10 ting jeg vil lave i september

7 Serier du skal glæde dig til i resten af 2017

serier-der-kommer-i-2017-gode-ventede-efteraar-outlander-saeson-season-3-the-crown-mindhunter

Det virker til at halvdelen af landet har Game of Thrones blues, så her er en masse serier, som vi stadig har til gode i resten af 2017. Jeg glæder mig til dem alle – og så nævner jeg en joker til sidst, som jeg ikke tæller dage til, men som bestemt skal nævnes, da jeg ved, at den har mange danske fans (inklusiv Tim). Er der nogle af disse serier, som I glæder jer til?

The Crown – sæson 2

Serien, som høstede utrolig meget ros sidste år, handler om den nulevende engelske Dronning – Dronning Elizabeth. Sæson 1 startede lige inden Elizabeth blev Dronning og derefter ser vi hendes fars død og dermed hendes kroning. Skaberne vil prøve at dække et årti hver sæson, så der sker en del på en sæson. Første sæson havde meget fokus på Elizabeths rolle som Dronning og hendes forskellige professionelle forhold. Sæson 2 kommer til at handle mere om de private forhold og vi kommer til at se nogle hårde år i Elizabeth og Philips ægteskab. Der er vedvarende rygter om utroskab fra Philips side og spørger man de ældre generationer i dag, så var mange overbevist om, at Philip var Dronningen utro i de år. Det ligner, at de har fået Matthew Goode med i serien denne sæson, som Dronningens søsters nye “love interest”. Han er altså lidt sød, hvis I spørger mig. Sæsonen vil også byde på JFK & Jackie. JFK bliver spillet af Michael C Hall, som vi kender fra og som Dexter.
Jeg synes, at det er en utrolig velproduceret serie (iøvrigt også den dyreste Netflix nogensinde har lavet) og selvom det selvfølgelig ikke er sandheden, der gengives 1:1, så lærer jeg en masse nyt om den engelske royale familie. Jeg anede ikke, at Elizabeths mands familie havde naziforbindelser og at derfor var stor utilfredshed i befolkningen over hendes valg af mand. Jeg synes kun, at serien bliver ekstra spændende, fordi Dronningen stadig lever. Gad vide, hvad hun siger til den? Det bliver den sidste sæson med Claire Foy i rollen som Elizabeth, da de skifter skuespillere fra sæson 3, fordi karakterne er blevet en del ældre. Men casterne er heldigvis virkelig dygtige. Ham der spiller hendes mand i sæson 1 og 2, ligner den rigtige Philip helt vildt! Det er planen at serien skal fortælle hele historien frem til nutiden. Er jeg den eneste, der glæder mig til årene, hvor Diana kommer ind i billedet?

Er I nysgerrige på den nye sæson, så kan I se en trailer HER

The Crown sæson 2 har premiere på Netflix d. 8. december.

Historien om Danmark

I husker måske nok, at jeg var voldsomt begejstret for Historien om Danmark i foråret og derfor glæder jeg mig rigtig meget til de sidste fem afsnit, der kommer her i efteråret. Også selvom jeg synes, at de første afsnit var bedre. Da vi nåede den tidlige middelalder, gabte de over for meget per afsnit. De nåede ikke omkring alle store og vigtige hændelser i Danmarks historien. Dog er det stadig pisse godt (undskyld) TV og så utrolig lækkert produceret.

De sidste 5 afsnit starter på DR (og efterfølgende på DR.dk) d. 23. september. Bemærk at de har rykket sendedag fra søndag til lørdag.

