Opskrift på Svampetoast

Som lovet er her opskrift på svampetoast. Min livret i øjeblikket! Hvilket er lidt vildt, fordi normalt er jeg glad for kød, men det mangler bare slet ikke i denne ret. Det må handle om svampenes konsistens og alt den umamismag, som de bringer med til retten. Retten kan både bruges som forret og hovedret. Hvis I bruger den som forret, så sørg for ikke at give hver person en for stor portion. Det er en ret, som falder tungt! Retten kan laves hele svampesæsonen, men hvis I skal nå at nyde kantarellerne (som er min favorit), så er de kun i sæson ind til nattefrosten sætter ind.
Opskrift (hovedret til 2 personer eller forret til 4 personer):
700 g blandede svampe (jeg brugte kantareller, østershatte (to forskellige), shiitake og brune champignon)
1 lille løg
½ liter fløde
½ citron
smør
3-4 kviste frisk timian
purløg
salt & peber
2 skiver godt brød (jeg bruger “Brødet” fra BRØD)
Jeg bruger så mange økologiske produkter som muligt, men det er selvfølgelig op til jer selv.
Rens alle svampene grundigt med vand og skær eventuelt enderne af stokkene af, hvis det er nødvendigt. Skær svampene i store stykker. Kantarellerne skærer jeg slet ikke, champignon deles i 4, shiitake i 2-3 stykker og østershatte også i 2-3 stykker. Det hele må godt være lidt rustikt, så man både kan se og mærke forskel på svampene. Ellers vil det hele bare føles meget ens. Løget snittes i meget fine små tern. Det må endelig ikke være for groft skåret. En pande sættes over til brødet på medium varme. Når panden er varm, så tilsættes en smule smør (cirka en teske) og når smøret er smeltet, så lægges skiverne af brød på panden. Vend skiverne allerede efter få sekunder, så begge sider når at suge smør til sig. Derefter steges brødet til at det er gyldent på begge sider. Når de er færdige, så lægges de på hver en tallerken. Det gør ikke noget, at brødet når at blive koldt inden der spises. En anden pande sættes over og der skal fuld knald på varmen (jeg sætter den på det højeste), så svampene steger, ikke “koger”. De afgiver ret meget væske. Når panden er godt varm, så tilsættes en god klat smør (2-3 teskefulde) og svampene kommer på panden. Tilsæt løg og lad det stege lidt til svampene har fået lidt farve. Herefter tilsættes fløden og saften fra en halv citron. Pluk de små blade af timianen og put det i retten. Rør rundt i det hele og tilsæt en smule salt og peber. Nu skal retten bare have varmen indtil at fløden er blevet lækker tyk. Rør i panden ofte, så hverken fløde eller svampe brænder på. Når det nærmer sig, så smag til med salt og peber igen. Når fløden er blevet tyk, så fordeles det hele på skiverne af brødet. Skær purløg fint og fordel det ovenpå.
Så er der kun tilbage at hælde et iskoldt glas hvidvin op og nyde! Velbekomme 🙂
Næste gang tror jeg, at jeg laver en Champignonsauce.
I kan finde mine andre opskrifter HER eller i menuen under “Opskrifter”
This is my favorite food at the moment: mushrooms and cream on toast. It’s so good, very easy to make and actually pretty cheap!

Wauw! Det må jeg lave snart til kæresten og jeg. Vi elsker begge svampe, så håber han vil være lige så begejstret som mig 😀