthier than I used to. So I’ve been going to the gym and eating a lot healthier.

62 kommentarer

  • Tina

    Jeg træner fodbold hver dag, da jeg spiller på et højt niveau. Derudover cykler jeg 5 km. dagligt + det løse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Åhh ville ønske jeg havde en fast sport også… men der er ikke noget der interesserer mig nok til at jeg gider dyrke det fast. God idé at cykle hver dag! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kender den med morgenmaden alt for godt… Men jeg forsøger at spise morgenmad cirka en time til halvanden efter jeg er vågnet nu, og så når jeg begynder på uni igen, eller når jeg får et arbejde igen, så går jeg i gang med instant morgenmad 🙂 Jeg spiser også havregryn med mælk også med et par dråber ahornsirup på 🙂

    Til gengæld var jeg i rigtig god form før sommerferien, tror aldrig jeg har været i så god form før, sommerferien har gjort mig doven igen, godt nok har jeg ikke taget min tabte vægt på, men kan mærke min kondi er forsvundet, så nu er jeg begyndt at løbe.. Selvom jeg HADER at løbe og motion… Men jeg kan mærke, at jeg har det bedre med mig selv, når jeg også passer på mig selv. Mht. mad spiser kæresten og jeg forholdsvis sundt nu, selvfølgelig er der kage og slik osv. en gang imellem, men sjældent jeg drikker sodavand nu. Min største last nok er pomfritter fra McD 😀 Men forsøger at holde det nede, og tælle lidt kalorier..

    Bum, nu blev min besvarelse lidt lang 🙂 Håber det er okay..

    Dit projekt lyder rigtig fornuftigt! 🙂 Held og lykke med det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak! Prøver også at være fornuftig istedet for fanatisk – det skal jo være holdbart i længden og ikke bare en ting jeg gør i en periode. Ja, det med morgenmad er åbenbart en kamp for flere. Jeg har mange veninder der har det ligesom mig.

      Og held og lykke til dig også! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har faktisk også besluttet mig for at gå i gang – ikke kun for at tabe mig, men simpelthen fordi jeg ved det gør en mere klar i hovedet og generelt leve længere. Jeg bor stadig hjemme, og det er hele familien der er i gang – vi trænger alle til det, og hvis vi ikke alle gør det får vi det ikke gennemført. Som du siger er det ikke kur, men livsstilsændring, der nytter!
    Jeg vil spise flere grøntsager i løbet af dagen, mindre stivelse (alm. pasta bliver skiftet ud med fuldkorn, rugbrød frem for hvede) og ingen slik eller chips, jeg overvejer dog om man skal snyde et enkelt stykke mørkt chokolade ind om fredagen 😉 Jeg kan faktisk godt lide sund mad, så det er ikke det største problem. For mig er det nok motion. Jeg havde kort til motionscenter, men havde ikke råd til det mere (jeg fik det heller ikke rigtig brugt), så nu har jeg støvet Wii Fit-boardet af og bruger det til dels noget forbrænding og muskeltræning, balance og yoga. Jeg kan godt lide at variere det på den måde, for så får man faktisk også lidt sjovt ud af det. Samtidig er det nemt at holde styr på hvordan det går, da den også måler vægt og hvor meget tid, du bruger. Samtidig løber jeg lidt, men helst med andre – det er bedre for motivationen. Jeg synder til gengæld med cola light og kaffe (går lidt ud over tænderne), men drikker også vand og danskvand.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Samme her – jeg har store problemer med at koncentere mig i timerne på mit studie, så håber det her hjælper. Det er også dejligt når man er flere om det sammen – så er der ikke en der tager en stor fed kage med hjem til aftenkaffen, når den anden prøver at holde sig fra det. Hr. Kæreste er også ved at træne op til et løb, så det er dejligt med en der gerne vil træne også. Jeg vil dog helst løbe alene i mit eget tempo – og jeg gider nemlig heller ikke snakke imens, så derfor vil jeg helst alene.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Hej Jeanett,
    super dejligt indlæg. Jeg har selv haft held til at leve ret sundt det sidste års tid, men desværre skubbet det til side de sidste par måneder. Jeg arbejder nu på at komme af med sukkerafhængigheden igen, hvilket bliver sværere og sværere for hver gang. Og så er det altså dejligt, at man ikke er alene om projekt sundhed. Tak for lidt motivation 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Den der sukkerafhængighed har jeg også kæmpet med, men har sat den lidt på standby fordi den simpelthen var for hård at komme af med. Så nu fokuserer jeg på resten af mine måltider istedet for og motion.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lyder som et meget godt projekt 😉

