Hvordan får man tid til at træne, når man er mor?

Damer, op på cyklen!

damer-op-pa-cyklen0

Indlægget er sponsoreret af Cyklisternes By/Ta? Cyklen

Vidste I, at danskerne cykler mindre i dag end for 25 år siden? Det er jeg faktisk overrasket over, da jeg synes, at der er cykelister og cykelstier alle vegne. Men det gør vi altså og det er ikke kun dårligt for miljøet, men også os selv (og det er dyrere!). Jeg er helt klart selv “skyldig” på den front. Både efter vi fik vores egen bil, men især efter at jeg blev mor, har jeg oftere og oftere droppet cyklen til fordel for bilen. Der er også bare dage, hvor det er mere praktisk og hvor vejret er elendigt. Men der er godt nok også mange korte ture, hvor jeg helt seriøst lige så godt kunne have taget cyklen. For eksempel når jeg skal hente Bella i børnehave, når jeg tager op på café for at arbejde og når jeg skal i fitness. Korte ture, som alle tager maks. 10 minutter på cykel, men vi kører oftest. Hvilket jo er vildt fjollet! Det er mit klare mål, at jeg vil skifte bilen ud med cyklen på de ture fremover. Bella elsker faktisk, når vi skal cykle (på trods af at hun ser lidt betuttet ud her på billederne), så det ville være win-win at hente hende på cykel fremover. Så gider hun måske ligefrem med hjem 😉

Der er netop kommet en app, som hedder Ta’ Cyklen. Med den kan man tracke sine cykelture, sætte sig personlige mål (f.eks. x antal cykelture om måneden) og holde øje med, om man når sine mål. Man får løbende også små sjove facts, som er dejligt motiverende. I dag står der for eksempel “Din krop elsker at du cykler” og da jeg loggede ind og i går stod der “Kemi: Dit humør bliver bedre, når du cykler”. App’en hedder som sagt Ta’ Cyklen og kan downloades til både Android og iPhone (find links til app’en HER). Logoet er grønt med en hvid cykel og tre gule stjerner. Jeg har et tip til jer med børn, som gerne vil cykle mere – hold øje med bloggen i næste uge!

Hvor meget cykler I om ugen? Og er der nogle korte ture, hvor I også godt kunne tage cyklen i stedet for bilen?

damer-op-pa-cyklen1
The Danes are bike loving people, but we actually bike less now than we did 25 years ago. I’m kinda surprise by that since I feel there’s bikes and bikelanes everywhere! I’m gonna try to use my bike more on short distances instead of the car. It’s better for me, it’s cheaper and better for the environment.

bloglovin

28 kommentarer

 • Kat

  Jeg burde virkelig også cykle meget mere. Og så lige en opfordring herfra: Husk cykelhjelmen, også i ladcykel! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Du har helt ret! Vi tog bare en lille tur på vores lukket vej – ellers ville vi have cykelhjelm på! Fordi du har helt, helt ret! Bella har en og jeg skal have købt mig en. Kan du anbefale et mærke? Til voksne er jeg slet ikke kendt i cykelhjelme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Jessen

   Jeg er super-glad for comforten, ventilation og udseende på min abus-hjelm 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt, jeg vil tjekke Abus ud! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Abus kan også anbefales herfra. Den får rigtig gode placeringer i tests fra fx tænk mfl. Jeg cykler til og fra arbejde hver dag, og tør slet ikke cykle uden hjelm i morgentrafikken

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak for inputs! Jeg skal klart kigge nærmere på Abus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Jeg har en høvding hjelm.. ret dyr, men den skulle være 3 gange så sikker.. og så ødelægger den ikke en god hårdag! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det må jeg også lige tjekke ud. Kan jo lige så godt tjekke alle mærker ud før jeg beslutter mig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg cykler til og fra arbejde og skole – men der er også max tre kilometer, så det er nemmere end at tage bussen 😀

  Din kjole er virkelig fin! Må jeg spørge hvor den er fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nemmere og 3 km tæller også! Du vinder over dem, som har taget bussen 😉
   Det er faktisk en nederdel og en bluse. Blusen er fra New Look HER

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg går til alt i øjeblikket. Bilisterne (og fodgængerne) i Haderslev er virkelig VIRKELIG ikke vant til folk der cykler. Det var simpelthen hver dag at jeg enten selv var ved at blive kørt ned eller jeg var ved at køre en ned, fordi fodgængerne vadede ud på fortorvet – det gik faktisk galt en enkelt gang. Det har fuldstændigt taget glæden ved at cykle fra mig. Glæder mig til at komme tilbage til Fyn om et par uger 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Det er ikke fedt at være utryg i trafikken – og slet ikke dagligt! Odense er også bare genial i forhold til at være cyklist.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg cykler hver dag – til/fra arbejde og ind til byen hvis jeg har ærinder derinde. Parkeringsforholdene er meget nemmere med en cykel og så kan jeg jo vælge at cykle langs åen eller andre alternative ruter – i det hele taget ser jeg meget mere af vores skønne by når jeg cykler. Det virker mere afstressende på mig end at sidde bag rattet i en bil:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig med dig! Jeg skal også til at tage de korte ture på cyklen fremover!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara L.

