Min weekend: julehygge, stuegran og Trolls

Scotland, I’m coming back!

isle-of-skye-photos-mountains-missjeanett-blogger-scotland-guide-tips-til-skotland-the-highlandsstones-scotland-stenene-skotland-missjeanett-blogger-isle-of-skye

Lige siden at vi kørte ud af The Highlands i Skotland, har jeg vidst, at jeg måtte tilbage. Jeg sad seriøst med tåre i øjnene! Jeg ved ikke, hvad det var, som Skotland gjorde ved mig, men jeg prøvede at beskrive det lidt i indlægget her. Det var en underlig følelse, men jeg følte virkelig, at jeg fandt noget af mig selv på den tur. Og da vi tog afsted, så følte jeg, at jeg efterlod noget. Noget som jeg bestemt ikke var klar på at forlade. Tim lovede mig, at vi nok skulle komme tilbage og det er lige præcis, hvad vi skal: tilbage! Aldrig har jeg taget så hurtigt tilbage til et land, som vi gør nu med Skotland, men jeg MÅ simpelthen til Skotland igen. Flybilletterne er netop købt og til maj bliver jeg genforenet med det fantastiske skotske land. Jeg føler helt seriøst, at jeg skal “hjem”!

Nok emotionel snak 😉 Rent praktisk tager vi tilbage i maj, fordi det var det tidspunkt, som alle skotter, vi spurgte, anbefalede os at opleve Skotland. Jeg har booket med Norwegian igen (de flyver direkte fra Kbh til Edinburgh) og kom af med 2600 kroner for os alle tre t/r (det er cirka 400 kroner billigere end sidste gang). Ruten har jeg slet ikke lagt endnu, men jeg er slet ikke i tvivl om, at vi helt sikkert skal tilbage til Isle of skye. Alle billederne i dette indlæg er taget på Isle of Skye. Det er virkelig et must see, hvis I tager på road trip i skotland.  Jeg ved også, at vi ikke tager lige så mange dage i Edinburgh, som sidst – jeg vil hellere “ud i landet” denne gang. Og sidst, men ikke mindst, så vil jeg gerne til Inverness og op i området omkring Culloden. Åh jeg glæder mig helt vildt! Også selvom, at vi nok tager en rejse inden. Men den her var – for mig – den vigtigste at få på plads. Jeg glæder mig til sug i maven over fantastiske udsigter og natur. God mad (fantastisk seafood) og et af de mest venlige folkefærd, som jeg har mødt. Og så glæder jeg mig til at få fyldt nogle nye steder på mit indlæg om Outlander-steder i Skotland. Outlander tredje sæson starter i april, så jeg kommer nok til at være helt Outlander-tosset igen, når vi skal afsted i maj. Det er perfekt!

Jeg skylder stadig et par indlæg fra vores første tur til Skotland og det næste der kommer er, meget passende, om fantastiske Isle of Skye. Nyd billederne her og glæd jer til mange flere. Den ø er for vild! Ligner det i øvrigt ikke, at Bella er ved at tage turen hen til Jamie Fraser på billedet oven over? Jeg havde det virkelig som om, at vi var med i en scene fra Outlander, da vi stod der omgivet at tåget vejr, stenformationer og bjerglandskabet i baggrunden.

Ever since we drove out of the Highlands on our vacation in Scotland, I knew that I needed to come back – asap! I don’t know what it was, but I felt like I left a piece of my heart in Scotland. And now I need to go back and get it! We’re going back in May which we were told by several Scots is the best time to visit Scotland. I bought the plane tickets, but I haven’t made our route yet. But I’m certain that we’re going back to Isle of Skye – that place is seariously magical! All the pictures in this blog post are all taken on Isle of Skye. This time I also wanna go further north – to Inverness and that area. I’m also looking forward to adding some new Outlander places that I’ve seen in this blog post. Outlander season 3 is back in April so that’s perfect – I can watch that for a month before we go and be really in the mood for more Scotland!

isle-of-skye-old-man-of-storr-hiking-trail-with-kids-med-barn-scotland-skotland-the-highlands

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

11 kommentarer

 • Wow, I always wanted to explore the Scottish countryside, particularly the Isle of Skye!! Have a great Wednesday! Cheers from London, Finja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Oh you should go do it – it’s truly amazing! Have a great day 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Jeg forstår fuldt ud dine følelser, jeg har det nemlig på samme måde. Skotland får de store følelser frem, og man længes altid tilbage. Mht jeres turplanlægning vil jeg foreslå, at I fra Isle of Skye kører langs Loch Ness til Inverness og eventuelt aflægger Urquhart Castle et besøg. I Inverness, som er en by, jeg holder virkelig meget af, har jeg flere gange boet på Best Western Inverness Palace Hotel & Spa, et lidt ældre men hyggeligt hotel med en fantastisk central beliggenhed direkte ved floden med udsigt til Inverness Castle, som er oplyst om aftenen. Inverness er også et rigtig godt udgangspunkt for yderligere udforskning af det skotske højland.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind, tusind tak for dine tips – jeg vil bestemt notere mig dét hotel! Jeg havde nemlig også lidt tænkt, at vi ville køre fra Isle of Skye og så videre op.

