The Shape of Water

De bedste serier og bedste film i 2017 (ifølge mig)

Bedste film i 2017

Lige som de fleste andre, så får jeg set en masse film og serier i løbet af et år. Antallet af film bliver selvfølgelig hjulpet godt på vej, fordi jeg jo tager i biografen mindst én gang om måneden med damernes biografklub. 2017 var et godt år for både film og serie. Hold op, hvor var der meget godt! Derfor har jeg her samlet det allerbedste, som jeg så i 2017. Bedste serier og bedste film i 2017. Måske I kunne blive inspireret, hvis der er er noget af det, som I ikke har set endnu 😉

SERIER

Handmaid’s Tale
Alle talte om Handmaid’s tale i 2017 – og med god grund. Udover at være sindsygt spændende, velspillet og meget anderledes, så ramte den lige ned i #metoo-bevægelsen med sit kvindeundertrykkende univers. Vil I vide lidt mere om, hvad den handler om, så har jeg skrevet lidt mere om den her.

Sæson 1 af Handmaid’s Tale kan ses på HBO Nordic (sæson 2 kommer til april 2018)

Outlander (sæson 3)
Selvom sæson 3 ikke er min favorit sæson af Outlander, så var gensynet med den mest fantastiske serie i verden (jo!) næsten hele ventetiden værd. Jamie, Claire, rejse over verdenshave og tidsrejseoverraskelser. I love it! Jeg glæder mig selvfølgelig utrolig meget til sæson 4, der kommer senere i år. Især fordi den sæson er baseret på min yndlings bog i hele serien.

Sæson 1-2 af Outlander kan ses på både Viaplay, Netflix og HBO Nordic. Sæson 3 finder man kun på Viaplay.

Big Little Lies
Ligesom Handmaid’s Tale fik snakken til at gå om kvindernes rettigheder, så gjorde Big Little Lies også. Hvor Handmaid’s Tale fik os til at tale om kvindeundertrykkelse, så var det det seje hold af kvinder bag og i serien, der fik startet snakken om mangler på roller til kvinder og ligeløn. Heldigvis er serien også super god og især Nicole Kidman spiller fantastisk.

Det er blevet bekræftet, at en sæson 2 er på vej (med blandt andet Merryl Streep). Big Little Lies ligger på HBO Nordic.

Historien om Danmark
Jeg var helt oppe at køre over DRs Historien om Danmark. Flot produceret, underholdende og var det den type TV, som man bliver klogere af at se. Jeg var virkelig opslugt og selvom jeg helt sikkert synes, at de første 5 afsnit i foråret var bedre end de følgende 5, der kom i efteråret, så var det stadig noget af det bedste, som jeg så i 2017. En serie kan altså et eller andet, når den får mig til at kører Fyn rundt på jagt efter gravhøje, som jeg gjorde HER

Historien om Danmark kan ses på DR.dk lige HER

Game of Thrones (sæson 7)
Da jeg i tidernes morgen startede med at se Game of Thrones, så var det mest for Tims skyld. Jeg syntes dengang, at den var okay, men jeg forstod ikke helt, hvorfor alle talte om den så meget. Serien har til gengæld virkelig udviklet sig og det er en af dem, der bliver bedre og bedre for hver sæson. Sæson 7 var ingen undtagelse. Det er helt sikkert den bedste sæson indtil videre og den var ovre alt for hurtigt.

Alle 7 sæsoner af Game of Thrones ligger på HBO Nordic. 8. og sidste sæson af serien kommer i 2019.

Glitch
Det var lidt et tilfælde, at jeg faldt over den australske serie Glitch. Seriens første sæson blev lavet af en australsk TV-kanal i 2015, men derefter skete der ikke mere – på trods af seriens succes. Efter et par år besluttede Netflix sig så for at købe sig ind i den og de har haft ansvaret for sæson 2. Kort fortalt så befinder vi os i en lille australsk by. En nat sker der noget meget sært: Politiet bliver kaldt til en kirkegård, hvor der kravler flere nøgne mennesker rundt. Det ligner, at menneskerne er kravlet op af forskellige grave – deres egne grave! Ingen aner hvad der foregår, heller ikke de nøgne mennesker. De kan faktisk ikke en gang huske, hvem de er. Den ene politimand får noget af et chok, da han ser, at hans afdøde kone står levende foran ham. Den samme kone han har sørget over i et par år. Sammen med en læge prøver han nu at finde ud af, hvem de restende personer er, hvornår de levede, hvorfor de er genopstået og vigtigst af alt: hvordan! Serien er spændende og der er masser af overraskelser undervejs. Jeg slugte begge sæsoner på meget få dage og jeg vil have mere!!

Sæson 1 og 2 ligger begge på Netflix. Der afventes lige nu på en eventuel bekræftelse af en sæson 3.