    Jeg træner selv håndbold 2 gange om ugen, styrketræner og løber et par gange om ugen. (når jeg husker det 😉
    også prøver jeg at holde mig fra usundt og drikke 2 liter vand om dagen 🙂

    http://closertothecloset.blogspot.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Englund

    Årh manner – det sidste år har min alltimes favorite morgenmad været havregrød med mandler, banan og lidt kold mælk. Tror faktisk at jeg ku leve af det og ikke andet 😀
    Og tillykke med de flotte resultater so far (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uh jeg må da prøve med bananer også på et tidspunkt! Tak for tip! Og taaak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du kan til efteråret/jul lave en mere vinteragtig version af havregrøden, med friske, sprøde æbler i tern og en lille smule kanel. Drys evt. også med rosiner.
      Derudover laver jeg gerne min havregrød med lidt solsikkekerner og hørfrø for at “spice” en op.
      Pøj pøj med projektet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Godt tip med kanel, æbler og rosiner! Tak – det vil jeg gøre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du skal ikke undskylde, elsker den slags indlæg 😀 Synes der er ret interessant at læse om modebloggeres forhold til mad og motion. Synes det lyder godt og sundt det du har gang i, så keep up the good work! 🙂

    Jeg har selv været skadet i snart et år, var ellers den bedste langdistance løber i min aldersgruppe engang, så det er super deprimerende at være i så dårligt form som jeg er nu. Engang var det virkelig ingenting for mig lige at løbe 30 km og nu skal jeg kæmpe mig igennem 5 km 🙁
    Til gengæld er jeg vegetar og holder mig væk fra raffineret korn og sukker, så holder nogenlunde vægten, selvom jeg godt kan savne mit ret vilde vaskebræt som nu er long gone :b

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Skønt at I ikke synes det er kedeligt at læse 🙂
      Ej hvor ærgeligt med din skade! Jeg krydser fingre for at du igen kommer op og kan løbe 30 km 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamma

    Jeg er elite-svømmer, så udover lige i sommerferien består min uge af 10 gange svømmetræning og derudover 2 gange styrketræning, med fokus på alle musklerne, selvfølgelig ikke på en gang 🙂 Her i ferien har jeg dog ferie fra svømmetræningen så der er opprioteret på styrkefronten, som nu bliver kombineret med roning eller løb 🙂
    Hvor er det sejt at du gør noget uden at være fanatisk! 🙂 Held og lykke med det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fedt! Jeg prøvede også svømning som motion for et par år siden, men min hud kunne simpelthen ikke klare alt den klor og den blev så tør, at det til sidst gjorde direkte ondt (svømmede 2-3 gange om ugen). Så det stoppede jeg med igen. Ærgeligt fordi det er en behagelig og “afslappende” form for motion.

      Og taaaak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

    Jeg træner gerne hver anden dag enten på styrketræningshold eller maskiner, nogle gange begge dele. Drikker proteinshake med lavt kalorieindhold bagefter. Det handler om at opbygge muskler der kan forbrænde noget fedt og højne stofskiftet.

    Jeg spiser mange måltider om dagen, et hav af grøntsager, gerne råt hvidkål i store mængder (når det er på sæson) da det kræver mere energi af kroppen at nedbryde det end hvad kroppen får ud af det – det er altså minus kalorier!

    Har det sidste år tabt ca 8-9 kilo ved denne metode..

    Er dog gået lidt på ferie fra træningen foreløbig.. 😉

    Held og lykke med projektet!

    🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hold er ikke lige mig – jeg er ikke så god til at jeg SKAL træne på et bestemt tidspunkt og gider ikke rigtig ha’ en der råber hvad jeg skal gøre – det vil jeg helst selv styre. Men mange af mine veninder elsker det der holdtræning, så det er sikkert perfekt for nogen! Ja, har hørt det med protein efter træning… har hørt et enkelt glas kakaomælk også skulle være godt efterfølgende?

