37 i dag: mine planer

Brug dine rum aktivt i din indretning

Annonce

Når vi tænker på indretning og interiør er det måske ofte møbler, tapet og diverse udsmykkende ting som malerier, vaser og lignende der dominerer. Og det kan også have en ganske dominerende betydning for det færdige udtryk, men det rummet også: dets dimensioner, lys og lignende. Derfor er der her nogle tips til hvordan du måske bedre kan bruge dette.

 

 

Proportioner af rum og møbler

Du får måske meget af din indretningsinspiration fra sociale medier, boligblade eller fra møbelhusene selv. Og det kan være ganske brugbart og givende at knytte sig til en visuel og konkret inspirationskilde, men det kan i den sammenhæng også være værd at huske, at dimensionerne af rummene sjældent kan matches en til en. Derfor kan det måske give mening at transformere grundidéen og essensen af det, der drager der over til de rette proportioner, der passer ind i dit hjem.

 

Lad os bruge et sofamøbel som eksempel. Sofaen er ofte et af de bærende elementer i stuen, og måske der både bruges meget, men som også kræver meget opmærksomhed fra øjet, qua dens størrelse i rummet. Derfor kan der måske indtænkes noget balance i sofaens proportioner i forhold til stuens. Så hvis du har en meget stor stue med meget loft, kan en meget lille sofa, måske se lidt sølle ud. Og lige så vel modsat.

Samtidig kan det også have betydning, hvorhenne i rummet står. Er den presset helt op til væggen, eller er den fri fra disse. Igen, hvis du har et meget stort rum, kan det give mening at bruge sofaen som en slags opdeler, hvor det måske ikke vil virke så godt for et meget småt rum. Farven kan også indvirke her. Hvor markant skal sofaen være. En stor hjørnesofa i en blokfarve kan virke mere markant i rummet end hvis du vælger den hjørnesofa kan købes i beige.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

37 i dag: mine planer