Outlander – sæson 3

Den mest ventede serie dette efterår – for mig, ihvertfald. Ha ha! Men jeg kan nu også fornemme på jeres kommentarer og trafikken på bloggen, at I er en del “Outlanders” derude, der også ser frem til, at den såkaldte “Droughtlander” snart slutter (det har de hardcore fans døbt denne lange pause på mere end 1 år mellem sæson 2 og 3). Outlander er i USA blevet rykket fra lørdag til søndag. Det er et kæmpe skulderklap og et tegn på, at det går RIGTIG godt for serien, da søndag er den ultimativt bedste dag i forhold TV serier. Man regner med, at sæson 3 bliver den mest sete sæson indtil videre. Men de efterlod os godt nok også med den ondeste cliffhanger i sæson 2. Se traileren til sæson 3 HER

Claire, Jamie, Fergus og alle de andre er tilbage mandag d. 11. september – helt eksklusivt på Viaplay. Efterfølgende vil der komme et nyt afsnit om ugen – ligesom vi kender det med Game of Thrones.

Mindhunter

Jeg er stadig ikke klar over, hvad det var, men da jeg så denne scene i Glee for mange år siden, blev jeg utrolig fanget af den unge (syngende) mand. Jeg husker, at jeg dengang sad og søgte på ham inde på IMDB for at se, hvad han ellers havde været med i. Nu får Jonathan Groff (endelig, ville jeg måske sige) en serie, hvor han har den bærende hovedrolle. Og så endda i en serie som er meget ventet. Mindhunter handler om FBI-agenten John, der er agenturets seriemorder-ekspert. Han studerer og interviewer fangede mordere på en helt nye måde for at kunne fange de nye. Men går han for langt i sin metode for at fange dem? Sammen med en partner rejser han rundt i USA og lærer politistationerne, hvordan disse psykopater tænker – i håb om, at det kan blive et redskab for at kunne fange dem. Serien er lavet af manden bag filmene Seven og Zodic, så jeg tror, at vi har en dyster treat i vente.

Mindhunter får premiere på Netflix d. 13. oktober.

22.11.63

Egentlig er det ikke en spritny serie, men det er nyt, at den endelig er tilgængelig for os på en dansk streaming-tjeneste. Serien er en filmatisering af Stephen Kings populære bog af samme navn. Jeg læste bogen tilbage i 2014 og den var jeg ret begejstret for (kan anbefales! Jeg er ellers normalt ikke til Stephen King). Derfor har jeg også længe ventet på serien med James Franco i den bærende hovedrolle. Gymnasielæreren Jake finder et mystisk sted, hvor han kan rejse tilbage i tiden til en dag i 1960. Dette giver ham muligheden for at stoppe mordet på JFK og den opgave tager han på sig. Men kan man overhovedet ændre fortiden og hvad sker der i nutiden, hvis det lykkes for ham? Titlen er dagen, hvor JFK blev myrdet (22. november 1963).

22.11.63 består af 6 afsnit og de er alle netop kommet på Viaplay.

The Deuce

Alle taler om The Deuce lige nu. Ikke mindst fordi skaberen er samme fyr, som stod bag den meget populære The Wire. Serien er HBOs nye store satsning og den foregår i  1970erne. Her tages vi med ind i pornobranchen og får lov til at se en masse af dens skyggesider. James Franco er også med i denne serie og han spiller hele to forskellige personer. I The Deuce er blandt andet Maggie Gyldenhall er også med.

The Deuce får premiere på HBO d. 11. september.

Herrens Veje

Jeg ved – af gode grunde – ikke, hvad jeg synes, om DRs store nye satsning Herrens Veje, men jeg skal helt sikkert give den et forsøge. Ikke mindst fordi Lars Mikkelsen er med i den og ham kan jeg rigtig godt lide (også i Historien om Danmark). DR har været lidt fedtede i forhold til at fortælle en masse om serien. Måske vil de gerne overraske os? Lidt er der dog løftet sløret for; Lars Mikkelsen er præst og far til to sønner; August og Christian. I mere end 250 år har mændene i deres familie været præster. De to sønner er dog meget forskellige. Den ene vil meget gerne gå i faderens (og slægtens) fodspor, imens den anden kæmper med at få skabt sig en identitet, der noget andet end den religiøse profil, som familien har haft i flere århundrede.

Herrens Veje har premiere på DR søndag d. 24. september.

Og til jer der er vild med Stranger Things, så er de klar med en ny sæson (nr. 2) her i efteråret. Jeg springer personligt over, da jeg efter 2 afsnit af første sæson ikke kunne sove i 3 dage, fordi jeg lå og lyttede til ALLE lyde i mørket. Der er jeg lidt en kylling (jeg går også i en stor bue udenom gyserfilm). Tim sagde, at den kun blev mere klam jo længere i sæsonen man kom, så det var det helt rigtige valg, jeg tog. Men til Tim (han var helt vild med den) og jer andre, så er det seje hold børn og de klamme væsner tilbage d. 27. oktober på Netflix.

The Danes can look forward to all these series for the remaining part of 2017. I’m really looking forward to The Crown (s2), Outlander (s3) and Historien om Danmark.

bloglovin

16 kommentarer

 • Emma

  Tak for gode tips! Jeg var helt vild med 22.11.63, så det er fedt den er kommet som serie (eller – at vi nu kan se den i Danmark 😅)
  Mindhunter lyder også god – den skal vist også tjekkes ud når det er 😏

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvis den bare er tæt på bogen, så har jeg også høje forventninger til, 22.11.63 🙂 Ja, Mindhunter ser spændende ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Både min kæreste og jeg er blevet totalt hooked på outlander, efter jeg havde læst så meget om den hos dig og jeg er i fuld gang led anden bog, selvom vi stadig kun er i gang med sæson 1. Jeg startede med at se the Queen, da jeg var i London i januar – og den er virkelig god. Glæder mig til sæson 2!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Outlander er åbenbart en rigtig gode kæresteserie. Jeg kender vildt mange, der ser den sammen. Og det gør Tim og jeg egentlig også. Jeg et glad for, at I er blevet glade for den! 🙂

   The crown er virkelig god!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for tips.

  Jeg glæder mig også til Historien om Danmark! Outlander må jeg indrømme ikke rigtigt har fanget mig, men måske jeg skulle prøve igen – tid har jeg i hvert fald nok af, nu hvor jeg er på barsel 🙂 Mindhunters er nok ikke normalt en serie jeg ville se, men Jonathan Groff kan få mig til at se næsten hvad som helst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha ja ham Groff er sgu lidt sød 😉

   Hvor langt nåede du i Outlander? Jeg kender afsnittet, som plejer at være der, hvor de fleste bliver hooked 😉 Synes selvfølgelig, at du skal give den et skud mere 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min mand og jeg så den sammen, jeg vil skyde på at vi så 8-10 afsnit. Er vi kommet over “afsnittet”? 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det er I så. Det er afsnit 7 – The Wedding. Dét hvor de bliver gift.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Jeg kan altså ikke finde 22.11.63 på viaplay endnu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Ah sorry, jo den er der. Den hedder bare “11.22.63” fordi man i USA siger måned før dato.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Vil mene at Jonathan Groff havde den bærende hovedrolle i Looking, en serie+film på HBO. Specielt serien var jeg ret vild med. Den har dog nok et noget mere snævert publikum, da det handler om en gruppe homoer i San Fransisco.
  Er helt med i fascinationen af ham så håber virkelig, at Mindhunter er en god serie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den har jeg slet ikke hørt om! Er det både en serie og en film? Jeg krydser også for, at Mindhunter er god!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Yes, først 2 sæsoner og så lukkede de den egentlig, men sluttede af med en film, som kom på HBO. Filmen er mest bare en afslutning på serien.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh på den måde! Giver mening! Og den var god?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Ja, det synes jeg. Serien er centreret omkring 3 venner i SF, hvor Groff spiller en halv-neurotisk spiludvikler. Russel Tovey (The Night Manager og Quantico) er med som “love interest” til Groff og O-T Fagbenle (Elisabeth Moss’ mand i A Handmaid’s tale) er med i sæson 1. Synes serien er et ret fint billede af det moderne liv i San Fransisco.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg vil lave i september