      Og hvor er det sejt gået med så mange kilo! Tillykke!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor er det sejt Jeanett!

    Jeg gad virkelig også gerne være bedre til at spise sundt og bedre til at dyrke en masse motion. Jeg synes bare det er sååå svært at få presset motionen ind. Dog spiller jeg håndbold 1-2 gange om ugen alt efter hvor meget tid jeg har. Jeg har lige måtte melde mig ud af fitness, fordi jeg i 1/2 ikke har været deroppe og så bliver det altså til mange kedelig penge. Jeg prøver at løbetræne – og har gjort det hele foråret/sommeren – men jeg synes aldrig motivationen er der. Min mor synes det er fedt bagefter, men sådan har jeg det slet ikke.

    Med hensyn til mad, så synes jeg desuden det er mega svært at finde på sund (hovedsageligt) morgenmad og frokost. Jeg skal til at studere nu og skal derfor begynde at have mad med hjemmefra, men hvad skal det dog være? Det skal være billigt, let, sundt og transportabelt – og rugbrød er i min øjne meget kedeligt!

    Jeg er selv en sucker for cola (eller sodavand) generelt.. Jeg har i en periode (inden ferien) prøvet at holde mig fra det og det gik godt ind til vi kom på hotel med All Inclu – der faldt jeg i – og er ikke siden kommet ordentligt op igen! Øv..

    Men du har lige givet mig noget inspiration til at prøve igen! Tak.. Og del gerne dine sunde opskrifter til alle os andre tosser bag skærmene 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg ved ikke om du allerede følger bloggen på facebook? Men der poster jeg tit billeder af min aftensmad og de andre læsere deler så hvad de har fået. Det er god inspiratio for mig! Du kan finde bloggens facebookside hvis du scroller HELT ned i bunden af bloggen.

      Mht sund frokost, så er det faktisk også det jeg synes er sværeste, hvis det ikke må være rugbrød. Jeg gider nemlig ikke lave et helt måltid til frokost også. Når jeg går i skole så ender jeg dog oftest med skolen ret okay salatbar

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow, jeg kan se mig selv 100% i dig. Sidste år spiste jeg også slik og junkfood hver dag og drak også enormt meget alm. cola – og rørte heller ikke morgenmad den mindste smule. I januar stoppede jeg med alm cola og drak i stedet Zero, og lagde hele min livsstil om. – og begyndte også at motionere. Det tabte jeg 10kg af. Og jeg har aldrig haft det bedre.
    Keep it up!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

    Det lyder da som et projekt, der er lige til at få det godt af. 🙂 Og dejligt at høre at du har fokus det rigtige sted.

    Jeg prøvede gennem nogle år efter gymnasiet, diverse kure/diæter, for at tabe nogle kilo efter rejser, højskole og “flytten-alene-snacken”. Det blev jeg egentlig mest bare led og ked af, og gør aldrig igen.
    Til gengæld røg der så syv kilo, da jeg begyndte at slappe lidt af og spise morgenmad, rugbrød til frokost og hvad man nu finder på til aften, Fx lasagne el. nye kartofler med smørklat om sommeren, sovs om vinteren 😉 – Altså på ingen måde fanatisk, men alt i alt lidt sundere uden HELT så mange søde sager(dog stadig en del).

    Vigtigst af alt har jeg det meget bedre med mig selv – og spiser hvad jeg vil, jeg ELSKER nemlig lækker mad.
    Tak for dit dejlige indlæg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er virkelig også vigtigt at have sig selv med hele vejen ellers bliver man bare trist som du siger. Jeg har for nogle år siden også prøvet kur/diæter og man bliver trist, irritabel + man tager det hele på igen så snart man stopper.

      Personligt tror jeg på at man skal motionere og spise med mådehold – dvs at slik, kage osv er helt okay… Men fx kun i weekenden! Og take-away skal være en nødløsning, ikke ens førstevalg

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Jeg er lige gået igang med nogenlunde samme projekt: Efter en forstuvet ankel og en sommerferie er slik og kage blevet en vane, og generelt spiser jeg bare mere, end jeg burde. Det stopper nu! Skal løbe, cykle eller svømme mindst to gange om ugen, siger ja til støvsugning eller havearbejde, bare for at brænde de ekstra kalorier, og foreslår gåture med mine veninder, fremfor film.