   Ja, hvad er det med Skotland og de store følelser, som det land bringer frem i én? Det er helt vildt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett
  Sådan havde jeg det også, da vi rejste til Island. Vi havde lige hentet vores lejebil og ikke mere end kørt ud af lufthavnen, da jeg udbrød: “Okay, her skal jeg til igen!” Lidt fjollet, når nu jeg kun havde set en brøkdel af landet. Der er bare et eller andet med naturen, den er dragende og bjergtagende – og jeg kunne forestille mig, at Scotland er på præcis samme måde.
  Jeg glæder mig til at følge jeres rejse til maj 🙂 Vi skal selv til Mellemamerika på backpackertur i tre måneder med vores dreng – jeg tror også, naturen der er ret fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Island er bestemt også på min “bucket list” længere fremme. Jeg kan bare ikke rigtig finde ud af, hvornår man skal tage derhen? Jeg vil nemlig ikke bruge min sommerferie på det. For det første, så vil jeg faktisk helst se Island med lidt sne på og desuden vil jeg helst varme steder hen om sommeren. Hvornår var I der?

   Men jeg forstår din følelse!
   Og hvor lyder det fedt med mellemamerika – hvornår skal I afsted?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan godt forstå, du ikke vil mod nord i sommeren – den har vi i forvejen alt for lidt af 🙂 Vi var på Island i september, og det var så smukt med efterårsfarverne. Der er jo ikke så mange træer, men den lave beplantning var rød og brun. Naturen skulle være ret grøn om foråret, og det er jo også flot. Så jeg vil nok sige en af de to årstider. Jeg tror, vi var ret heldige med vejret – vi havde en dag med regn, ellers var det faktisk solskin og dage med få byger. Jeg ved ikke, om vejret måske er bedre (og varmere) om foråret, det er det sikkert. Der er jo gletchere og islaguner året rundt, så lidt sne – eller is – er altid muligt 🙂
   Vi tager af sted 1. januar. Vi flyver til Cuba, derefter Mexico og så ned gennem Mellemamerika. Vi har aldrig prøvet at være på farten i så lang tid. Vi boede i Singapore i fire måneder for et par år siden, men der havde vi jo en fast base i form af vores lejlighed, selvom vi tog en fire weekendture rundt i Sydøstasien i løbet af opholdet. Så det bliver spændende at backpacke i længere tid, vi glæder os rigtig meget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • .

  Åh, hvor det kribler i mig af ren misundelse. Som halv skotte er jeg SÅ glad for at læse, hvordan landet, som i mine øjne er riiimelig undervurderet, har taget dit hjerte med storm. Jeg håber, det kan inspirere en masse andre til at få øjnene op for det fantastiske land.

  Jeg må blankt erkende, at jeg kan blive decideret jaloux, når jeg ser dine billeder fra jeres sidste tur og læser, at I skal afsted igen inden længe. Hele(!) min familie bor i Skotland, men pga. travlhed og økonomi er det nu syv år siden, jeg sidst har været afsted. Puuhaaaa…. det blev lige endnu mere sørgeligt, da det sådan kom ned på skrift.

  NYD det! Jeg glæder mig til at følge jer på endnu en tur i mit andet, elskede hjemland og nok knibe en tåre af endnu mere misundelse 😉

  Tak for en dejlig blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, det kan jeg godt forstå! Jeg er til gengæld helt misundelig over, at du er halv skotte. Jeg ville elske, at have lidt skotsk blod i årene – næsten helt stolt! Jeg føler i hvert fald en underlig tilknytning til stedet, som jeg ikke kan forklare.

   Men hold øje med Norwegian og bestil i god tid – så kan man få billige billetter. Min søster rejste ugen før os til 550 kroner t/r per mand. Hun har været der tre gange nu og er lige så forelsket som jeg er. Hun har heller ikke været der sidste gang og taler om, at ville dertil i løbet af næste år igen (også). Så vi er to mega Skotland fans (hvis det varmer hjertet ekstra 😉 ).

   Hvor bor din familie henne i Skotland? Har du nogle tips til steder/områder, som man bør se eller udforsket?

   Og tusind tak for ros – tak fordi du læser med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse Christensen

  Jeg kan virkelig forstå dig. Det er præcis sådan jeg har det med London! Jeg føler også det er mit andet hjem, selvom jeg aldrig har boet der. I en periode var jeg der ca. hver 6 måned, men på SU kan det ikke lade sig gøre, og det giver lidt ondt i maven af savn når jeg tænker på London, ser billeder derfra og sådan. Jeg føler mig hjemme der, og jeg føler mig altid SÅ ovenpå, inspireret og lykkelig når jeg er der. Det er sjovt hvordan man kan have det sådan med et sted. Men ja, jeg forstår dig 100 procent!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har også altid følt en tilknytning til London og har selv været der 3 gange – og ikke for sidste gang! Det er en by, som jeg bare kan blive ved med at vende tilbage til. Dog har jeg lige tabt mit hjerte dét mere for Skotland, men jeg forstår 100%, hvordan du har det! Det er nemlig lidt vildt, hvordan man kan knytte sig så meget til et sted i et andet land.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min weekend: julehygge, stuegran og Trolls