September shopping cravings

Opskrift på Svampetoast

opskrift-svampetoast0

opskrift-svampetoast1

Som lovet er her opskrift på svampetoast. Min livret i øjeblikket! Hvilket er lidt vildt, fordi normalt er jeg glad for kød, men det mangler bare slet ikke i denne ret. Det må handle om svampenes konsistens og alt den umamismag, som de bringer med til retten. Retten kan både bruges som forret og hovedret. Hvis I bruger den som forret, så sørg for ikke at give hver person en for stor portion. Det er en ret, som falder tungt! Retten kan laves hele svampesæsonen, men hvis I skal nå at nyde kantarellerne (som er min favorit), så er de kun i sæson ind til nattefrosten sætter ind.

Opskrift (hovedret til 2 personer eller forret til 4 personer):

700 g blandede svampe (jeg brugte kantareller, østershatte (to forskellige), shiitake og brune champignon)
1 lille løg
½ liter fløde
½ citron
smør
3-4 kviste frisk timian
purløg
salt & peber
2 skiver godt brød (jeg bruger “Brødet” fra BRØD)

Jeg bruger så mange økologiske produkter som muligt, men det er selvfølgelig op til jer selv.

Rens alle svampene grundigt med vand og skær eventuelt enderne af stokkene af, hvis det er nødvendigt. Skær svampene i store stykker. Kantarellerne skærer jeg slet ikke, champignon deles i 4, shiitake i 2-3 stykker og østershatte også i 2-3 stykker. Det hele må godt være lidt rustikt, så man både kan se og mærke forskel på svampene. Ellers vil det hele bare føles meget ens. Løget snittes i meget fine små tern. Det må endelig ikke være for groft skåret. En pande sættes over til brødet på medium varme. Når panden er varm, så tilsættes en smule smør (cirka en teske) og når smøret er smeltet, så lægges skiverne af brød på panden. Vend skiverne allerede efter få sekunder, så begge sider når at suge smør til sig. Derefter steges brødet til at det er gyldent på begge sider. Når de er færdige, så lægges de på hver en tallerken. Det gør ikke noget, at brødet når at blive koldt inden der spises. En anden pande sættes over og der skal fuld knald på varmen (jeg sætter den på det højeste), så svampene steger, ikke “koger”. De afgiver ret meget væske. Når panden er godt varm, så tilsættes en god klat smør (2-3 teskefulde) og svampene kommer på panden. Tilsæt løg og lad det stege lidt til svampene har fået lidt farve. Herefter tilsættes fløden og saften fra en halv citron. Pluk de små blade af timianen og put det i retten. Rør rundt i det hele og tilsæt en smule salt og peber. Nu skal retten bare have varmen indtil at fløden er blevet lækker tyk. Rør i panden ofte, så hverken fløde eller svampe brænder på. Når det nærmer sig, så smag til med salt og peber igen. Når fløden er blevet tyk, så fordeles det hele på skiverne af brødet. Skær purløg fint og fordel det ovenpå.

Så er der kun tilbage at hælde et iskoldt glas hvidvin op og nyde! Velbekomme 🙂

Næste gang tror jeg, at jeg laver en Champignonsauce.

I kan finde mine andre opskrifter HER eller i menuen under “Opskrifter

This is my favorite food at the moment: mushrooms and cream on toast. It’s so good, very easy to make and actually pretty cheap!

min-weekend-fede-planter-store-isvafler-og-darlig-filmkarma2

bloglovin

14 kommentarer

  • Wauw! Det må jeg lave snart til kæresten og jeg. Vi elsker begge svampe, så håber han vil være lige så begejstret som mig 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Tim ELSKER den her ret, så jeg tror, at chancerne er gode 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

    Endelig!! Nu har du viftet den absurd lækre ret længe nok uden en opskrift! 😉
    I aften skal laves..Mmm

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Haha ja den har jeg vist været en tease omkring… sorry! Men jeg kan love, at den var ventetiden værd 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Et lille tip – børst svampene rene i stedet. Når de vaskes suger de en masse vand til sig, og du undgår på den måde at de bliver kogt i den væske på panden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Men så bliver de da ikke rigtigt rene, gør de?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • ÅH det ser alt for lækkert ud! Det må jeg prøve en dag 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Medinilla, som jeg fandt ud af i dette indlæg af Dorte). Aftensmaden blev endnu en gang yndlings svampetoast, som jeg endelig har fået lavet en opskrift på til jer HER. Aftenen sluttede med filmen The […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser virkelig lækkert ud. Det må jeg prøve at lave en af de kommende weekender. Måske bare som forret, så min ikke-så-svampe-glade kæreste også kan være med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Den fungerer også rigtig godt som forret. Bare lav små portioner til hver, da den ellers er tung. Men jeg har lavet den to gange som forret og det var populært!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Den fungerer også rigtig godt som forret. Bare lav små portioner til hver, da den ellers er tung. Men jeg har lavet den to gange som forret og det var populært!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] leve af svampetoast, så længe at kantarellerne er i […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Hvor får man fat svampe hvis man ikke lige er plukke-ekspert?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Jeg køber dem alle sammen i min lokale Kvickly 🙂 Du skal nok i nogle velassorteret supermarkeder som Superbrugsen, Kvickly mm.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

September shopping cravings