    Nu starter jeg også snart i skole igen, hvor jeg skal møde mine værste fjender: Det hvide brød(min allerstørste last) i kantinen og slikautomaten. Men ikke i år, 2.g = ingen slikautomat – masser gulerødder i madpakken!

    Det er virkelig et dejligt projekt “Et sundere jeg” og en skøn følelse at kunne føle sig sund. Uden at være på kur, uden at have som mål at tabe sig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Præcis – det er også sådan jeg har det. Jeg vil bare gerne FØLE mig sund – det behøver ikke nødvendigvis betyde vægttab (men det gør det nok og det gør skam ikke noget!), men jeg vil bare gerne føle at jeg og min krop har det godt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ligesom Mia Malene kan jeg virkelig også genkende mine egne kostvaner i dette indlæg, og ligesom jer prøver jeg stille og roligt at arbejde mig ud af det. Rart at vide, at man ikke er alene 🙂 I 2009 var jeg et semester i Rusland, og det fuckede min mave helt op, så jeg i et år derefter fik det dårligt, hver gang jeg spiste “ordentlig” mad. Det får man altså dårlige madvaner af! Ikke at jeg nogensinde har haft fantastiske madvaner, men det gjorde det bestemt ikke bedre…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er egentlig også rart for mig at vide at jeg ikke “er alene”. Og hvis jeg kan gøre det – så kan i også! 🙂

      Og puha det lyder da ikke rart med din oplevelse i Rusland?! 🙁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg cykler til og fra skole og arbejde. På en god dag kan det godt komme op på mere end 30 km. Ellers gør jeg faktisk ikke så meget. Jeg har prøvet fitness og alt det der, men det siger mig bare overhovedet ingenting. Jeg prøver dog at spise nogenlunde sundt og holde mig fra alt for meget usundt. For et par år siden fik jeg nogle ekstra små tallerkner, som jeg tror helt ubevidst er med til at minimere mine portionsstørrelser. For ikke at spise for meget, så prøver jeg så vidt muligt at føle en lille smule sult hver dag – ved ikke om det er godt eller skidt, men jeg synes det virker meget godt for mig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Halløjsa! 🙂
    Nej hvor er det godt – det kan ellers være svært at få vendt mentaliteten, når det kommer til spisevaner!
    2 måneder før studenterhuen skulle på, skar jeg ALT slik, is og kage væk. Det har jeg faktisk holdt nogenlunde fast i – og det gør mig faktisk gladere ikke at spise det, for jeg ved, at jeg får en frygtelig hovedpine af det + min hud reagerer lige med det samme.
    Til gengæld har jeg ikke bandlyst popcorn eller chips, som jeg egentlig ikke er så glad for – men har dog en trang ind mellem 😉
    Til morgenmad står den på Cheasy yoghurt med skovbær eller jordbær/rabarber med knasende sprøde Kelloggs k. I love it ! Den med vaniliesmag er også udmærket – især hvis man putter en masse friske bær i! 🙂
    Håber du nyder sommeren!
    Mange sol-hilsener,
    Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har før også været glad for yoghurt – men jeg synes ikke den mæthed den giver holder særlig længe. Og så er der så meget sukker i yoghurt at det jo næsten er slik i sig selv. Så det vil jeg hellere spare til noget rigtig slik 🙂 Men rigtig god idé at skære det væk! Prøver virkelig også og det er lykkedes mig at trappe lidt ned.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • You can do it girl!!;-)

    Jeg fik trænet mig selv op på et år fra at kunne løbe ingenting til at kunne løbe et halvmarathon på 22 km uden problemer. jeg nåede at løbe tre, inden jeg blev gravid og fik ødelagt formen – og det sidste over broen til sverige var endda på langt under to timer! Så jo; alt kan lade gøre, hvis man tror på det og yder lidt;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • 3 halv marathon?! Du er jo syg i hovedet kvinde! Så forstår jeg bedre din flotte figur! Men når du siger “løbe ingenting” mener du så at du overhovedet ikke løb eller at du bare løb 5 km ligesom mig? 😉 Men du giver mig ihvertfald håbet til at jeg kan blive ENDNU bedre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria petersen

    Rigtig fedt indlæg:)
    Jeg vil også gerne være sundere, men er meet sukkerafhængig, og har meget svært ved at skærer ned på det.
    Jeg starter mit nye mål med mindre sukker, mere grønt og mere motion, når jeg starter studie i september.

