Fede badedragter

Elsk dig selv – Dine talenter

 photo jeanettdrevsfeld5_zps14ummfxq.jpg

Mænd er så gode til at rose deres egne talenter, hvor vi kvinder er decideret dårlige til det (de fleste af os, anyway). Hvorfor er vi så bange for at sige højt, at der er noget vi er virkelig gode til? Er det janteloven der kommer i spil? Derfor fortsætter vi nu min lille “Elsk dig selv”-serie med et indlæg, hvor vi skal rose vores egne talenter! Måske er du vildt god i et køkken, god til at stå foran mange mennesker eller hardcore til tal. Ligegyldigt hvad dit talent er, så tæller det!

Jeg synes faktisk, at dette har været den sværeste indtil videre. Man kommer nemt til at blande talenter og personlighedstræk sammen, synes jeg. Men som i de andre to indlæg, så lægger jeg ud. I nævne 5 talenter, som I er glade for:

 1. Jeg er instinktivt bare god til sociale medier. Min intuition og forståelse er skarp.
 2. Siden jeg var helt lille, har jeg altid været rigtig god til tal og især til hovedregning. Det “sjove” er, at det har aldrig sagt mig det helt store, men det har omvendt gjort, at jeg fik topkarakter i både folkeskolen og i gymnasiet selv med en minimal indsats. Jeg gad ikke læse op til min matematikeksamen i gym, da jeg mente, at jeg ikke ville blive klogere på to dage. Enten forstod jeg matematik eller også gjorde jeg ikke. Jeg fik alligevel 11 (som vel er et 12-tal i dag?). Jeg er også ret god til engelsk, hvilket også altid har faldet mig ret naturligt. Og efter to uddannelser, hvor alt undervisning og opgaver har foregået på engelsk, så er det kun blevet endnu bedre.
 3. Tim plejer at sige, at han hader at diskutere med, fordi han ikke føler, at han får et ben til jorden. Jeg bliver ved med at argumentere og giver ikke op. Det er vel også et slags talent? Haha.
 4. Jeg er vildt god til at lave saucer, sovs og dressinger. Det er et talent der er i familien. Mine bedste er whiskysauce, rødvinssauce og  bearnaise – selvfølgelig alle lavet helt selv.
 5. Jeg synes, at jeg rigtig god til at klæde mig egen krop på. Jeg har en god og stor forståelse for, hvad der fremhæver de positive ting. Desuden synes jeg faktisk også, at jeg har en god forståelse for andres kroppe og hvad der klæder dem.

Hvilke talenter kan I godt selv lide ved jer?

I kan læse de andre to indlæg i serien HER (om krop og udseende) og HER (om personlighed)

I’m trying to get us girls to love yourselves more with this “Love your self” series. We have already had one about our bodies (HERE) and about personality traits (HERE). This one is about the talents you have. Which of your talents are you proud of?

11 kommentarer

 • Du glemte din hjemmelave hvidløgs mayo – den er to die for. Hvilket man sikkert også gør, hvis man spiser den lige så tit, som man har lyst til.

  Hmm… Jeg er god til:
  1) at have gæster
  2) at lave små hyggelig hjemmelavede ting
  3) jeg er den vildeste organisator og generelt rigtig god til at påtage mig og administrere ansvar
  4) til at fortælle de folk, der er vigtige i mit liv, at de er noget helt særligt… Pst.. Det gælder også dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh du er så sød – og i lige måde! Og nu kender jeg dig og kan derfor bekræfte, at jeg er enig med alle punkterne på din liste! Jeg glæder mig især til at se det sidste punkt i aktion på lørdag 😉 (no pressure, haha!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  1. Jeg er en god pragmatiker – jeg er god til at se tingene fra flere sider, også dem jeg ikke er enig med. Det betyder ikke, at jeg ikke mener noget selv – tværtimod.
  2. Jeg er god til “at samtale”. Jeg har en god intuition for andre og god situationsfornemmelse og er god til at spørge til andre, hvis jeg kan se, hvad de har brug for.
  3. Jeg er en god tekstlæser (heldigt når det er det, mit arbejde primært går ud på) og en god underviser.
  4. Jeg er god til at lave mad. Jeg spiser 90% vegetarisk/pescetarisk og får tit at vide, at “din mad smager så godt, at man ikke savner kød” – og jeg ved, det er ment som en kompliment:-) Jeg er desuden også rigtig hurtig i et køkken, til at få tingene gjort, til at få dem gjort i den mest praktiske rækkefølge, og til at få ryddet op, så det ikke sejler bagefter. Det kommer os virkelig til gode i det daglige.
  5. Jeg er god til at holde balancen mellem fritid og arbejde og dermed skabe plads til at nyde livet. Det er jeg glad for at kunne skrive, for sådan har jeg ikke altid haft det. Dermed mener jeg, at mit overjeg har fundet et mere naturligt leje, efter jeg er kommet i 30erne:-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Først og fremmest, wauw hvor ser du godt ud! Så fine træk og lækkert hår 😀

