Min weekend: fastelavnsboller, tur til Århus og forbi Vejle på barselsvisit

Test af Aarstiderne måltidskasse: Kvikkassen

aarstiderne-kvikkassen-anmeldelse-fiskefrikadeller-med-stuvet-hvidkal-dildkartofler-opskrift-blogger-missjeanett

Inglægget er sponsoreret af Aarstiderne

I sidste uge testede jeg Aarstiderne “Livretter” kasse (I kan læse min anmeldelse HER). Nu har vi også fået testet den kasse, der hedder “Kvikkassen”. Konceptet her er lækre og sunde måltider, men som er hurtige at lave. De tager alle sammen maks 30 minutter at lave og det er noget, som man sætter pris på i en travl børnefamilie. Vi havde faktisk Kvikkassen fra Aarstiderne for et par år siden, da Bella stadig primært levede af amning og/eller af mos. Dengang passede det os utrolig godt, fordi vi oftest var trætte i hverdagene og derfor ikke orkede at skulle stå lang tid i køkkenet. Vi stoppede dog med Kvikkassen, da Bella begyndte at spise vores mad, fordi der var for mange rå grøntsager i form af råkost og salater. Og det gider et barn på 1,5 år virkelig ikke at spise. Derfor var jeg denne gang utrolig spændt på, hvordan retterne ville falde i Bellas smag og om der ville være lige så mange rå grøntsager som tilbehør. Jeg er meget positivt overrasket efter en uge med Kvikkassen! Der var salat til en enkelt af retterne, men ellers var alt tilberedt tilbehør. Bella spiste alle retterne – især var retten med koteletter og polenta et kæmpe hit. Det var også min favorit ret den uge. Det smagte virkelig, virkelig godt.

Jeg kunne sagtens finde på at tage Kvikkassen igen. Det har været utroligt rart at retterne har været så hurtige at lave. Jeg har sagtens kunne mærke, at de har været hurtigere end retterne i sidste uges Livretter. Hvis I leder efter nem og hurtig, men god mad, så skal I bestemt overveje Kvikkassen!

Rabatkode: Rabatkoden fra sidste uge virker stadig og den giver 15% rabat på jeres første bestilling hos Aarstiderne. Brug DGX2SA og så trækker den procenterne på den første kasse. Den virker kun, hvis I ikke har bestilt hos dem før og I skal klikke på DETTE LINK før rabatkoden virker. Til gengæld er der frit valg mellem alle måltidskasserne (dem kan I se HER). Man kan afmelde kasserne fra uge til uge og der er ingen binding overhovedet. Priserne på linket illustrerer, hvor meget I sparer ? men I skal stadig huske at indtaste rabatkoden til sidst.

Fiskefrikadeller med flødestuvet hvidkål og dildkartofler (billedet oven over)

1 pose kartofler
½-1 hvidkål
1 dl piskefløde
1 pakke fiskefars
1 rødløg
1 bakke babyleaves oriental
1 citron
1 bundt dild (fra det blandede bundt)
Olivenolie, havsalt og sort peber

Sådan gør du (se video, hvor rettens laves HER):

Sæt vand over til kartofler. Skyl og afdryp alle grøntsager, efterhånden som du skal bruge dem.

Kartofler Skrub kartoflerne, kom dem i en gryde med kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg, ca. 15 minutter. Dræn vandet fra, og hold dem varme under låg.

Kål Snit kålen fint, og sauter den i lidt olivenolie i en stor, varm gryde i 4-5 minutter, til den falder let sammen, men uden at den tager farve. Kom fløde ved, og lad kålen simre under jævnlig omrøring i 6-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Fiskedeller Form farsen til fiskefrikadeller med en våd ske og hånden. Steg dem i lidt olivenolie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte, 8-10 minutter i alt.

Grønt Pil og snit rødløget fint. Anret salaten på et fad, top med rødløg, og dryp med lidt citronsaft og olivenolie, og krydr med salt og peber. Hak dilden groft, og skær resten af citronen i både. Vend de varme kartofler med lidt olivenolie, hakket dild og evt. lidt mere salt.