    Jeg cykler til og fra arbejde hver dag, det bliver 50 km om ugen. Det kunne måske også være en god ide for dig at cykle rundt?

    Fortsæt den gode stil, jg hepper på dig:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Min cykel blev stjålet før vi tog til USA, så pt har jeg ingen cykel og går derfor rundt (men det er jo også motion). Men før cyklede jeg også rundt til ting 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

    Tak for et vidunderligt indblik i dine personlige tanker og stridigheder, det er skønt at kunne se “bag” bloggeren – det er befriende at vide, at smukke mennesker også kæmper med de samme problemer som os andre, ha ha ha 😉

    Kunne læse at du ikke var så glad for holdtræning, det var jeg heller ikke i starten, da jeg gik i gang med at tabe mig og komme i form, men nu er jeg virkelig glad for det, og synes det er super sjovt!
    Desuden er jeg begyndt på interval træning, da min bedre halvdel siger at det er virkelig godt for konditionen – men føj hvor er det hårdt!

    Jeg glæder mig til at følge med i den sundere Jeanett, hun lyder som om hun er på rette vej, og med den vilje så skal det også gå rigtig godt! 🙂

    – Maj 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er da bare en af jer også! 😉 Nej, holdtræning tror jeg bare aldrig bliver mig. Det fungerer bare bedre for mig, at køre selv til træning. Jeg træner også hårdere når jeg er alene – når jeg har en veninde med, så går det hele op i snak og hygge istedet. Ja, interval træning er rigtig, rigtig godt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Jeanett!

    Min største last er nok brød – jeg kunne spise store mængder brød før i tiden, og der er simpelthen ikke noget bedre end varmt brød med smør eller ost. Hæhæhæ. Men nu er jeg begyndt at finde andre erstatninger for brød. Fx lavede jeg burgere med aubergineskiver istedet for brød. Det var ret simpelt. Du kan enten spise den rå eller skåret ud i skiver, riste det på panden med tomatpesto. Det er virkelig lækkert, og istedet for kød, laver jeg somme tider kikærter burgere med spidskommen, koridanterfrø, salt, peber. Jeg lagde nogle kikærter i blød, kogte det sammen med gulerødder, spidskål og løg evt. Det er bare om at være kreativ og koge kikærterne med alle de grøntsager du kan lide. Når det hele er overkogt, så blender du det bare og tilsætter krydderier og hvidløg. Så former man nogle boller og dypper dem i havregryn og hørfrø og steger kikærtebollerne på panden i meget høj varme.
    Det er virkelig, virkelig lækkert og det kan sagtens fryses ned, så lav gerne en kæmpe portion så du har noget i fryseren de dage hvor du ikke gider lave mad. Så skal du bare vaske lidt grøntsager, skærer nogle aubergineskiver med lidt pesto/mangochutney, ost (gerne gedeost eller en god gouda), kikærtebolle og hvad du nu ellers har lyst til. Det er lækkert, nemt, VIRKELIG sundt og det tager INGEN tid at lave.

    Jeg har mange flere ideer, hvis du er interesseret. 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Brød er ikke rigtig et problem for mig… jeg spiser det sjældent og når jeg gør, så er det godt rugbrød med masser af kerner. Men det var alligevel et lækkert tip det med auberginerne – det vil jeg huske!
      Jeg (og Hr. Kæreste) er ikke så meget til all-vegetar mad, så der skal helst være noget kød eller fisk/skalddyr i retterne. Hvis du har gode tips hvor det er i, så må du meget gerne komme med dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • kathrine

    Søg evt. inspiration her: http://detskalsmageafnoget.blogspot.com/
    Virkelig lækker mad nøje udregnet til 1500 kalorier om dagen!
    KH kat