  Jeg cykler alle steder hen. Minimum 13 km hver dag (til og fra skole) og gerne mere, hvis jeg skal ind til byen eller på arbejde. Jeg er bare så træt af at være cyklist i Odense! Hold op, hvor er der bare spærret og steder, hvor man skal trække alle steder! Jeg ved godt, at det selvfølgelig er fordi, de er i gang med at lave noget, som bliver mega fedt for alle, men lige nu er det virkelig ikke sjovt at være cyklist i Odense 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Sejt at du får cyklet så meget! Nej, her roder lidt, men det bliver godt og trøst dig selv med, at det er mere besværligt at være bilist i Odense end cyklist 😉 Og det bliver ikke værre end det er nu, tror jeg. Odeon står snart færdigt og så bliver det bedre som hvert byggeri bliver færdigt på TBT gade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Hvis det er nogen trøst, tror jeg I som cyklister har sååå meget bedre forhold i Odense end vi har i Aarhus. Jeg er studerende, så jeg har ikke bil. Og det er seriøst lort at cykle rundt i Aarhus Midtby. Der er vejarbejde og afspærringer sådan ca. alle steder, og letbane-projektet har virkelig trukket tænder ud! Jeg misunder jer i Odense – der virker det til, at der fokuseres på, at I skal være en cykelby med supercykelstier and what not. I Aarhus er det som om, man ikke kan beslutte sig for, hvem man skal satse på – bilisterne eller cyklisterne. Og så bliver det et værre rod, hvor forholdene ikke er optimale for nogen af delene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, vi har gode forhold i Odense! Der er cykelstier stort set over alt og der bliver taget rigtig meget hensyn til cyklister i Odense. Det er fantastisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra Danielsen

  Jeg har hverken bil eller kørekort for den sags skyld, og jeg undgår helst offentligt transport hvis jeg kan komme til det, så det giver sig selv at jeg cykler en del. Dog er det som regel kun ture på max 5 km da jeg bor ret centralt i en mindre by hvor der er ikke er så langt til det hele.

  Jeg elsker og cykle, og samtidig får jeg min daglige motion ved at cykle. Om vinteren når der ligger sne og det er glat er jeg dog lidt af en pivskid og bevæger mig helst rundt på gåben eller tager det offentlige (selvom jeg ikke er meget for det) men derudover synes jeg det er skønt at eje en cykel og kunne komme hurtigt frem, ikke skulle holde i kø osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg cykler til stort set alt. Hvis vejret er dårligt kan jeg godt finde på at tage bussen, men det sker ikke særlig tit.
  Jeg cykler mellem 15 og 100km om ugen. Det kommer virkelig an på hvad jeg skal. Hvis jeg kun arbejder og ikke har planer inde i byen, så cykler jeg 2-3 kilometer dagligt, men hvis jeg skal i skole, arbejde, til træning osv så kommer jeg neeeemt op mellem 20 og 25 km om dagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Godt gået! Jeg vil også gerne cykle noget mere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • karina

  Jeg cykler hver dag min kærester køre vores datter til dagpleje i bil og så cykler ud til efter hende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Jeg cykler alt for lidt. Men er også flyttet på “landet”. Ca 7-8 km fra centrum (af Odense). Og så har jeg 14 km på arbejde. Så langt gider jeg ikke cykle. Da jeg boede tættere på byen cyklede jeg alle stedet hen.
  Og efter jeg er blevet mor er bilen også at foretrække de fleste steder hen. Min søn er for stor til at ha bag på og for lille til at kunne cykle flere km selv. Havde være dejligt hvis han kunne cykle til centrum, det er jo umuligt at komme der ind i bil. Så er næsten aldrig der inde mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg cykler til og fra arbejde, men kan mærke at jeg derudover er begyndt at blive lidt magelig og oftere tager metroen.. Men til og fra arbejde bliver nok altid på cyklen, så længe jeg bor inde i byen – det offentlige i pendlertrafikken dur jeg slet ikke til!
  Til gengæld frygter jeg lidt når vi får anskaffet bil (apropos magelig) – kunne godt være bange for at man lidt for tit kommer til at vælge den nemme løsning..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det gør vi i hvert fald tit. Fordi det er oftest bare nemmere at komme rundt med barn i en bil (især i dårligt vejr).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimmie

  I maj skiftede vi vores bil ud med en ladcykel. Dels fordi vi alligevel bare brugte den til dumme korte ture, men også fordi det giver et større økonomisk råderum.

  Jeg cykler dagligt og cykler omkring 150 km om måneden. Jeg tager dog toget på Uni, men der er også 70 km hver vej 😉

  Børnene elsker når vi cykler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Wow, sådan! Ja, Bella elsker også at cykle!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] har allerede skrevet lidt om app’en Ta’ Cyklen i indlægget her. Der talte jeg også lidt om, at vi faktisk er blevet dårligere til at tage cyklen, end vi var for […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan får man tid til at træne, når man er mor?