Servering Server fiskedeller med dildkartofler, salat og flødestuvet kål. Giv citronbåde til.

koteletter-i-tomatsauce-med-spinat-og-polenta-aarstiderne-kvikkasse-opskrifter-missjeanett-anmeldelse-rabatkode

Svinekoteletter med spinat, små tomater og blød polenta

2-3 fed hvidløg
1 bakke cherry-blommetomater
1 bundt bredbladet persille (fra det blandede bundt)
1 pose spinat 1 pakke svinekoteletter  ½ terning bouillon
1 pose polenta Olivenolie, havsalt og sort peber evt. smør (jeg brugte en stor smørklat i saucen – det blev den ekstra lækker af!)

Sæt vand over i din elkedel til bouillon og polenta. Se video, hvor retten laves HER

Skyl og afdryp alle grøntsager, efterhånden som du skal brug dem.

Grønt Pil og snit hvidløget i tynde skiver. Halver tomaterne, og hak persillen groft. Rib de groveste stilke af spinaten, hvis nødvendigt.

Koteletter og grønt del 1 Steg koteletterne i lidt olivenolie på en stor, varm pande ved høj varme, så kødet bruner flot. Giv dem 2-3 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden. Kom lidt mere olivenolie på den varme pande. Rist hvidløget let gyldent, tilsæt derefter tomater, og sauter kort. Kom spinat på, og lad den akkurat falde sammen på panden. Opløs ½ bouillonterning i 1-2 dl kogende vand, og kom det med på panden. Lad det koge op, og smag til med peber, evt. salt og måske en smule smør.

Polenta Kom 6 dl vand i en gryde. Drys polenta i det kogende vand og rør godt. Kog polentaen glat og cremet, 4-5 minutter. Smag den til med salt, peber og gerne lidt smør. Koteletter og grønt del 2 Kom koteletterne tilbage på panden sammen med tomater og spinat, og lad bouillonen koge op.

Servering Anret polentaen i store, dybe tallerkner. Top med grønt, koteletter og bouillon, og drys med persille. Server straks

wokret-med-ris-broccoli-svampe-aarstiderne-kvikkassen-missjeanett-blogger-rabatkode-anmeldelse-til-born

­

//

Hot, lynstegt oksekød med broccoli og champignon

1 pose hvide ris
1 bakke brune champignoner
1 broccoli
2-3 fed hvidløg
1 løg
1 pakke okse-wokstrimler
½-1 brev bangkok-krydderiblanding
1 lime
Olie (fx kokosolie)
havsalt

I kan i denne video HER, se hvordan man laver retten.
Skyl og afdryp alle grøntsager (undtagen svampene), efterhånden som du skal brug dem.

Ris
Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 6 dl kogende vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 12 minutter. Lad risene hvile i 5-10 minutter, og smag til med salt inden servering.

Grønt
Gå svampene efter for jord, og skær dem i skiver. Del broccolien i mundrette buketter, skræl stokken, og skær den i stave. Pil og snit hvidløget i tynde skiver. Pil og snit løget i både.

Stegning
Varm en wok eller en stor, dyb pande op. Kom olie i, og steg svampene gyldne. Krydr med salt, og tag dem af varmen.

Kom kødet på panden, og brun det godt ved superhøj varme i 1-2 minutter. Krydr med salt, og tag det af varmen.

Kom så hvidløg, løg og broccoli på, og steg det i 3-4 minutter i lidt ny olie. Tilsæt svampe, kød og krydderi efter smag. Krydr med limesaft og salt, og tilsæt evt. ½-1 dl vand. Skær resten af limen i både.

Servering
Anret kogte ris med lynstegt kød og grønt, og server straks med limebåde til.

I kan bestille jeres egen måltidskasse fra Aarstiderne HER (reklamelink)

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

3 kommentarer

  • Ida

    Jeg skal helt klart forsøge mig med den polenta ret i ugens løb, det ser hammer lækker ud! Hvor mange gram vil du skyde på der var i en pose polenta? Har en solid 3 kg. pose jeg forsøger at gøre kål på 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] et kræsent barn og hun har uden problemer kunne spise med på alle retterne i både Livretter og Kvikkassen. Bella vil gerne have, som så mange andre børn, at tingene helst skal skilles lidt ad på […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min weekend: fastelavnsboller, tur til Århus og forbi Vejle på barselsvisit