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak for tip! Kan være jeg kan finde god inspiration… men 1500 kalorier er for lidt i en normal hver dag. Det er kur-tilstand kun at spise så lidt. Men så må man jo vælge de retter ud som virker gode 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    godt gået…
    Har lige et par fif til dig.
    Hvis du kan lide mandler, er det en god ide lige at spise lidt af dem, når den søde tand skriger på slik, chokolade mv – efter ca en uge er trangen der slet ikke mere 🙂 Jeg har selv ristet dem lidt på en pande og vendt dem i soya… for at give lidt snack-smag. Der er vist et eller andet stof i mandler, som gør at hjernen tror den hár fået det sukker den skriger efter.
    Ang motion er der en hjemmeside som hedder: bodyrock.tv – Zuzana (se bort fra silikoneen) er virkelig fit, og lægger en kort, hård træning ud hver dag – det er som regel mellem 12 og 30 min, super effektivt og hurtigt overstået.
    Jeg har brugt det et halvt års tid og kan sagtens se fremskridt – jeg bruger det de dage, hvor jeg ikke løber eller dyrker zumba.
    pøj pøj med projektet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Juel

    Hej Jeanett

    Det lyder som et godt projekt.

    Mit beste tip er planlægning! Hver søndag finder jeg plads i kalenderen til 3 ganges motion i den efterfølgende uge. Så skal man selvfølgelig bare overholde det.

    Derudover laver jeg madplan + køber ind hver fredag til den efterfølgende uge. Så kan man få planlagt nogen sunde og varierede retter istedet for panikindkøb af fastfood.

    Efter at jeg blev mor for 5 år siden har jeg heller ikke spist slik i hverdagen(for man vil jo ikke have at ens barn spiser slik hver dag), men holder det til fredag og lørdag . Så kan man gøre det med god samvittighed. Når det er blevet en vane, så er det slet ikke noget problem. Istedet tager jeg hver dag en grøntsags/frugtpose med på arbejde, så jeg ikke går sukkerkold i løbet af dagen.

    Jeg kæmper dog stadig med, at jeg spiser for store portioner. Nogen der har gode tips til det???

    Held og lykke med projektet

    Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Godt tip – ja, hvis man planlægger dem, så kan det være man overholder det lidt mere. Madplan har vi lidt svært ved endnu, fordi Tims ugentlige skema er så anderledes fra uge til uge. Men vi prøver at planlægge bare lidt.

      Mht portioner så gør vi det, at vi ikke tager gryderne/panderne med ind til bordet. Vi hælder op på tallerknerne ude i køkkenet og så spiser vi kun det der er på vores tallerkner. Så bliver vi heller ikke fristet af liiiige at tage en lille smule mere, når gryderne ikke står lige ved siden af.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hvor er du sej!!

    Prøver også selv at få lavet en del… i foråret (april og frem) var jeg super god til at få lavet en masse – både løb og fitness (enten hold eller maskiner). Gerne 5 gange i ugen… Har ikke selv nogen badevægt, men da jeg en dag var hjemme hos min mor (i juli) havde jeg tabt 5 kilo!!!! Og har spist præcist som altid… dette var endda efter en læseferie med en del trøstekage (og løbeture for at holde hovedet klart)… var så mega glad!
    Desværre kan jeg ikke rigtig se det på min krop 🙁 Et par veninder har spurgt om jeg ikke har tabt mig (allerede i april) så håber at hvis jeg fortsætter, så ryger der også en tøjstørrelse…
    Men det er i hvert fald bare fedt at vide, at man gør noget for sin krop. Jeg har en storesøster der er mindre end jeg (på alle leder – hun er osgå en del lavere end jeg) – og det kan sgu godt være depri.. men jeg ved trods alt at min krop er “sundere” end hendes – lidt må man jo glæde sig over 🙂

    Men så fedt at se at jeg ikke er den eneste der prøver at leve sundere 🙂

    Et godt tip er at måle kroppen. Har netop selv gjort det, for ikke blot at følge med på vægten, men have nogle bestemte steder der måles, for at se om kroppen bliver strammet op 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Godt gået!! Nogle gange har man selv sværere ved at se om man selv har tabt sig. Jeg måler mig nemlig også (ejer heller ikke en vægt – gider det ikke) og så går jeg ud fra mit tøj. Hvis mit tøj strammer, så skal jeg lige lidt mere til træning og omvendt, hvis det er løst så ved jeg at jeg har tabt mig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benedikte