  Nå, der var noget med nogle talenter… 😉
  1. Jeg er boglig klog, især sprogligt, og har som den første i min familie fået en universitetsuddannelse, det er jeg rigtig stolt af
  2. Jeg er god til at spare penge, kører både med madplan og én ugentlig handledag, og vi får masser af sund, lækker og ikke mindst varieret mad.
  3. Jeg danser godt, det er som om min krop har en forståelse for musik og for at følge den (er til gengæld tonedøv, haha 😉 )
  4. Jeg er god til at skrive, og jeg elsker det. Min dansklærer fra HH var sikker på at jeg skulle være forfatter – måske en skønne dag 🙂
  5. Jeg er benhård i diskussioner og kan nemt pille folks argumenter fra hinanden, ikke at jeg altid har behov for det, men, når folk kommer med ignorante udmeldinger er der ingen nåde – ala dengang jeg hørte en medstuderende påstå, at kvinder biologisk set er bygget til at være husmødre! Don’t go there! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh hvor er du sød, tak! Og jeg gad godt at spise middag hos dig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris b

  Jeg elsker altså bare de her indlæg så meget!!

  1. Jeg er virkelig kreativ og god til at få ideer og føre dem ud i livet. Det kan være alt fra malerier til udvikling af websites. I samme ånd er jeg også virkelig god til indretning og stil.
  2. Jeg er god til at gøre hvad der er rigtigt for mig og egentlig nok ret frygtløs i mine valg. Jeg fik af vide af min matematik lære i folkeskolen at jeg var decideret dum, alligevel valgte jeg at gå på Niels brock og klare mig godt. Jeg har altid fået de højeste karakterer i kreative og sproglige fag. Påtrods af karaktere ikke er vigtige for mig.
  3. Jeg er rigtig god til at skrive og formulere mig. Både i folkeskolen og i gymnasiet mente mine undervisere at jeg burde blive journalist eller forfatter. Har også, allerede fra teenager, startet på at skrive digtsamling og roman. Er dog slet ikke den vej livet har taget mig, endnu.
  4. Jeg er god til at lytte til andre, at vide hvornår jeg ikke skal sige noget men bare lytte eller hvornår de har brug for mere end det.
  5. Jeg er god til spiritualitet. Hvis man kan sige det på den måde. Jeg er god til at bruge min intuition, meditere, dyrke yoga og lære fra mig af det.

  Chris B

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, ja, det er bestemt en god ting ikke at give op i en diskussion.

  Jeg er god til at “lave have”. Ikke køkkenhave og drivhus, men blomster og sådan.
  Børnene i min klasse siger, at jeg er en god lærer – dem tror vi på 😉 – det er nok den sødeste ting, nogen nogensinde har sagt til mig. Jeg bliver så glad, når jeg tænker på det!
  Og så er jeg virkelig god til at drikke rødvin og spise chokolade. Det kræver også et vist talent 😀

  Jeg er enig med dig i, du er vidunderligt god til at klæde dig selv på. Jeg gad godt en styling af dig en dag!

  Tak for din blog, som jeg har fulgt i hundrede år og en sur skolemadpakke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og hold nu fast, når jeg ser det billede af dig, synes jeg, at Bella er som snydt ud af næsen på dig (undskyld, det siger vi altså heroppe i Nordjylland 😉 )
  Jeg er sikker på, at der er masser af Tim i hende også, men det er jo dig, jeg “kender” bedst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Dejligt indlæg – og generelt en skøn blog 🙂

  Mine talenter? Hmm…
  1. Jeg er rigtig god til mit arbejde. Jeg er lærer og elsker det! Jeg nyder at undervise i mine fag og er tosset med min elevgruppe, der omfatter unge (og voksne) på en teknisk skole. Jeg er vild med den kemi, jeg har med mange af eleverne, samtidig med, at jeg ser dem udvikle sig på så mange områder.
  2. Jeg er rigtig god til engelsk, der også er et af mine linjefag fra seminariet og som jeg underviser i til dagligt.
  3. Derudover er jeg vild med at bage og lave mad – og dygtig til det.
  4. Jeg får altid ros for min håndskrift og elsker generelt at skrive – jeg er jo heller ikke blevet dansklærer for ingenting 😉
  5. Jeg er også god til at lytte – det hører jeg i hvert fald tit fra venner, veninder, kolleger og elever.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak for de søde ord 🙂 Og gode talenter 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] nylig læste jeg hos Miss Jeanett et tankevækkende blogindlæg om at turde rose sine egne […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fede badedragter