FILM

The Greatest showman
I skal virkelig have undgået bloggen og min instagram de sidste par måneder for ikke at have opdaget, at jeg blev decideret forelsket i filmen The Greatest Showman. Kunne man lide Moulin Rouge, så vil jeg godt sætte penge på, at man også vil nyde The Greatest Showman. Underholdende historie og masser af scener hvor der ikke er sparet på effekterne i form a glitter, levende dyr og cirkusnumre. Og så er der soundtracket. Det er en helt historie for sig selv. Et af de bedste soundtrack nogensinde og jeg hører det stadig – dagligt. Aldrig nogensinde er jeg taget i biografen for at se den samme film 3 gange. Det gjorde jeg med The Greatest Showman og jeg tæller allerede dage til, at jeg kan købe den på iTunes, så den kan ses hele tiden. The Greatest Showman var, for mig, den bedste film i 2017. Den er på mange måder klicheefyldt og det er ren underholdning, men når man kan få mig til at købe biografbillet tre gange, så fortjener man titel “Bedste film i 2017”. I kan læse min lidt længere anmeldelse af den HER

The Greatest Showman går stadig i nogle få biografer i København, men ellers skal vi til at vente på, at vi kan leje/købe den.

Arrival
Jeg elsker “space movies”. De behøver ikke nødvendigvis at foregå oppe i rummet, men så snart der er noget med rumvæsner og “outer space”, så skal det være ret skidt, før jeg hopper fra. Arrival er dog ekstraordinær god og jeg vil ikke sige for meget, da det er filmens overraskelser, der gør den yderst se-værdig. Jeg har dog forklaret lidt mere om handlingen HER

Arrival ligger på Viaplay

Jackie
Nogen synes, at Jackie er lidt kedelig. Jeg blev revet rundt følelsesmæssigt og var blown away over Natalie Portmans vilde skuespilspræstation. At hun ikke fik den Oscar, er en skændsel. Jackie er smuk, rørende og selvom der findes utallige film om “The Kennedys” (og jeg har set de fleste – jeg er ret fascineret af den familie), så har jeg aldrig set en, der viser mordet på JFK, set fra Jackies synspunkt. Jeg græd flere gange, da jeg så den i biografen og jeg sad også med våde øjne igen, da jeg så den med Tim herhjemme. Det var den første film, jeg gav 6 ud af 6 stjerner i Damernes Biografklub og I kan læse min længere anmeldelse HER

Jackie kan ses på Viaplay

The Killing of a Sacred deer
Den her film var en af mine vildeste biografoplevelser i 2017. Det er en psykologisk thriller, der virkelig, VIRKELIG kravler ind under huden på én. Den sidste halve time er noget af det mest sindsyge, jeg har oplevet i en film. Det er ikke nødvendigvis kun ment godt – den her film er ikke for alle og lige da vi kom ud af biografen, var flere af os faktisk sure på filmen. Men så begyndte vi at diskutere den og da var vi fleste enige om, at indenfor sin kategori (psykologiske thrillere), så er den fuldstændig genial. Er I primært til rare komedier, der ender godt, så skal I holde jer fra The Killing of a Sacred deer. Er I klar på en vild oplevelse, så kan The Killing of a Sacred deer snart lejes! I kan læse min fulde anmeldelse HER

LION
Vi sidder 8 damer i biografen og med et hurtigt kig ned af hele rækken, kan jeg konkludere, at vi sidder alle 8 er stortuder. Min veninde Tina og jeg holder endda i hånden – og der går ikke længe, før hun også spørger – midt i filmen – om hun ikke lige må få et kram. Hun har brug for det. Jeg kender endnu ingen, der ikke har grædt sig i den film. Jeg har genset den sammen med Tim – vi sad begge og græd. LION er en smuk, sand fortælling om en dreng der som barn blev væk fra sin familie og endte med at blive bortadopteret væk til Australien. Han har dog aldrig kunne glemme sin familie og som voksen beslutter han sig for at lede efter dem. Er I vilde med Sporløs, så skal I se LION. Det føles som et langt afsnit af serien. Min anmeldelse kan læses HER

The Big Sick
Også baseret på en sand historie (faktisk den mandelige hovedrolles egen personlige historier), er The Big Sick en af de film, som jeg husker bedst fra 2017. Det er en af de sjoveste film, jeg så i 2017, men den er underspillet sjov på en ret intelligent måde. Det kunne jeg virkelig godt lide. Samtidig sætter den fokus på de problemer, som folk kan opleve, når de forelsker sig nogen, der har en helt anden kulturbaggrund. The Big Sick var på så mange måde en vild velfungerende film og damerne var meget enig med mig. I kan læse lidt mere om handlingen og min anmeldelse HER

The Big Sick kan lejes på iTunes og så kommer den på en af streamingstjenesterne liiiiige om lidt 😉

Hvad var de bedste serier og bedste film i 2017, som I så? Måske har jeg overset noget, som jeg lige skal få set.

The list of best TV shows and best movies I’ve seen in 2017!

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

4 kommentarer

 • Emma

  Hej Jeanett. Kan du mon løfte sløret for, hvor og hvornår man kan se The Big Sick? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg havde faktisk forstået det som om, at den kom på Viaplay snart, men jeg ved ikke, om jeg har læst forkert?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Måske – jeg kan i hvert fald ikke se den der 😅 Men pyt, den kommer nok en dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har fundet ud af det! Den kommer på Viaplay 8. juni 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Shape of Water