    Lækkert for dig! Jeg synes det lyder som et super godt projekt 🙂
    Hvilket fitness center træner forresten i? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes, det er et super godt indlæg, og jeg håber virkelig, det kan motivere os andre. Desuden glæder jeg mig meget til at følge med i, hvordan det kommer til at gå 😀
    Jeg kan ikke finde motivationen til at træne. Jeg er total meget chokoladeafhængig og sukker generelt, men lige inden august var jeg i en kort periode, hvor jeg kun spiste lidt en gange om ugen. Jeg har altid sagt, at jeg aller helst vil i form, men selvf. vil det være dejligt lige at miste lidt her og der.
    Jeg kan ikke træne alene, for så bliver det ikke til noget. Jeg hader at lave det samme hele tiden 🙁 Så jeg skal vidst lige forbi Fitness World/DK og få tilmeldt mig.
    Jeg regner dog med at komme i gang, når Ramadanen er slut, så jeg kan komme ind i en god rytme, inden jeg læser videre 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • I starten hjalp det mig at ha’ en med til træning – for at komme i gang. Men da jeg så først kom i gang og blev vant til det, så fandt jeg ud af at jeg helst vil træne alene. Der gik for meget snak og hygge i den, når jeg havde en veninde med. Tilgengæld kan jeg godt lide at træne med min kæreste. Han snakker slet ikke og vi træner oftest slet ikke på de samme maskiner.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skønt indlæg 🙂 Jeg hepper på dig! Jeg er begyndt at drikke Nupo, men kun til morgenmad. Jeg kan simpelthen spise for meget til morgenmad, og her er der kun 100-120 kalorier i, og så er det nemt for mig at tage med ud ad døren. Måske det var noget for dig for at gøre det nemmere. De er ikke fordi, det er så dyrt, når man bare skal have et brev om dagen. Ellers er jeg begyndt at løbe. Og jeg er faktisk ved at kunne li’ det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Puha nej Nupo er jeg stor modstander af. Vil hellere finde noget mad der er sundt for min krop. Men held og lykke med det – hvis det virker for dig skal du bare fortsætte! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er lige begyndt at træne og spise mindre for at komme i gang med en sundere livsstil. Jeg vil hellere starte nu og så være klar til næste bikini sæson i stedet for at starte næsten lige inden man skal på stranden 😀 Jeg vil til at arbejde virkelig hårdt. Jeg har heller ikke nogen penge da jeg er på SU og kan ikke få noget job, så derfor må jeg forsøge at træne uden et fitnesscenter! 😀

    http://www.ellent.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er faktisk også mest motiveret om vinteren, så god plan! I foråret/sommer får jeg stress over at bikinisæsonen er lige over os – så jeg kan bedre lide at gå amok om vinteren.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha jeg får lidt dårlig samvigtighed for de sidste par måneder har været strenge og kiloene har sneget sig på, der har været for meget slik, cola og hjemmebag og manglende struktur over maden, så lige pludselig kl 11 opdager jeg, at jeg ikke har sidst morgenmad…
    Lige nu er vi på ferie, men når vi kommer hjem er det i gang:-)
    Det er sejt gået, især at du har holdt det i USA:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg holdte det overhovedet ikke USA – der nød jeg bare min ferie. Det synes jeg også du skal gøre og så kigge på det når du kommer hjem 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt initiativ, Jeanett! You can do it 😀
    Jeg har selv været mere eller mindre cola light-afhængig. Holdt helt op, da jeg blev gravid, og savnede det faktisk ikke. Nu drikker jeg dog cola igen engang imellem – dog ikke i så store mængder som tidligere, heldigvis 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak søde! Ja, alt det sødemiddel har jeg også læst ikke er så godt for baby, når man venter sig. Det kan vist være skyld i en for tidlig fødsel, ikke? Jeg kan også mærke forskel på mit sult-niveau nu, hvor jeg ikke drikker light/zero længere. For det første går der uger imellem at jeg får cola og når jeg gør, så vælger jeg almindelig cola. Alle de sødemidler har virkelig stimuleret min sult unaturligt! Skræmmende!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #141