Det føles som sommer...

Opskrift: den populære Gin Hass cocktail

Gin Hass opskrift med mangogin hass opskrift

Reklamelinks markeret med *

Det er lidt sjovt, fordi Gin Hass begyndte sin voldsomme udbredelse og popularitet, imens jeg har været gravid og har haft små børn, så da den var på sit allerhøjeste, havde jeg ikke frekventeret det odenseanske natteliv ret længe. Da jeg hørte navnet første gang, tænkte jeg “Hvad i alverden er en Gin Hass og siden hvornår er de unge begyndt at kunne lide gin?”. Kors, hvor føler jeg mig gammel, når jeg skriver det. Jeg er dog rigtig glad for, at gin endelig får sig et lille gennembrud, fordi gin er en fantastisk spiritus og den er et lidt træls ry for at smage “af gran” (hvilket typisk kun er de mest billige og knapt så gode gin der gør).

Gin Hass har faktisk sin oprindelse i Danmark. Ja, faktisk er den opfundet her i Odense af en bartender ved navn Kim Hass – deraf kommer navnet. Oprindeligt laves den med gin, mangosirup og lemonsodavand, men jeg synes, at det bliver for sødt og har derfor her lavet min egen version, der stadig smager dejligt af mango, men er knapt så sød. Jeg har simpelthen bare byttet lemonsodavand ud med danskvand – not rocket science, men det fungerer! Så den her Gin Hass er til jer, der måske også synes, at den originale er lidt for sød eller jer der bare har lyst til at prøve en ny version af den utroligt populære Gin Hass.

Gin Hass opskrift med mangosirup

Opskrift på en Gin Hass:

5 cl god gin (f.eks. denne*)
3 cl mangosirup (jeg bruger den her*)
12 cl danskvand (uden smag)
Lidt frisk limesaft (og eventuelt en limeskive til pynt)
isterninger

Tag et højt glas og fyld det godt med is. Hæld gin i glasset, lidt saft fra en lime og derefter danskvand. Kom mangosirup i til sidst og lidt rundt i Gin Hass med en lang ske, så mangosirup bliver blandt lidt med resten. Pynt eventuelt jeres Gin Hass med en skive lime.

Nyd så jeres Gin Hass, imens den er dejlig kold. Skål!

I finder alle af mine andre cocktail opskrifter HER (inklusiv denne på Gin Hass) og følg gerne min mad og drinks-Pinterest HER (deler både inspiration og egne billeder)

Marmorbakken kan købes HER* og glas er fra Riedel

gin hass opskrift riedel glas

This is a reciepe for the very popular Gin Hass cocktail. It was invented here in Denmark – in my home town Odense in fact! Just mix 5 cl of quality gin with 3 cl mango sirup, 12 cl of sparkling water and a bit of lime zest. Add lots of ice, a slice of lime and you have yourself a Gin Hass! Enjoy!

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det føles som sommer...